De Hillegom Agenda

De Hillegom Agenda is een overzicht van alle evenementen in Hillegom. Wij proberen een zo volledig beeld te geven van alle activiteiten binnen Hillegom. Heeft u een agenda-item dan kunt u dit inzenden via: redactie@hillegomonline.nl. U kunt dit nu zelf ook toevoegen met de knop hieronder!

Senioren Agenda

nov
16
za
2019
Sinterklaasintocht @ Haven/Hoofdstraat
nov 16 @ 10:30 – 12:00
Sinterklaasintocht @ Haven/Hoofdstraat | Hillegom | Zuid-Holland | Nederland

Sinterklaas zal op zaterdag 16 november om 10.30 uur voet aan wal zetten. Aan de Haven zal hij zoveel mogelijk kinderen de hand schudden. Om 11.30 uur zal de burgermeester de Sint ontvangen bij het Gemeentehuis van Hillegom. Aansluitend zal de optocht naar het Henri Dunantplein gaan waar de Pietendisco is.

’s Middags kunnen kinderen vanaf 13.30 bij Hotel Villa Flora uur op de foto met Sinterklaas en hun kleurplaat inleveren. Om 15.30 uur zullen de Sint en zijn pieten vertrekken naar het Sinterklaashuis om uit te rusten zodat ze ’s avonds het dak op kunnen.

Tijdsplanning
10.30 Aankomst Sinterklaas
11.30 Ontvangst Burgemeester
11.45 Start Pietendisco
13.30 Op de foto met Sinterklaas in Villa Flora

nov
17
zo
2019
Feedback geven bij Open Hof Hillegom @ Open Hof Hillegom
nov 17 @ 10:30 – 11:30

Zondag 17 november om 10.30 uur houdt Open Hof haar wekelijkse samenkomst aan de Raadhuisstraat 3 in Hillegom. Loop gerust eens binnen, iedereen is welkom!’. Deze samenkomst behandelt het thema ‘feedback geven’. Wanneer heb jij iemand voor het laatst feedback gegeven?

Sinterklaasvoorstelling @ Kulturele Raad Hillegom
nov 17 @ 14:30
Sinterklaasvoorstelling @ Kulturele Raad Hillegom | Hillegom | Zuid-Holland | Nederland

De Jeugdtheatergroep Tikkie komt al vele jaren met succes op de zondag na de intocht van Sinterklaas naar Hillegom om haar Sinterklaasvoorstelling te spelen.
Een heel goede start van de Sinterklaastijd.
Kom kijken en zing mee!

Kaarten te verkrijgen via de website (iDeal) of via Frank Evers tabakshop (contant)

nov
19
di
2019
Wenskaarten maken bij Open Hof @ Open Hof Hillegom
nov 19 @ 13:00 – 15:00

Dinsdag 19 november is er weer een creatieve middag bij Open Hof van 13.00 – 15.00 uur aan de Raadhuisstraat 3 in Hillegom. Diverse voorbeelden en knutselideeën liggen klaar voor wens- en 3D kaarten. Alle materiaal hiervoor is aanwezig. Bezoekers kunnen ook hun eigen schaar en papier meenemen. Kinderen zijn nu in de zomervakantie ook welkom om kaarten te komen maken. Komt u ook creatief bezig zijn! Gewoon gezellig een kopje koffie, thee of limonade komen drinken is ook mogelijk. De toegang is gratis.

Het Alzheimer Café @ Bloemswaard
nov 19 @ 19:30 – 21:30

Het Alzheimer Café wordt op dinsdag 19 november gehouden in de grote zaal van Bloemswaard, Garbialaan 3 te Hillegom. Het onderwerp van deze avond is ‘hulpmiddelen om zo lang mogelijk veilig te wonen’. Ook met dementie kun je prettig zelfstandig leven met zo min mogelijk zorgen. Dat vraagt soms om nieuwe oplossingen als dat niet meer veilig alleen kan.

nov
23
za
2019
Perdido: The Preacher Men @ Kulturele Raad Hillegom
nov 23 @ 20:30

The Preacher Men prediken de groove, met scheurende sax, gruizig Hammondorgel en drumbeats waarbij stilzitten onmogelijk is. Efraïm Trujilo (sax), Rob Mostert (Hammond) en Chris Strik (drums) nemen je mee terug in de tijd van de rokerige bluesclubs in het zuiden van de VS.

Aanvang van de concerten is om 20.30 uur.
Kaarten à € 15,00 zijn verkrijgbaar via reserveren@perdido.nl, bij
Vivant Frank Evers, Mariastraat 2, Hillegom en op de concertavond aan de zaal.

nov
25
ma
2019
Het tweede Sporcafé in het Fioretti College @ Fioretti College Hillegom
nov 25 @ 19:30 – 20:30

Het Sportcafé 2019 is voor ieder die, direct of indirect, te maken heeft met het sport- en beweegaanbod in Hillegom en omgeving. Net als vorig jaar heeft team Hillegom in Beweging Marceline Schopman bereid gevonden de avond voor te zitten. Onder leiding van Marceline wordt het een informatieve en interactieve avond. Tijdens deze avond komt onder andere het volgende thema aan de orde: ‘Healthy Hillegom’. Wilt u meepraten en meedenken over sport en bewegen, in Hillegom en omgeving? Kom dan op maandagavond 25 november naar het Fioretti College. Inloop is om 19.00 uur, de start om 19.30 uur en deelname is gratis.

Sportcafé @ Fioretti College Hillegom
nov 25 @ 19:30 – nov 26 @ 22:00

Op maandag 25 november 2019 is het tweede Sportcafé!

Het Sportcafé 2019 is voor ieder die, direct of indirect, te maken heeft met het sport en beweegaanbod in Hillegom en omgeving. Net als vorig jaar heeft team Hillegom in Beweging Marceline Schopman bereid gevonden de avond voor te zitten. Onder leiding van Marceline wordt het een informatieve en interactieve avond waar, onder andere, de volgende thema’s aan de orde komen: Healthy Hillegom en ‘Sport- en ontmoetingspark Zanderij’. Wilt u meepraten en meedenken over sport en bewegen, in Hillegom en omgeving, kom dan op maandagavond 25 november naar het Fioretticollege. Deelname is gratis.

Opgeven kan via: hillegominbeweging.nl

nov
30
za
2019
Danielle Schel met “PATROON” @ Kulturele Raad Hillegom
nov 30 @ 20:30
Danielle Schel met "PATROON" @ Kulturele Raad Hillegom | Hillegom | Zuid-Holland | Nederland

Met ons goeie gedrag en ons beste beentje voor, dansen we ons uit de naad op de hangende plaatjes des levens. In “Patroon” tilt Danielle de naald op en brengt op eigen wijze een kleurrijk verhaal over vastlopen en uitbreken.
Wat heb je aan de wijde wereld als je schoenen knellen ?
Een avond vol stuntelende karakters, originele scenes en stuwende kleinkunstliedjes.

dec
14
za
2019
Kerstmarkt 2019 @ Centrum
dec 14 @ 10:00 – 17:00
Santa run @ Centrum Hillegom
dec 14 @ 17:00 – 19:00

Bij de Rotary Santa run leggen de deelnemers verkleed als kerstman een parcours af voor het goede doel. Dit jaar vindt de run voor het eerst plaats in Hillegom. Het parcours is 2 kilometer lang en mag drie keer worden gelopen. De deelnemers mogen zelf kiezen of ze wandelen of hardlopen. Het is de bedoeling dat jong en oud en gezellig heeft. 

De helft van de opbrengst gaat naar de Nierstichting, de andere helft naar de Voedselbank in Hillegom en Lisse. 

De Santa Run is van 17.00 tot 19.00. 

jan
12
zo
2020
Baby concert @ Kulturele Raad Hillegom
jan 12 @ 14:00 – 15:00

Op een speelse manier ervaren kinderen en hun ouders hoe klassieke muziek zowel vrolijk, betoverend, kalmerend én opzwepend kan zijn. Per concert kunnen maximaal 30 kinderen met ouder/begeleider het concert bijwonen op het grote kleed. Overig publiek is van harte welkom om vanaf het podium mee te kijken.

Het eerste, sfeervolle concert van Krulmuziek, betovert babies van 0-18 maanden, met klassieke klanken. De afwisseling tussen prachtige klassieke muziek, stilte, klankkleuren, luisteren en interactie maakt het babyconcert tot een rustgevende én actieve ervaring voor de allerjongsten. Je wiebelt en wiegt samen op zwierende walsjes en de brommende beer van de cello maakt je aan het lachen. Je baby speelt met de rammelaar mee op de vrolijke vioolmuziek en valt in een heerlijke slaap op de zachte tonen van het toverspeeldoosje. Het is verrassend leuk om te zien hoe kleine kinderen reageren en meedoen met de muziek!

Dreumes Concert @ Kulturele Raad Hillegom
jan 12 @ 15:00 – 16:00

Op een speelse manier ervaren kinderen en hun ouders hoe klassieke muziek zowel vrolijk, betoverend, kalmerend én opzwepend kan zijn. Per concert kunnen maximaal 30 kinderen met ouder/begeleider het concert bijwonen op het grote kleed. Overig publiek is van harte welkom om vanaf het podium mee te kijken.

In het tweede concert van Krulmuziek dansen en spelen dreumessen van 1,5 tot 2,5 jaar op het grote kleed mee op betoverende strijkmuziek van Bach, Vivaldi enRameau, dichtbij de muzikanten. Samen zingen we liedjes over poesje mauw en je neus en spelen we kiekeboe op de muziek van Beethoven. Aan het einde van het concert mogen de kinderen meedoen in de vioolspeeltuin en zelf op een écht viooltje spelen! Een concert voor verwonderde oortjes, dansende voetjes en wiebelende kontjes!

Peuter Concert @ Kulturele Raad Hillegom
jan 12 @ 16:00 – 17:00

Op een speelse manier ervaren kinderen en hun ouders hoe de klassieke muziek van Krulmuziek zowel vrolijk, betoverend, kalmerend én opzwepend kan zijn. Per concert kunnen maximaal 30 kinderen met ouder/begeleider het concert bijwonen op het grote kleed. Overig publiek is van harte welkom om vanaf het podium mee te kijken.

Het laatste concert ‘ Hé, wie zit daar op de wc?’ is een hilarisch klassiek concert voor peuters en kleuters en gebaseerd op het gelijknamige populaire prentenboek van Harmen van Straaten, uitgeverij Leopold, Amsterdam. over dierenvrienden die heel lang moeten wachten voordat de deur van de wc eindelijk open gaat… Zing, dans en speel mee op de muziek van Vivaldi, Rameau en Chopin met de wachtende dieren. Laat je betoveren door prachtige vioolklanken en wiebel als een aapje, maar… pas op voor het wc-papier! Na het concert mogen de kinderen zelf spelen op een echte viool of cello in de vioolspeeltuin.

jan
15
wo
2020
Rayan Panday met “TRIGGER” @ Fioretti College Hillegom
jan 15 @ 20:15
Rayan Panday met "TRIGGER" @ Fioretti College Hillegom | Hillegom | Zuid-Holland | Nederland

Waarom hebben we het nodig om constant door van alles en nog wat te worden getriggerd?
Rayen Panday vraagt zich in zijn vijfde solo af: wat is er nog écht speciaal?
Hij is niet te beroerd om de trekker over te halen en dwingt het ene na het andere lachsalvo af. Terwijl hij intussen op zijn eigen, inmiddels zeer succesvolle manier de grappigste verhalen over zichzelf en zijn leven staat te vertellen.
En heerlijke nummers zingt, waarbij hij zichzelf op piano begeleidt.

jan
18
za
2020
Perdido: The Sneaky Sneakerz!? @ Kulturele Raad Hillegom
jan 18 @ 20:30

Een voor 96% eigen geschreven jazzy repertoire, dat bestaat uit Souljazz, Surf, Calypso en vette shuffles brengen de vier ervaren rotten uit de Amsterdamse en Haarlemse jazzscene. Elvis Sergo (orgel),Thomas Streutgers (sax), Florian Hierdeis (gitaar) en Maarten Kruijswijk (drums) staan garant voor een swingende, energieke en dansbare muzikale avond.

Aanvang van de concerten is om 20.30 uur.
Kaarten à € 15,00 zijn verkrijgbaar via reserveren@perdido.nl, bij
Vivant Frank Evers, Mariastraat 2, Hillegom en op de concertavond aan de zaal.

feb
15
za
2020
Lonneke Dort met “NA DE LIEVE VREDE” @ Kulturele Raad Hillegom
feb 15 @ 20:30
Lonneke Dort met  "NA DE LIEVE VREDE" @ Kulturele Raad Hillegom | Hillegom | Zuid-Holland | Nederland

Lonneke Dort won in 2017 het Amsterdams Kleinkunst Festival en werd met lovende recensies ontvangen : villein, droogkomisch en het voelt helemaal echt wat ze doet.
In haar eerste programma “Na de Lieve Vrede” pleit Lonneke voor het sneuvelen van die lieve vrede.
Over de angst waardoor we confrontaties vermijden, terwijl we ons er juist vol overgave in zouden moeten storten.

feb
16
zo
2020
SUPERLOESER @ Kulturele Raad Hillegom
feb 16 @ 14:30

Elke superheld op de superheldenschool heeft een handige superkracht. De ene held kan onzichtbaar worden, de ander is héél snel en weer een ander spuugt vuur. Maar Joyce niet hoor. Haar superkracht is dat ze knakworsten uit haar polsen kan schieten. En daar heb je natuurlijk helemaal niks aan! De enige die in haar gelooft is haar klasgenoot Jerry. Hij zegt vaak: “Ooit komt jouw superkracht vast van pas. ”Maar ze zal toch niet de wereld kunnen redden met haar knakworsten? Of wel? In Superloeser neemt theatergroep Lefkop het op voor de heldinnen die zich niet zo super voelen, maar het wel zijn.
Familievoorstelling vanaf 6 jaar.

mrt
14
za
2020
Perdido: Tico Pierhagen & Aguabajo @ Kulturele Raad Hillegom
mrt 14 @ 20:30

Tico Pierhagen (Colombia 1975) begon op acht-jarige leeftijd met pianoles en raakte al snel gefascineerd door jazzmuziek. In 2008 keerde hij terug naar zijn geboorteland waar hij intensief samenwerkte met Colombiaanse muzikanten. Deze samenwerking resulteerde in zijn debuut CD ‘Aguabajo’.

Aanvang van de concerten is om 20.30 uur.
Kaarten à € 15,00 zijn verkrijgbaar via reserveren@perdido.nl, bij
Vivant Frank Evers, Mariastraat 2, Hillegom en op de concertavond aan de zaal.

mrt
29
zo
2020
PAK ‘M @ Kulturele Raad Hillegom
mrt 29 @ 14:30
PAK 'M @ Kulturele Raad Hillegom | Hillegom | Zuid-Holland | Nederland

Een heuse achtervolging met de nieuwste camouflagetechnieken, klassieke misverstanden en spannend achter-elkaar-aan-geren. Wie pakt uiteindelijk wie? En heeft hij dan wel de juiste te pakken? En is de weg niet veel leuker dan het uiteindelijke doel?
Het fantasievolle decor biedt veel mogelijkheden tot verstoppen, wegduiken en het betere poppenkastspel.

Familievoorstelling vanaf 3 jaar

Artiesten : theatergezelschap BonteHond

apr
18
za
2020
Perdido: Das Sound Kollektiv @ Kulturele Raad Hillegom
apr 18 @ 20:30

Das Sound Kollektiv is een prettig gestoord en energiek viertal. Dit Zwolse collectief speelt uitgesproken, geïmproviseerde muziek die bestaat uit een mix van hedendaagse muziek als R&B, hiphop, soul en jazz.

Aanvang van de concerten is om 20.30 uur.
Kaarten à € 15,00 zijn verkrijgbaar via reserveren@perdido.nl, bij
Vivant Frank Evers, Mariastraat 2, Hillegom en op de concertavond aan de zaal.

apr
27
ma
2020
Koningsdag 2020 @ Hillegom
apr 27 hele dag

Op maandag 27 april 2020 wordt Koningsdag gevierd.

Het programma van het Oranjecomité zal zo spoedig mogelijk worden gepubliceerd.

mei
30
za
2020
Perdido: Nueva Manteca @ Kulturele Raad Hillegom
mei 30 @ 20:30

De status van Nueva Manteca is in de wereld van de latin-jazz onomstreden. De groep brengt een synergie tot stand tussen Cubaanse muziek en jazzmuziek. De muziek van Nueva Manteca getuigt van inventiviteit, creativiteit en overtuigende muzikale ‘willpower’.

Aanvang van de concerten is om 20.30 uur.
Kaarten à € 15,00 zijn verkrijgbaar via reserveren@perdido.nl, bij
Vivant Frank Evers, Mariastraat 2, Hillegom en op de concertavond aan de zaal.

jun
20
za
2020
Samenloop voor Hoop 2020 @ Zanderij
jun 20 – jun 21 hele dag

Iedereen heeft er wel eens keer mee te maken gehad, kanker. Een ziekte die nog niet overwonnen is maar er is hoop. Hoop op genezing. Om dit te realiseren is er veel onderzoek en geld nodig. Daarom organiseert ook Hillegom weer een SamenLoop Voor Hoop om stil te staan bij kanker, maar ook om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker.

jun
27
za
2020
Hillegoms Muziekfeest 2020 @ Hoftuin
jun 27 hele dag

Het gezelligste muziekfeest van de Bollenstreek voor jong én oud met de leukste Nederlandse artiesten, natuurlijk in Hillegom!

Met dit jaar: Gerard Joling, Peter Beense, René Karst, Het Feestteam, Yves Berendse, Feestband De mannen van Oranje, Tim Douwsma, Martijn Stam & Rob van Dam!