De Hillegom Agenda

De Hillegom Agenda is een overzicht van alle evenementen in Hillegom. Wij proberen een zo volledig beeld te geven van alle activiteiten binnen Hillegom. Heeft u een agenda-item dan deze ingezonden worden via: redactie@hillegomonline.nl.

Heeft u zelf een evenement wat niet mag ontbreken? U kunt dit nu zelf ook toevoegen!

Senioren Agenda

sep
18
wo
2019
Tweede dialoogtafel @ Buurthuis Salvatori
sep 18 @ 10:00 – 12:00

Buurthuis Salvatori organiseert op 18 september i.s.m. WelzijnsKompas weer een dialoogtafel. Omdat de dialoogtafel in april een succes was, slaan zij de handen weer inéén. Iedereen is welkom van 10.00 – 12.00 uur. Deelnemers verdelen zich over de dialoogtafels en gaan met elkaar, onder begeleiding van een gespreksbegeleider, in gesprek. Het thema van deze ochtend is Elkaar Zien – betrokkenheid tonen in een ander.

sep
28
za
2019
Nationale burendag
sep 28 @ 00:00 – 23:45

Zaterdag 28 september a.s. is het burendag! Het Oranjefonds is initiatiefnemer van Burendag. Wat ooit begon als een dag waarop 500 buurten meededen, is uitgegroeid tot een landelijk fenomeen. Inmiddels vieren ieder jaar meer dan één miljoen mensen Burendag. Veel mensen gebruiken deze dag om een buurtfeest of een andere activiteit te organiseren want buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt.

Cultuurfestival Hillegom @ Fioretti College Hillegom
sep 28 @ 11:00 – 16:00

Zaterdag 28 september van 11:00 – 16:00 uur, is de tweede editie van het Cultuurfestival Hillegom. Deze kunstzinnige uitmarkt voor jong en oud vindt plaats in het Fioretti College (Van den Endelaan 5A) in Hillegom. Ook openen diverse Hillegomse locaties hun deuren voor meer dan 70 kunstenaars. Om 12:00 uur zal wethouder Fred van Trigt de feestelijke opening verrichten. Kom een kijkje nemen en ontdek al het moois wat Hillegom op cultureel gebied te bieden heeft!

okt
12
za
2019
Festival der Ontmoeting @ Kulturele Raad
okt 12 @ 11:00 – 16:00

Hillegom – In samenwerking met Bewust Bollenstreek gaat WelzijnsKompas het Festival der Ontmoeting organiseren. Op zaterdag 12 oktober van 11.00 – 16.00 uur wordt deze gehouden in de Kulturele Raad, Prinses Irenelaan 16 Hillegom. Het wordt een feestelijke dag met interessante workshops en sprekers, creatieve (kinder)activiteiten, informatie over lokale ontmoetingsactiviteiten, dialogen, muziek en nog veel meer leuks. Kortom; een dag waarop mooie ontmoetingen centraal staan en waarop iedereen écht gezien wordt. Met een lach op het gezicht en vol inspiratie weer naar huis. 

Iedereen, zowel jong als oud, is van harte uitgenodigd om deel te nemen aan het Festival der Ontmoeting. Deelname is gratis. Graag wel van te voren aanmelden via info@welzijnskompas.nl of 0252 – 757 100 (tussen 09:00en 12:30 uur) o.v.v. het Festival der Ontmoeting en het aantal personen. Elke bezoeker van het festival ontvangt twee gratis consumpties. Mocht vervoer van en naar het festival een probleem zijn, laat dit tijdig weten aan WelzijnsKompas.

Het Festival der Ontmoeting vindt plaats in het kader van het Jaar vol Ontmoeting. Tijdens dit jaar vinden er diverse dialoogtafels en vriendschappelijk speeddate bijeenkomsten plaats. Begin juli wordt er ook een tijdschrift uitgegeven met als onderwerp Elkaar zien. Het doel is om mensen met elkaar te verbinden. En wie weet roept het op tot nóg meer mooie ontmoetingen en initiatieven.

Een bijdrage leveren aan het Festival der Ontmoeting in de vorm van een activiteit of als vrijwilliger? Neem contact op met Carlijn French, buurtwerker WelzijnsKompas, via c.french@welzijnskompas of 06 – 45 162 321.Meer informatie is te vinden via  www.welzijnskompas.nl/sociale-contacten 

Het Festival der Ontmoeting @ De Kulturele Raad
okt 12 @ 11:00 – 16:00

WelzijnsKompas organiseert i.s.m. Bewust Bollenstreek op zaterdag 12 oktober het Festival der Ontmoeting in de Kulturele Raad, Prinses Irenelaan 16 Hillegom. Het wordt een feestelijke dag met interessante en inspirerende workshops en sprekers, creatieve (kinder)activiteiten, theater, dialogen, muziek, informatie over lokale ontmoetingsactiviteiten en nog veel meer leuks.

okt
26
za
2019
Zorg- en welzijnsbeurs @ Bloemswaard
okt 26 @ 11:00 – 16:00

Op zaterdag 26 oktober organiseert HOZO wederom een Zorg- en welzijnsbeurs. De eerdere beurzen van HOZO waren een groot succes en trokken veel bezoekers. Dit jaar bundelen HOZO en AC Media & Events hun krachten om de bezoekers te kunnen trakteren op nog meer diversiteit.

De Zorg- & welzijnsbeurs wordt gehouden in Bloemswaard en Dienstencentrum Elsbroek. Op de beurs zullen diverse standhouders staan met producten, informatie en advies op het gebied van zorg, welzijn en lifestyle. Daarnaast zijn er verschillende demonstraties en activiteiten. Ook is er muziek en horeca.

nov
16
za
2019
Sinterklaasintocht @ Haven/Hoofdstraat
nov 16 @ 10:30 – 12:00
dec
14
za
2019
Kerstmarkt 2019 @ Centrum
dec 14 @ 10:00 – 17:00
jun
20
za
2020
Samenloop voor Hoop 2020 @ Zanderij
jun 20 – jun 21 hele dag

Iedereen heeft er wel eens keer mee te maken gehad, kanker. Een ziekte die nog niet overwonnen is maar er is hoop. Hoop op genezing. Om dit te realiseren is er veel onderzoek en geld nodig. Daarom organiseert ook Hillegom weer een SamenLoop Voor Hoop om stil te staan bij kanker, maar ook om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker.