Hillegom Agenda

De Hillegom Agenda is een overzicht van alle evenementen in Hillegom. Wij proberen een zo volledig beeld te geven van alle activiteiten binnen Hillegom. Heeft u een agenda-item dan deze ingezonden worden via: redactie@hillegomonline.nl.

Senioren Agenda
dec
14
vr
2018
Kerstconcert hillegomse muziekschool @ Fioretti College
dec 14 @ 19:30

Vrijdag 14 december geven de leerlingen van de Hillegomse Muziekschool een kerstconcert in het Forum van het Fioretti College. Het beloofd een sfeervolle en gezellige avond te worden met een zeer afwisselend programma.

Al een aantal weken zijn de leerlingen druk bezig met de voorbereidingen van het kerstconcert. Het wordt een programma vol met samenspel met optredens van o.a. een blokfluitensemble en het Hillegoms Muziekschool Ensemble. Ook zal er een koperensemble optreden dat speciaal voor deze avond is samengesteld.

De avond wordt afgesloten door het Kerst Projectorkest. Dit gelegenheidsorkest bestaat uit een grote groep leerlingen die met elkaar twee bekende kerstliederen hebben ingestudeerd.

Na afloop staat er een hapje en een drankje klaar voor iedereen en zorgt de klezmergroep voor gezellige achtergrondmuziek.

Vrijdag 14 december om 19.30 uur staat de deur van het Fioretti College voor iedereen open. De toegang (incl. hapje en drankje in de pauze) is gratis. Voor meer informatie over het kerstconcert en de Hillegomse Muziekschool kunt u kijken op onze website: www.hillegomsemuziekschool.nl

Laat u alvast in de kerststemming brengen en kom luisteren naar dit sfeervolle concert!

dec
15
za
2018
Kerstmarkt @ Hoofdstraat Hillegom
dec 15 @ 10:00 – 16:30

Herdertjestocht
dec 15 @ 18:30 – 19:30
Een avond vlak voor Kerst, donker en koud. Toch zijn er buiten opgewekte kinderstemmen te horen. Een stoet trekt voorbij, zij volgen een lint van duizenden kaarsjes. Wat doen die nu buiten op dit uur? Wie zo’n bonte stoet voorbij ziet trekken, kan zomaar getuige zijn van een herdertjestocht. Een herdertjestocht is een soort speurtocht door je eigen dorp, langs verschillende plaatsen die ingericht zijn als decor van het Kerstverhaal.
 
Zaterdag 15 december zullen meer dan 100 vrijwilligers zich inzetten voor een goed verloop van de kerstwandeling door het centrum van Hillegom. Bijna zestig acteurs, waarvan de jongste nog geen jaar oud, technici en een band werken mee aan de wandeling. Dit jaar start de route vanaf het Henri Dunantplein. Onderweg wijzen bijna 1.000 lichtjes de weg. Langs de route kunnen de wandelaars de levensecht nagespeelde scenes van het kerstverhaal bekijken. Het einde van de route is in de St. Jozef en Martinuskerk waar een band kerstliederen speelt. Hier kan men kerstbrood eten, chocolademelk en of warme gluhwein drinken. Starten kan tussen 18.30 en 19.15 uur vanaf het plein aan het Henri Dunantplein.
dec
16
zo
2018
Kerstconcert koor Eigenwijs @ De Bestemming
dec 16 @ 14:30
Kerstconcert in de Maartenskerk @ Maartenskerk
dec 16 @ 16:00

Op zondag 16 december verzorgt Vocaal Ensemble Hillegom een kerstconcert in de Maartenskerk.

Dit nieuwe koor- ontstaan uit de (Hoeksteen )Cantorij- staat onder leiding van Marcel den Dulk en zal begeleid worden door enkele instrumentalisten op dwarsfluit, hobo, piano en viool.

Kerstliederen van o.a. Tallis, Händel, Sheppard en Rutter, afgewisseld met instrumentale intermezzo’s, zullen ten gehore worden gebracht in de mooie akoestiek van de Maartenskerk.

Kom genieten van de mooiste kerstmelodieën van de Middeleeuwen tot heden.

U bent van harte welkom!

De toegang is vrij. Aanvang 16.00 uur, kerk open vanaf 15.30.

Murphy’s music memories @ Murphy's Law
dec 16 @ 16:00 – 19:00

Zondag 16 december belooft weer een gezellige zondagmiddag/avond te worden met de band New Ambition in Murphy’s Law aan de Hoofdstraat in Hillegom. De band speelt van 16.00 uur tot 19.00 uur met weer een leuke aanvulling op het huidige repertoire: Bakerstreet, Buena Serra, Oh When The Saints, Hello Josephine (versie Scorpions), Personality en nog veel ander nieuw repertoire.

De groep Murphy’s Music Memories bestaat inmiddels uit 4 bands: New Ambition, Good Ol’Boys, Second Half en The Old Strangers. (deze nieuw toegevoegde band speelt 13 januari in ML).

De muziek slaat goed aan bij jong en oud en telkens vult de dansvloer zich ook tijdens de optredens. De toegang is gratis en we verwachten weer een grote en gezellige opkomst bij ons optreden.

Met dank van New Ambition aan ons publiek en aan Bart en Rob van Murphy’s Law.

 

dec
19
wo
2018
Kerst knutselmiddag @ Speeltuin Kindervreugd
dec 19 @ 14:00 – 16:00

19 december 2018 Kerst knutselmiddag 14.00 uur tot 16.00 uur (alle leeftijden).

Voorleesuurtje @ Bibliotheek
dec 19 @ 15:00 – 15:30

Hillegom – Wat doe jij op woensdagmiddag? Je gaat naar het Voorleesuurtje in de Bibliotheek! Vanaf 5 september lezen we elke woensdag van 15:00 – 15:30 uur, voor aan jonge kinderen in de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk, -Oost, -Noord, Bennebroek en Hillegom.

Wat is er fijner dan luisteren naar een gek, leuk, spannend of mooi verhaal? Voorlezen aan jonge kinderen stimuleert de taalontwikkeling en prikkelt de fantasie. De voorleesvrijwilligers zoeken de boeken voor het Voorleesuurtje met veel zorg uit. Kom samen met je (klein)kind gezellig luisteren naar de mooiste verhalen en leer nieuwe kinderboekenschrijvers kennen. Neem na afloop een flinke stapel boeken mee naar huis voor nog meer voorleesplezier. Het voorleesuurtje is gratis bij te wonen en je hoeft je niet van tevoren aan te melden.

Voor meer informatie: www.bibliotheekzuidkennemerland.nl

Elke woensdag vanaf 5 sept 2018 t/m 26 juni 2019 | 15:00 – 15:30 uur | Gratis | Kinderen 4 t/m 6 jaar

de Bibliotheek Hillegom, Sportlaan 1

dec
21
vr
2018
Nacht van het licht @ Plein28
dec 21 @ 19:00 – 21:00

De nacht van 21 op 22 december is de langste nacht van het jaar. Na 21 december worden de dagen weer langer en zal er weer meer licht zijn. Op deze bijzondere avond komen wij in Plein28 bij elkaar om de overwinning van het licht over het donker te vieren. Deze viering, Yalda (geboorte), stamt uit de tijd van het Perzische rijk en vindt al eeuwenlang plaats. 

Niet alleen in de Oosterse wereld vindt er een viering van het licht plaats. In de Scandinavische landen wordt op 13 december het Luciafeest gevierd en in oktober vieren de Hindoes Divali, het feest van de duizend lichtjes.

In Hillegom vieren wij op 21 december, van 19.00 – 21.00 uur, de overwinning van het licht over het donker. Het belooft een sprookjesachtige avond vol verhalen, poëzie, lekkernijen en warme ontmoetingen te worden. Een vrolijk, warm, licht samenzijn in de donkere en soms moeilijke decembermaand. Iedereen, zowel jong als oud, is van harte uitgenodigd om te genieten van al het moois tijdens de Nacht van het Licht.

Iedereen die bij deze bijzondere viering in Plein28 aanwezig wilt zijn kan zich aanmelden. Aanmelden kan tot 15 december via e-mail info@plein28.nlo.v.v. Nacht van het Licht. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen. Er zijn geen kosten verbonden aan dit evenement, dus wees er snel bij!

 

WelzijnsKompas is op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 – 12.30 uur, (0252) 75 71 00. Voor meer informatie kan er contact opgenomen worden met Johanna Cloo, j.cloo@welzijnskompas.nlof  06-453 415 69 of  raadpleeg de website www.plein28.nl. Hier is het programma te vinden en meer achtergrondinformatie.

dec
29
za
2018
OudejaarsKlaverjastoernooi @ Het Eiland
dec 29 @ 13:30

Zaterdag 29 december vindt weer het jaarlijkse oudejaarstoernooi plaats, georganiseerd door de klaverjasclub Beinsdorp. Het toernooi, in het dorpshuis “Het Eiland” aan de Rietkraag 5 te Beinsdorp, begint om 13:30 uur. Aansluitend volgt er een loterij met mooie prijzen. Inschrijven kan vanaf 13:00 uur. De kosten van deelname aan het klaverjassen zijn 4,00 euro per persoon. Er wordt op zijn “Amsterdams” en individueel in 4 ronden geklaverjast. Vooraf aanmelden is niet nodig. Verdere informatie kunt u verkrijgen bij Marga Nieuwendijk, 06-81715117 of Bert Teeuw, 06-27578093. Mailen kan ook naar klaverjasclubbeinsdorp@t-mobilethuis.nl

dec
30
zo
2018
Sportpubquiz @ Murphy's Law
dec 30 @ 14:00

Hillegom – Wie zijn dé sportkenners van Hillegom en omstreken? Die vraag wordt zondag 30 december beantwoord in café Murphy’s Law in Hillegom, waar een pubquiz wordt gehouden die geheel in het teken staat van sport. Het evenement is een jaarlijkse traditie in de winterstop. De komende editie is de negende op rij.

De quiz wordt gespeeld in teams van vier personen. Zij mogen de hersens kraken over een keur aan vragen, afbeeldingen en geluidsfragmenten. Het team dat wint, ontvangt een sportieve prijs.

Teams kunnen zich aanmelden door een e-mail met de teamnaam te sturen naar sportquizhillegom@hotmail.com. De quiz begint om 14.00 uur en duurt de hele middag. Meedoen kost 10 euro per team. Er is in Murphy’s Law (Hoofdstraat 198) plek voor 25 teams.

jan
12
za
2019
Frénk en Frencken @ Kulturele Raad
jan 12 @ 20:30 – 22:00

Een avond met ontroerende liedjes, grappige anekdotes, pesterige vragen en onthullende verhalen. 

Mylou Frencken (zangeres/cabaretière) en Frénk van der Linden (interviewer) zijn aan elkaar gewaagd. Zij publiceerde de veelgeprezen bundel Leven in het Lied, waarvoor ze kleinkunstcollega’s als Paul van Vliet, Brigitte Kaandorp en Hans Dorrestijn ondervroeg over hun meest dierbare eigen lied. Ook toerde Mylou door Nederland met haar gelijknamige voorstelling, waarvoor ze van de Theaterkrant vijf sterren kreeg (‘Frencken is de ongekroonde koningin van het kleinkunstlied’). Brigitte Kaandorp over haar werk: ‘Meesterlijk, ik lach me dood.’
 
Frénk presenteerde in De Wereld Draait Door zijn nieuwe boek Onder Hollandse helden. Daarin vertelt hij over zijn ontmoetingen met coryfeeën als Anouk, Johan Cruijff, Neelie Kroes, Freddy Heineken, André Hazes en talloze andere bekende Nederlanders. Ook beschrijft Frénk welke lessen hij leerde als reporter, en als zoon van ouders die elkaar na hun scheiding in zijn woonplaats Hillegom veertig jaar niet spraken. In het Zwolse museum De Fundatie werd een expositie gehouden over de journalistieke portretten van Frénk.
 
Op 12 januari geven Frénk & Frencken (ook in het dagelijks leven partners) een speciale voorstelling waarin de liedjes van Mylou worden afgewisseld met verhalen-van-achter-de-schermen door Frénk. De twee interviewen elkaar ook op prikkelende wijze.

Zaterdag 12 januari 2019
Prijs: € 15,00
20:30 – 22:00
Locatie: Kulturele Raad (klik hier voor de adres gegevens)
jan
13
zo
2019
Alice in Verwonderland @ Kulturele Raad
jan 13 @ 14:30 – 16:00

Eigenwijze Alice wil weten hoe de wereld in elkaar zit. Ze houdt niet van sprookjes en fantasie. En dan ineens verschijnen er twee zingende konijnen aan haar bed. Erachteraan! Alice tuimelt door een hol naar Verwonderland en valt daar van de ene verbazing in de andere. Bestaat Verwonderland echt? Alice wordt gespeeld met live muziek, geluidseffecten en een speciale rol voor de ouderwetse overheadprojector, waardoor met prachtig getekende sheets Verwonderland ontstaat. De kinderen helpen Alice op haar reis. 

Zondag 13 januari 2019
Prijs: € 6,50
14.30 – 16.00
Locatie: Kulturele Raad

jan
19
za
2019
Kinderbingo @ Speeltuin Kindervreugd
jan 19 @ 18:30 – 20:00

19 januari kinderbingo 18.30 uur tot 20.00 uur ( 4 – 10 jaar).

feb
13
wo
2019
Valentijn knutselmiddag @ Speeltuin Kindervreugd
feb 13 @ 14:00 – 16:00

13 februari Valentijn knutselmiddag 14.00 uur tot 16.00 uur (alle leeftijden)

 

feb
16
za
2019
Zonder zin kan het ook @ Kulturele Raad
feb 16 @ 20:30 – 22:00

Janneke de Bijl beschouwt het leven zoals het echt is: onzinnig en ingewikkeld. Nu ze 36 is, heeft ze inmiddels zo haar manieren gevonden om daarmee om te gaan. Die werken zelden maar wil ze jullie desondanks niet onthouden.

In haar debuutvoorstelling Zonder zin kan het ook is Janneke niet alleen streng voor zichzelf maar ook voor de wereld. Ze fileert haar relatie, haar gezapige omgeving en de hele zelfhulpcultuur, die ze natuurlijk wel eerst even zelf heeft uitgeprobeerd. Ze beantwoordt daarbij de volgende vragen: Hoe weet je of je ‘liefs’ of ‘groetjes’ moet doen? Wat kunnen mensen met kinderen leren van mensen met honden? En waarom lost hardlopen niks op?

Janneke studeerde filosofie, is lid van het prestigieuze comedycollectief Comedytrain en won in 2017 zowel de jury- als de publieksprijs van het cabaretfestival Cameretten.

Zaterdag 16 februari 2019
Prijs: € 15,00
20:30 – 22:00
Locatie: Kulturele Raad (klik hier voor de adres gegevens)
feb
17
zo
2019
Koning van Katoren @ Kulturele Raad
feb 17 @ 14:30 – 16:00

Een muzikaal sprookje van belang voor de hele familie, naar het boek van Jan Terlouw.

Zeventien jaar geleden overleed de koning van Katoren. Sindsdien heerst er een minister die zich alleen bezighoudt met nutteloze zaken, terwijl de problemen van de bevolking zich opstapelen. De jonge Stach wil hier iets aan doen en besluit dat hij koning wil worden. De minister geeft Stach zeven onmogelijke opdrachten die hij moet volbrengen voor hij tot koning kan worden gekroond. Tijdens zijn avonturen helpt hij niet alleen de bevolking van Katoren, maar leert hij ook wat het inhoudt om een goede koning te zijn.

Muziektheater dat je doet swingen in de wereld van Terlouw. Een vernieuwde hedendaagse versie met een speelse knipoog. In een wereld waarin het vertrouwen in de politiek afneemt, het volk wordt opgezadeld met problemen in plaats van oplossingen en men opgroeit in angst, strijdt Stach voor de toekomst van onze kinderen en laat zien hoe het óók kan. 

Zondag 17 februari 2019
Prijs: € 6,50
14.30 – 16.00
Locatie: Kulturele Raad (klik hier voor de adres gegevens)

apr
6
za
2019
En Toen Ineens @ Kulturele Raad
apr 6 @ 20:30 – 22:00

In juli 1992 schreef Alex Roeka zijn eerste Nederlandstalige liedjes en sprong er meteen mee het podium op. Nu, 25 jaar later, kan hij terugzien op een rijke carrière met honderden voorstellingen, diverse prijzen en een stoet aan juichende recensies.  

In zijn programma’s maakte hij maar hoogstzelden gebruik van oude nummers. Daarom wordt het nu tijd de parels uit zijn omvangrijke oeuvre in een jubileumvoorstelling terug in het licht te halen. De fans zullen blij zijn liedjes als Neem Dit Kleine Hart Van Mij, Vuur En IJs, Kermis In Ravenstein, Lege Ochtendkroeg en vele andere weer in het theater te kunnen horen. En mensen die Alex Roeka niet kennen, kunnen de schade inhalen en zullen aangenaam verrast worden door de persoonlijke kracht van zijn repertoire.  

EN TOEN INEENS laat in een wervelend programma de hele Alex Roeka zien, van verstild tot uitbundig, van gevoelig tot rauw, van absurd en duister tot glashelder en herkenbaar. 

Zaterdag 6 april 2019
Prijs: € 15,00
20:30 – 22:00
Locatie: Kulturele Raad