°C
zaterdag 13 juli 2024

Weergaven navigatie

Evenement weergaven navigatie

Vandaag

Internationaal tennistoernooi Hillegom

HTC Hillegom

Hillegom – Van 14 tot en met 21 juli is de Hillegomse Tennis Club (HTC) opnieuw het epicentrum van jeugdtennis! Dan viert de club de 21e editie van het internationale jeugd tennistoernooi ITF Flower Bulb Tournament. Daarmee heeft dit internationale toernooi in Hillegom inmiddels een vaste waarde in de tenniskalender en in de Bollenstreek. Lees meer over dit toernooi:Internationaal tennistoernooi in Hillegom     – Hillegom Online

Open Imkerijdag

Heemtuin Couperuswende, Hillegom

Ontdek de wondere wereld van bijen tijdens de Landelijke Open Imkerijdag op zondag 14 juli. Heemtuin Op zondag 14 juli van 10.00 tot 16.00 uur zijn twee imkers aanwezig die je alles kunnen vertellen over de honingbij en hoe honing gemaakt wordt. Er is een glazen kast met daarin een koningin met haar volk. Ook is er een demonstratiekast waar de koningin goed zichtbaar is. Vooral leuk voor kinderen, die een prijsje kunnen winnen als ze de koningin kunnen vinden. En natuurlijk is er ook honing te koop. Weerlanerpolder Imkerij Weerlanerpolder is open op 13 en 14 juli tussen 12.00 – 16.00 uur. De Imkerij is gelegen aan het wandelpad tussen de Oude Weerlaan en de Oosteinderlaan in Hillegom, vlak bij de manege Koopman.

Interactieve theatervoorstelling: De Zoekers

Bibliotheek Hillegom Sportlaan 1, Hillegom, Zuid-Holland

Ga op 17 juli in Hillegom mee op reis met twee onderzoekers, op zoek naar dino-botten. Denk jij dat het de onderzoekers gaat lukken om alles te vinden?

Gratis

Pomp Concert

Hoftuin, Grote pomp Hoofdstraat, Hillegom

Het Cultureel Najaar wordt dit jaar geopend met een concert van de Hillegomse Harmonie Kapel bij de Pomp in Hillegom centrum. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar de Maartenskerk. Aanvang 13.30 uur

Gratis

Kulturele Uitmarkt

Kulturele Raad Pr. Irenelaan 16, Hillegom, Zuid-Holland

Kulturele Uitmarkt in ons gebouw aan de Prinses Irenelaan 16 Hillegom. Vanaf 14.30 tot 17.00 uur kunt u via een cursus-informatiestand, korte optredens voor jong en oud, film, muziek én een drankje kennis maken met ons seizoensprogramma 2024-2025.

Start Najaarsfeesten Hillegom

Van 7 t/m 15 september zijn weer de jaarlijkse Najaarsfeesten. Harddraverij Vereniging Hillegom e.o. zal deze week weer veel evenementen organiseren. 

Kermis 2024

De kermis kan tijdens de Hillegomse Najaarsfeesten natuurlijk niet ontbreken. Ook dit jaar zijn er weer veel leuke attracties te vinden! Van 12 t/m 15 september kan iedereen hier weer van genieten.

Open Monumentendag

Tijdens open monumentendag zijn er diverse gebouwen in Hillegom geopend.  't Hof t Hof is open voor het publiek. Om 10.30 uur en om 11.30 uur houdt Aad Otte lezingen over immaterieel erfgoed: de geschiedenis van de tradities rondom de najaarsfeesten. Ook verzorgt Stichting Vrienden van Oud Hillegom rondleidingen door ’t Hof. Locatie: ’t Hof van Hillegom, Hoofdstraat 115 Stichting Vrienden van Oud Hillegom Om 10.00 uur vindt de openstelling van de tentoonstelling "De Hillegomse bloembollencultuur" plaats. Van 10.00-16.00 uur is Kwekerij Veelzorg open voor het publiek met o.a. een boekenverkoop. Locatie: Kwekerij Veelzorg de Maartenskerk De monumentale Maartenskerk is tijdens het Open Monumentenweekend open. De kerk dateert uit de dertiende eeuw. Het eerste document waarin de kerk van Hillegom wordt genoemd is een akte uit 1248. Het oudste deel van het huidige gebouw is de stenen voet van de toren. Er is veel historie aan de kerk verbonden. Vrijwilligers staan klaar om de belangstellenden daarover te vertellen. St. Jozef en St.Martinuskerk Op deze dag laten vrijwilligers in de St.Jozef en St. Martinuskerk iets van hun hobby zien. Soms is deze vorm van handvaardigheid al generaties lang door gegeven. Open Monumentendag is dit jaar een dag waarbij de aandacht ligt op doorgeven van deze kennis. In de Kerk is o.a. iets te zien en te horen over het kalligraferen, icoon schilderen, borduren, weven en quilten.

Instuif opleidingsorkest HHooK

De Bestemming Juliana van Stolberglaan 18, Hillegom, Zuid-Hollamnd, Nederland

Wil je een blaasinstrument, blokfluit of slagwerk leren spelen of heb je al les en lijkt het je leuk om in een orkest te spelen geef je dan op voor de instuif opleidingsorkest & HARFA-muziekopleiding. Het wordt een gezellige middag en avond waarin we: muziek maken, je instrumenten kan horen en proberen, gezamenlijke maaltijd en een afsluitend concertje voor ouders en belangstellenden. Deelname is gratis.

Jeu de boules middag

Julianapark Oranjelaan 1, Hillegom

Open Hof organiseert een gezellige, Franse middag in het Julianapark in Hillegom. Als je net terug bent van vakantie uit Frankrijk, kun je nog een middag een beetje nagenieten in het park. Er kan deze middag jeu de boules gespeeld worden onder het genot van een drankje en muziek. Iedereen, jong en oud, is van harte welkom. Kinderen kunnen geschminkt worden door 'Schmink Geluk'. Wie een praatje wil maken of andere mensen wil ontmoeten kan ook terecht in het park.

Duin en Bollen Vierdaagse

De 3e Duin en Bollen Vierdaagse wordt gehouden van 10 tot en met 13 oktober 2024. Nee, de herfstvakantie is veel later in oktober dus je kunt gewoon inschrijven. En ja, het is weer van donderdag tot en met zondag. Hoef je maar 2 dagen vrij te nemen.

Herdertjestocht

Henri Dunantplein Henri Dunantplein, Hillegom, Nederland

Een avond vlak voor Kerst, donker en koud. Toch zijn er buiten opgewekte kinderstemmen te horen. Een stoet trekt voorbij, zij volgen een lint van duizenden kaarsjes. Wat doen die nu buiten op dit uur? Wie zo’n bonte stoet voorbij ziet trekken, kan zomaar getuige zijn van een herdertjestocht. Een herdertjestocht is een soort speurtocht door je eigen dorp, langs verschillende plaatsen die ingericht zijn als decor van het Kerstverhaal. In dat decor worden delen van het Kerstverhaal nagespeeld of verteld. Dit jaar organiseren de 4 samenwerkende kerken in Hillegom weer een herdertjestocht. Een sfeervolle wandeling door het centrum van Hillegom waarbij het kerstverhaal uitgebeeld en beleefd wordt. Een leuke avond voor jong en oud. zaterdag 14 december: 18.00 uur

Kerstconcert HHK

Maartenskerk Kerkplein 1, Hillegom

Het belooft een sfeervol en afwisselend concert van de Hillegomse Harmonie Kapel te gaan worden. Aan dit concert werkt mee de Hillegomse vocale groep Akoestix. De deur gaat open om 19.30 uur. De toegang is gratis.