De Hillegom Agenda

De Hillegom Agenda is een overzicht van alle evenementen in Hillegom. Wij proberen een zo volledig beeld te geven van alle activiteiten binnen Hillegom. Heeft u een agenda-item dan kunt u dit inzenden via: redactie@hillegomonline.nl

Senioren Agenda

jul
8
vr
2022
Netwerkbijeenkomst ‘Vrouwen aan het Roer’ @ Villa Flora
jul 8 @ 09:00 – 11:00

HILLEGOM- Op vrijdag 8 juli is er weer een Netwerkbijeenkomst van Vrouwen aan het Roer, dé netwerkcommunity voor vrouwelijke ondernemers uit de Duin- en Bollenstreek. Deze keer is te gast schrijfster Yvette Vermeulen, die komt vertellen over haar boek “Druk zijn is een keuze”. Uiteraard wordt er ook weer genetwerkt. De bijeenkomst is van 09.00 tot 11.00 uur bij Villa Flora in Hillegom. Deelname is gratis en introducees zijn van harte welkom

Bezoek Brandweer @ Speeltuin Jeugdland
jul 8 @ 15:30 – 16:30

HILLEGOM- Wat een gave start van de vakantie, de Hillegomse brandweer brengt op vrijdag 8 juli een bezoek aan Speeltuin Jeugdland. Uiteraard komt de brandweerauto mee en kunnen de kinderen deze uitgebreid bekijken. Tevens zal er een waterballet zijn en kunnen er vragen gesteld worden. Het bezoek is gepland om 15.30 uur. Alle kinderen uit Hillegom zijn welkom. De toegang is gratis.

jul
9
za
2022
Nationale Open Imkerijdagen @ Imkerij Weerlanerpolder
jul 9 @ 11:00 – jul 10 @ 16:00
 
Imkerij Weerlanerpolder is 2 dagen lang gratis te bezoeken!
Op de Open Imkerijdagen van imkerij Weerlanerpolder krijgt u uitgebreide informatie over het nut en belang van honingbijen en wilde bijen. Kunnen kinderen zelf honing tappen en bamboe zagen voor bijenhotels. Er is verse voorjaars- en Hoftuinhoning te koop, heerlijke mede, diverse honingproducten en vele mooie planten.
Met de planten kan eenieder in zijn tuin of balkon een oase voor vlinders en bijen creëren,
waarmee je de overlevingskansen van bijen, vlinders en hommels eenvoudig kunt bevorderen en zo een bijdrage te leveren aan de versterking van de biodiversiteit.
“Wilde en honingbijen en insecten zijn ontzettend belangrijk voor onze natuur én voor ons
voedsel. Maar helaas worden ze bedreigd”, zegt imker Meinhard van de Reep van Imkerij
Weerlanerpolder. “Zonder de bestuiving door bijen en andere insecten zouden we geen
appels, peren, kersen, aardbeien, koffie of chocola hebben.”
Op de open dagen vertelt imker Meinhard van de Reep alles over wilde en honingbijen en het belang van deze dieren voor onze natuur. Natuurlijk is iedereen van harte welkom op de gratis Open Dagen van de imkerij: Zaterdag en zondag 9 en 10 juli van 11-16.00 uur. De imkerij is gelegen in de Weerlanerpolder, vanaf de Oude Weerlaan via het wandelpad richting Manege en Oosteinderlaan.
Piet Panthus dagen @ Kwekerij Zonneveld
jul 9 @ 11:00 – jul 10 @ 16:00
Tijdens de Piet Panth-dagen heten wij u van harte welkom met een gratis kopje koffie, thee of een glaasje frisdrank. De schuur van de kwekerij is voor deze open dagen gezellig aangekleed.

Wij staan voor u klaar om al uw vragen persoonlijk te beantwoorden en u eventueel te helpen bij het maken van uw keuze.

Piet Panthus geeft doorlopend een lezing/presentatie over de Agapanthus (en Allium*).
 

openingstijden:
van 11.00 tot 16.00 uur.
Het parkeren & de entree zijn gratis! 

adres:
Kwekerij P. Zonneveld
Veenenburgerlaan 118a
2182 DC Hillegom

Filmavond @ De Kapertjes
jul 9 @ 19:00 – 21:00

jul
10
zo
2022
Open Imkerdag @ Heemtuin
jul 10 @ 10:00 – 16:00
Op 10 juli 2022 zijn het Open Imkerdag. De Heemtuin is deze dag van 10.00 tot 16.00 uur geopend (Couperuswende, Hillegom). In de nieuwe bijenstal laten de 2 imkers Joop van der Aar en Peter Verbruggen de wonderlijke wereld van de honingbijen aan alle belangstellenden zien.
 
In verband met de beperkte parkeergelegenheid in de wijk is het advies met de fiets te komen.
Jammen @ Café de Kleine Beurs
jul 10 @ 17:00 – 20:00

HILLEGOM- Bij Café de Kleine Beurs vindt op zondag 10 juli weer jammen plaats. Het is traditie, dat dit op iedere tweede zondag van de maand wordt gehouden. Van 17.00 tot 20.00 uur is het podium voor muzikanten, die mee willen spelen of zingen. Uiteraard gebeurt dit onder leiding van een aantal top muzikanten. Publiek is van harte welkom. De toegang is gratis. Informatie en aanmelden kan via jamsessie@weewallets.nl

jul
20
wo
2022
Pannenkoekenparty @ Speeltuin Jeugdland
jul 20 @ 16:00 – 18:00

Voor de kinderen die thuisblijven en niet op vakantie gaan, organiseert Speeltuin Jeugdland weer leuke activiteiten. Op woensdag 20 juli is er een pannenkoeken party. Een van de vrijwilligers komt van 16.00 tot 18.00 uur pannenkoeken bakken en die gaan bij mooi weer lekker buiten op gegeten worden. Dit is een gratis activiteit voor zowel leden als niet leden. Opgeven is wel noodzakelijk in verband met de boodschappen. Dat kan tot 18 juli. Kom je ook gezellig? Neem vooral een vriendje of vriendinnetje mee! Opgeven kan via info@ac-media.nl of 0651841259.

okt
13
do
2022
Duin en Bollen Vierdaagse
okt 13 – okt 16 hele dag

Duin en Bollen Vierdaagse komt eraan! Je kent de Bollenstreek als een grote bloementuin, mooi gelegen achter zee en duinen. In oktober 2022 wordt er voor het eerst een groot wandelspektakel gehouden. De Duin en Bollen Vierdaagse voert je dan door alle dorpen waar de bewoners zich van hun allerbeste kant laten zien.