De Hillegom Agenda

De Hillegom Agenda is een overzicht van alle evenementen in Hillegom. Wij proberen een zo volledig beeld te geven van alle activiteiten binnen Hillegom. Heeft u een agenda-item dan kunt u dit inzenden via: redactie@hillegomonline.nl

Senioren Agenda

mei
21
za
2022
Perdido presenteert : Estrella & Esquina 25 @ De Kulturele Raad
mei 21 @ 20:30 – 22:30

 

 

Estrella Acosta en haar kwintet ‘Esquina 25’ presenteren de muziek van hun cd ‘Mujeres de Luna’, songs geschreven door vrouwelijke Cubaanse componisten in de laatste honderd jaar. ‘Esquina 25’ bestaat uit topmusici van de Latin Jazz in Nederland. Zij combineren een breed spectrum van Cubaanse muziekstijlen zoals son, bolero, rumba en guaijira, met andere ritmes uit Zuid-Amerikaanse landen.

Dit is een voorstelling van jazzclub Perdido.

 

mei
22
zo
2022
Hillegomse koren zingen voor Oekraïne @ Maartenskerk
mei 22 @ 15:30

Hillegom – Twee Hillegomse koren – Vocaal Ensemble Hillegom (VEH) en Hatikwa – geven zondagmiddag 22 mei een benefietconcert in de Hillegomse Maartenskerk voor de vluchtelingen uit Oekraïne.

Onder leiding van de dirigenten Marcel den Dulk (VEH) en Marta Leda (Hatikwa) heeft een groepje enthousiaste koorleden in korte tijd een programma samengesteld. Daarin is ruimte voor klassiek koorrepertoire, maar ook voor eigentijds licht koorwerk. Om de kosten zo laag mogelijk te houden is een beroep gedaan op de Protestantse Gemeente Hillegom, die het kerkgebouw gratis ter beschikking stelt. Voorzitter Jan Jansen van Hatikwa is ook blij met de medewerking van de gemeente Hillegom die snel en zonder kosten een vergunning heeft verleend.

Het programma begint met een eigentijdse bewerking van een Oekraïense volksliedje. En nadat beide koren hun opwachting hebben gemaakt zal het concert worden beëindigd met een gezamenlijk gezongen vredeswens. ,,Juist in deze meimaand, waarin we onze eigen vrede en vrijheid gedenken staan we met grote zorg stil bij het ontbreken van die vrede in vele delen van de wereld. En dan in het bijzonder natuurlijk in Oekraïne”, aldus voorzitter Gerard Alders van het vocaal ensemble.

Het concert in de Maartenskerk (Kerkplein 1) begint om 15.30 uur. De toegangsprijs is 15 euro per persoon, inclusief een drankje na afloop. De entreekaarten zijn verkrijgbaar bij Vivant Frank Evers (Mariastraat 2), Auto Romviel (Raadhuisstraat 1), bij de koorleden en voor aanvang van het concert bij de ingang van de kerk.

mei
28
za
2022
Cabaret: Jasper van Kuijk @ De Kulturele Raad
mei 28 @ 20:30 – 22:30

Jasper van Kuijk heeft een jaar op het Zweedse platteland doorgebracht. Maar om nou te zeggen dat hem dat milder heeft gemaakt, nee.  Als alles schreeuwt om verandering, is redelijkheid dan nog wel het juiste antwoord? Jasper vraagt het zichzelf hardop af in zijn nieuwe programma. Dus fileert hij in zijn nieuwe voorstelling weer met vrolijk cynisme zijn en onze ” beschaving”

jun
2
do
2022
Sport en Beweegfestival @ Hoftuin
jun 2 hele dag

Meer informatie volgt. 

jun
5
zo
2022
Open ateliers @ De school
jun 5 @ 11:00 – 17:00
Open ateliers @ De school | Hillegom | Zuid-Holland | Nederland
Op zaterdag 5 juni zet Kunstenaars Collectief ‘De School Hillegom’ hun atelierdeuren open! Die dag zullen de kunstenaars aan het werk zijn en kun je met hen in gesprek gaan. Openingstijden: vanaf 11.00u t/m 17.00u. Toegang is gratis.
Deelnemende kunstenaars zijn: Sjoerd Blokker, René Nelissen, Robert van Rossem,
Nathalie Brouwenstijn, Corine Buskop, Marianne Constance en Rachel Torrisi.
 
Adres: Mariastraat 28, 2181 CT HILLEGOM.
Info: www.deschoolhillegom.nl
jun
12
zo
2022
Hillegoms Muziekfeest Junior @ van Nispenpark
jun 12 @ 14:00 – 16:30

Hillegoms Muziekfeest Junior plaats! Dit super leuke nieuwe event gaat plaatsvinden in het Burgermeester van Nispenpark in het centrum van Hillegom. Aangezien het Hillegoms Muziekfeest dit jaar 20 jaar bestaat zal deze editie gratis toegankelijk zijn voor iedereen

Er zijn springkussens, optredens van onder andere Ernst & Bobby, heerlijke zoete suikerspinnen en een verkoelend glas limonade, helemaal gratis! Voor de ouders en grootouders zijn er uiteraard ook nog andere lekkere drankjes te verkrijgen!

jun
18
za
2022
Cabaret : Chris Verlaan – Man in de maak @ Kulturele Raad
jun 18 @ 20:30 – 23:00

Chris Verlaan is data-analist, woonachtig in Almere en heeft autisme. ‘Word autist, word autist het is beter dan verkrachter of zelfmoordterrorist’, zong Chris in een uitverkocht Luxortheater in Rotterdam, waarop zowel de jury als het publiek van Cameretten 2018 hem tot winnaar kroonde. “Verlaans stijl is origineel en tegelijkertijd traditioneel qua vorm, met afwisselend hilarische liedjes en korte verhalen die druipen van zelfspot en cynisme” (de Volkskrant).

Het afgelopen jaar was voor Chris heerlijk overzichtelijk. Alle beperkingen gaven hem rust, zijn werkzaamheden bij de GGD boden nieuwe inzichten en hij had minder last van zijn autisme. Oftewel; een jaar om nooit te vergeten. Chris gaat het nog missen. Na maanden lockdown dringt het opeens tot Chris door dat hij zich echt weer onder het theaterpubliek moet gaan begeven. We hopen er het beste van.

 

jun
25
za
2022
Hillegoms Muziekfeest @ Hoftuin
jun 25 @ 15:00 – 23:45
okt
13
do
2022
Duin en Bollen Vierdaagse
okt 13 – okt 16 hele dag

Duin en Bollen Vierdaagse komt eraan! Je kent de Bollenstreek als een grote bloementuin, mooi gelegen achter zee en duinen. In oktober 2022 wordt er voor het eerst een groot wandelspektakel gehouden. De Duin en Bollen Vierdaagse voert je dan door alle dorpen waar de bewoners zich van hun allerbeste kant laten zien.