De Hillegom Agenda

De Hillegom Agenda is een overzicht van alle evenementen in Hillegom. Wij proberen een zo volledig beeld te geven van alle activiteiten binnen Hillegom. Heeft u een agenda-item dan kunt u dit inzenden via: redactie@hillegomonline.nl

Senioren Agenda

okt
1
za
2022
Hillegomse Healthtour @ Diverse locaties in Hillegom
okt 1 @ 12:00 – 17:00

HILLEGOM- Op zaterdag 1 oktober wordt er voor de eerste keer in Hillegom een Healthtour georganiseerd, waar alle inwoners van Hillegom gratis aan deel kunnen nemen. Het betreft een initiatief van AC Media & Events en Healthy Hillegom. Voor het evenement hebben 15 bedrijven zich aangemeld en zij zullen sportieve en gezonde activiteiten bieden. De healthtour gaat om 12.00 uur van start en zal tot 17.00 uur duren. Deelname aan de tour is een must om Hillegom op het gebied van sport en gezondheid nog beter te leren kennen.

Er is een kaartje gemaakt, waarop de locaties die aan de Healthtour meedoen staan vermeld. De deelnemers mogen de route zelf bepalen, afhankelijk van hun eigen interesse. De locaties bieden informatie, proeflessen en andere activiteiten. Het is leuk om alle locaties te bezoeken, maar het is zeker geen moeten.

 • Yogastudio Timelezz aan de Haarlemmerstraat 5 biedt de mogelijkheid om een kijkje te komen nemen in haar bedrijf en mee te doen met een yogales van 12.30 tot 13.15 uur.
 • Fit4lady aan de Meerstraat 7b geeft proeflessen en voor wie dat op deze dag niet lukt om mee te doen zijn er vouchers aanwezig.
 • Yvolotion aan de Leidsestraat 130 wil de bezoekers graag rondleiden en heeft om 15.00 uur en EMS training op het programma staan. Ook krijgen de deelnemers hier een bidon.
 • Bij Sportplaza aan de Stationsweg 47a kan men op deze dag van 13.00 tot 13.45 uur een zumbales volgen en van 14.00 tot 14.45 uur Pilates.
 • Paramedisch Centrum Bollenstreek aan de Satelietbaan 14 e heeft drie bedrijven onder een dak, namelijk Podologiepraktijk Bollenstreek, Feetcare Medisch Pedicure en Praktijk voor Psychotherapie, Coaching en Ortomoleculair Voedingsadvies. Hier kunnen de deelnemers vrijblijvend rondkijken en vragen stellen. Ook is er mogelijkheid tot een voeten check/apk, loopanalyse en kan men meedoen aan een workshop “Kom in verbinding met je rust door je ademhaling”.
 • Nissa Café aan de Hoofdstraat 134 heeft speciaal voor deze Healthtour een heerlijk lunchgerecht en een smoothie op het menu staan.
 • Speciaal voor de tour stelt Welzijnskompas Hillegom haar ontmoetingscentrum Plein 28 aan het Henri Dunantplein open en nodig de inwoners uit om een kijkje te komen nemen. Er wordt verteld wat er allemaal te doen is. De activiteiten van deze organisatie draaien om ontmoeten, samen doen en samen leren. De drempel is laag, iedereen is welkom van jong tot oud. Voedingsdeskundige Esma Mejdoubi-Plessius biedt een mini health check aan om erachter te komen hoe de (lichamelijke) gezondheid ervoor staat. Verder kunnen geïnteresseerden een positief gesprek voeren met een van de Welzijnsadviseurs. Voor iedereen is er een goodiebag. De Groeituin, aan de oude Beek Hillegom die ook onderdeel is van Welzijnskompas schotelt de mensen verse soep voor, gemaakt van groenten uit eigen tuin. A
 • strid de Haas van Voor jezelf loopbaancoaching  krijgt een plekje bij Fit4lady. Zij vindt het belangrijk de mensen te attenderen op gezond werken en overbelasting te voorkomen door te werken vanuit je talenten. Daar gaat zij op deze dag het een en ander over vertellen en ze heeft ook een leuke goodiebag en een test.
 • Pauline de Bok laat de mensen kennismaken met haar microboerderij bij haar woning aan de Vondelwende 7, waar zij een mooie kraam gaat inrichten. In de microboerderij kweekt zij op biologische wijze zogenaamde microgroenten. Hier wil ze graag uitleg over geven. Uiteraard zijn de producten aanwezig.
 • Squash Hillegom Weerlaan 11 Hillegom heeft zich ook aangemeld voor dit mooie evenement. Doe je sportkleding aan en dan is er mogelijkheid om op deze dag een partijtje squash te spelen.
 • Total Relaxation Hoofdstraat 125 c Hillegom is een gezonde en sportieve locatie, waar men grondingsworkshop, ademhalingscursussen, ontspanning kan krijgen, maar q gong lessen en massages. Daarnaast zijn er nog aortascans mogelijk en (pret)echo’s. Dit bedrijf houdt op deze dag open huis.
 • Aarts Sport Abellalaan 82 Hillegom geeft op deze dag diverse demonstraties.
 • Tot slot is het mogelijk om Petra Meiburg te bezoeken aan het Kerkplein 6. Zij biedt twee korte workshops aan van een half uur van 13.30–14.00 uur geleide meditatie/visualisatie met als thema ‘jouw fysieke lijf’ en van 15.30-16.00 uur een bodyscan: ‘Hallo lijf’. En verder kunnen mensen bij haar naar binnen lopen voor een mini-energie-check over hun fysieke of mentale gezondheid of een individuele body-scan.

Wie mee wil doen of informatie wil over deze mooie Healthtour kan contact opnemen met AC Media & Events: info@ac-media.nl of 0651841259.

 

okt
2
zo
2022
Wijnfestival @ De Oude Pomp, diverse horeca
okt 2 @ 13:00 – 17:00
Lezing over historische landkaarten Hillegom en De Zilk @ De Duinpan
okt 2 @ 14:00 – 16:00
 
HILLEGOM – Stichting Vrienden van Oud Hillegom en Genootschap Oud de Zilck zullen een gezamenlijke lezing over historische landkaarten houden op zondag 2 oktober van 14.00-16.00 uur in De Duinpan, Sportlaan 34 De Zilk.
Oud de Zilck-voorzitter Theo van Gijlswijk en coördinator Alphons Maas van de Vrienden-werkgroep Genealogie zullen de lezing presenteren. De lezing is een resultaat van de samenwerking tussen de cultuurhistorischeorganisaties van de twee buurgemeenten.
Naast het voorbereiden van lezingen verrichten de Oud Hillegom- vrijwilligers van de Genealogie-werkgroep veel stamboomonderzoek, ook op verzoek van bezoekers. Iedere eerste donderdag van de maand is er een inloopavond voor bezoekers in het Vrienden-onderkomen op Kwekerij Veelzorg aan de Stationsweg 131 te Hillegom. De volgende Genealogie- inloopavond is op donderdag 6 oktober.
Alle informatie over de activiteiten van Stichting Vrienden van Oud Hillegom en Genootschap Oud de Zilck vindt u op de website www.vriendenvanoudhillegom.nl
okt
9
zo
2022
CAROLA & FRIENDS @ Kulturele Raad
okt 9 @ 15:30 – 16:30

Met Carola & Friends maken we een muzikale reis met luisterliedjes, evergreens en wereldhits. Carola (ex-BZN) zang, bijgestaan door Dick Plat toetsen (ex- BZN) Marleen Sier (zang), Dennis Sier (gitaar), en als extra toevoeging (bassist) Laurens Tol.

Kaarten kosten incl. gereserveerde plaats + consumptiebon € 21,00 en zijn te verkrijgen bij Henk v.d. Reep Haven 132 2182JM Hillegom. Tel. 0252 529492 of 0618082074.

Zaal open 15.00 uur Aanvang : 15.30 uur Er zijn nog maar enkele kaarten beschikbaar voor deze geweldige muzikale happening, dus wees er snel bij als je interesse hebt. 

okt
13
do
2022
Duin en Bollen Vierdaagse
okt 13 – okt 16 hele dag

Duin en Bollen Vierdaagse komt eraan! Je kent de Bollenstreek als een grote bloementuin, mooi gelegen achter zee en duinen. In oktober 2022 wordt er voor het eerst een groot wandelspektakel gehouden. De Duin en Bollen Vierdaagse voert je dan door alle dorpen waar de bewoners zich van hun allerbeste kant laten zien.

okt
22
za
2022
Halloween knutselen @ De Kapertjes
okt 22 @ 15:00 – 17:00

Filmavond @ De Kapertjes
okt 22 @ 19:00 – 21:00

okt
24
ma
2022
Jeugdvoetbaldagen @ Ter Leede
okt 24 @ 10:00 – 16:30
Speciaal voor jeugdspelers uit de regio die als een profvoetballer willen trainen is dit de kans. Op maandag 24 oktober, dinsdag 25 oktober en woensdag 26 oktober 2022 tijdens de herfstvakantie, zullen er op het complex van Ter Leede, uit Sassenheim, de Jeugdvoetbaldagen plaatsvinden. De organisatie is in handen van de staf van Jeugdvoetbalopleiding.
 
Alle kinderen van 5 tot en met 15 jaar kunnen hier aan deelnemen. Van keeper tot spits, iedereen is welkom! Je hoeft geen lid te zijn van een bepaalde vereniging, iedereen kan zich aanmelden! De specifieke trainingen zullen worden verzorgd door professionele trainers. Men krijgt alle basistechnieken aangeleerd volgens de Wiel Coerver methode. Dankzij een intensieve en wedstrijdgerichte scholing zal de balvaardigheid en het zelfvertrouwen verder toenemen.
 
Voordelen van de Wiel Coerver methode:
Het moderne voetbal eist een dynamische balvaardigheid en deze zal de jeugd verwerven nadat ze de bewegingen met de bal technisch goed beheersen. Door gevarieerde oefenvormen en ontelbare snelle acties te hebben gemaakt heeft de speler zijn handelingssnelheid sterk ontwikkeld. Het aan- en meenemen van de bal en het verkrijgen van een prima traptechniek gaat hierdoor veel gemakkelijker, omdat het totale balgevoel enorm vooruit gaat. Dit gebeurt door veelzijdige techniektraining. Dankzij een individuele techniekverbetering is het mogelijk het collectieve spel op een veel hoger niveau te brengen. Spelers worden zelfbewuster en eisen meer en meer de bal op.
 
INSCHRIJVEN:
Men kan zich inschrijven voor deze jeugdvoetbaldagen door te gaan naar www.jeugdvoetbaldagen.com/komende-jeugdvoetbaldagen
 
Iedereen mag zich aanmelden, men hoeft dus geen lid van een bepaalde vereniging te zijn. Verzoeken om samen met vrienden of vriendinnen in dezelfde groep zijn mogelijk.
okt
28
vr
2022
Hillegoms Après-Ski Feest @ De Vosse
okt 28 hele dag

Na de succesvolle eerste editie van het Hillegoms Après-Ski Feest maken we ons klaar voor een 2e jaar doldwaze après-ski, met je beste vrienden, gekke outfits, liters bier en natuurlijk de meest leuke artiesten! Save the date! 28 + 29 oktober 2022

okt
29
za
2022
Hillegoms Après-Ski Feest @ De Vosse
okt 29 hele dag

Na de succesvolle eerste editie van het Hillegoms Après-Ski Feest maken we ons klaar voor een 2e jaar doldwaze après-ski, met je beste vrienden, gekke outfits, liters bier en natuurlijk de meest leuke artiesten! Save the date! 28 + 29 oktober 2022

Halloween Bingoavond @ De Kapertjes
okt 29 @ 18:30 – 20:30

nov
12
za
2022
Boswandeling @ Keukenhofbos
nov 12 @ 14:00 – 15:00

Op zaterdag 12 november wordt er weer gewandeld in het Keukenhofbos.

Hoe zou het bos er uit zien na deze droge zomer, hebben de bomen er veel last van gehad en had het voorkomen kunnen worden? Het zijn zo maar een paar vragen die bij je opkomen na alle trieste verhalen over de droogte die wij overal horen. Bij onze wandeling zullen wij de resultaten zien. Belangrijker is de vraag hadden er maatregelen genomen kunnen worden om de schade te beperken. Helaas moeten wij constateren dat er maatregelen genomen hadden kunnen worden waardoor ten minste een deel van de problemen minder ernstig zouden zijn, maar waarom namen wij die maatregelen niet. De 17deseptember zullen wij het hierover o.a. hebben.

Natuurlijk gaan wij ook kijken of de herfst al haar intrede gedaan heeft. Zijn er al paddenstoelen en zwammen te vinden ?

De wandeling start om 14.00 uur bij het NME de “Groene Bol” op het landgoed Keukenhof tegen over de hof boerderij en naast de kinderboerderij.

Aanmelden is verplicht dit i.v.m. de groepsgrootte bij te veel aanmeldingen wordt een alternatieve datum gepland.

Aanmelden bij grimme@xs4all.nl.