Hillegom Agenda

De Hillegom Agenda is een overzicht van alle evenementen in Hillegom. Wij proberen een zo volledig beeld te geven van alle activiteiten binnen Hillegom. Heeft u een agenda-item dan deze ingezonden worden via: redactie@hillegomonline.nl.

Senioren Agenda
dec
19
wo
2018
Kerst knutselmiddag @ Speeltuin Kindervreugd
dec 19 @ 14:00 – 16:00

19 december 2018 Kerst knutselmiddag 14.00 uur tot 16.00 uur (alle leeftijden).

Voorleesuurtje @ Bibliotheek
dec 19 @ 15:00 – 15:30

Hillegom – Wat doe jij op woensdagmiddag? Je gaat naar het Voorleesuurtje in de Bibliotheek! Vanaf 5 september lezen we elke woensdag van 15:00 – 15:30 uur, voor aan jonge kinderen in de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk, -Oost, -Noord, Bennebroek en Hillegom.

Wat is er fijner dan luisteren naar een gek, leuk, spannend of mooi verhaal? Voorlezen aan jonge kinderen stimuleert de taalontwikkeling en prikkelt de fantasie. De voorleesvrijwilligers zoeken de boeken voor het Voorleesuurtje met veel zorg uit. Kom samen met je (klein)kind gezellig luisteren naar de mooiste verhalen en leer nieuwe kinderboekenschrijvers kennen. Neem na afloop een flinke stapel boeken mee naar huis voor nog meer voorleesplezier. Het voorleesuurtje is gratis bij te wonen en je hoeft je niet van tevoren aan te melden.

Voor meer informatie: www.bibliotheekzuidkennemerland.nl

Elke woensdag vanaf 5 sept 2018 t/m 26 juni 2019 | 15:00 – 15:30 uur | Gratis | Kinderen 4 t/m 6 jaar

de Bibliotheek Hillegom, Sportlaan 1

dec
21
vr
2018
Nacht van het licht @ Plein28
dec 21 @ 19:00 – 21:00

De nacht van 21 op 22 december is de langste nacht van het jaar. Na 21 december worden de dagen weer langer en zal er weer meer licht zijn. Op deze bijzondere avond komen wij in Plein28 bij elkaar om de overwinning van het licht over het donker te vieren. Deze viering, Yalda (geboorte), stamt uit de tijd van het Perzische rijk en vindt al eeuwenlang plaats. 

Niet alleen in de Oosterse wereld vindt er een viering van het licht plaats. In de Scandinavische landen wordt op 13 december het Luciafeest gevierd en in oktober vieren de Hindoes Divali, het feest van de duizend lichtjes.

In Hillegom vieren wij op 21 december, van 19.00 – 21.00 uur, de overwinning van het licht over het donker. Het belooft een sprookjesachtige avond vol verhalen, poëzie, lekkernijen en warme ontmoetingen te worden. Een vrolijk, warm, licht samenzijn in de donkere en soms moeilijke decembermaand. Iedereen, zowel jong als oud, is van harte uitgenodigd om te genieten van al het moois tijdens de Nacht van het Licht.

Iedereen die bij deze bijzondere viering in Plein28 aanwezig wilt zijn kan zich aanmelden. Aanmelden kan tot 15 december via e-mail info@plein28.nlo.v.v. Nacht van het Licht. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen. Er zijn geen kosten verbonden aan dit evenement, dus wees er snel bij!

 

WelzijnsKompas is op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 – 12.30 uur, (0252) 75 71 00. Voor meer informatie kan er contact opgenomen worden met Johanna Cloo, j.cloo@welzijnskompas.nlof  06-453 415 69 of  raadpleeg de website www.plein28.nl. Hier is het programma te vinden en meer achtergrondinformatie.

Kerstconcerten Hillegomse Harmonie Kapel @ De Bestemming
dec 21 @ 20:00
Hillegom – Op vrijdag 21 en zaterdag 22 december verzorgt de Hillegomse Harmonie Kapel weer een tweetal Kerstconcerten. Het gevarieerde programma zal veel mensen aanspreken.
De HHK zal bij diverse nummers een tweetal vocale solisten begeleiden. In de pauze kunt u gezellig even bijkletsen onder het genot van een kopje koffie.
De concerten vinden plaats in De Bestemming en beginnen om 20.00 uur (deuren open om 19.30). De toegang is gratis maar u zult wel een toegangskaart moeten reserveren, dat kan via de website www.hhkhillegom.nl
Trenchcoat weer terug op podium @ Solution
dec 21 @ 21:00
Hillegom – Na vele jaren van afwezigheid keert Trenchcoat vrijdag 21 december terug naar Solution (Sportpark De Zanderij). Met een nieuwe drummer en met een nieuwe plaat op zak, die deze avond natuurlijk gespeeld wordt. En omdat Solution vindt dat iedereen die mag horen, is de entree deze avond helemaal gratis. 
 
Het uit Lisse en Hillegom afkomstige Trenchcoat bestaat al meer dan vijftien jaar en speelt vanaf het begin af aan een swingende mix van rock-‘n-roll en rockabilly. De band staat vooral bekend om haar energieke optredens waarbij alles uit de kast wordt getrokken. De pianist speelt met de voeten op de toetsen, de bassist staat meer op zijn contrabas dan erachter en de zanger lijkt een doorlopende aanval van ADHD te hebben. Het leverde de band heel wat uitverkochte zalen op, waarbij het publiek steevast na enkele nummers massaal stond te dansen. De laatste jaren heeft de band een wat duisterder sound, maar er kan nog altijd flink gedanst worden tijdens een optreden
 
Verwacht als van ouds spetterende en stampende Heavy-Swing, Jazz en Rock ’n Roll van deze 9-koppige band die van elk optreden weer een ware feestavond weet te maken. Naast het nieuwe album, worden ook de oude klassiekers zeker niet vergeten.
 
Solution is deze avond geopend vanaf 21.00 uur.
dec
22
za
2018
Kerstconcerten Hillegomse Harmonie Kapel @ De Bestemming
dec 22 @ 20:00
Hillegom – Op vrijdag 21 en zaterdag 22 december verzorgt de Hillegomse Harmonie Kapel weer een tweetal Kerstconcerten. Het gevarieerde programma zal veel mensen aanspreken.
De HHK zal bij diverse nummers een tweetal vocale solisten begeleiden. In de pauze kunt u gezellig even bijkletsen onder het genot van een kopje koffie.
De concerten vinden plaats in De Bestemming en beginnen om 20.00 uur (deuren open om 19.30). De toegang is gratis maar u zult wel een toegangskaart moeten reserveren, dat kan via de website www.hhkhillegom.nl
dec
23
zo
2018
Kerstconcert Symphoenix @ Maartenskerk
dec 23 @ 15:00

Hillegom – Zondag 23 december a.s. geeft blazersensemble Symphoenix een kerstconcert in de Maartenskerk. Het belooft weer een mooi concert te worden. Dirigent Rob Draijer heeft een afwisselend programma samengesteld.

Voor de pauze speelt Symphoenix kerstmuziek in diverse stijlen van traditioneel Engels tot kerst met een Caribisch sausje. Na de pauze wordt het publiek van harte uitgenodigd om mee te zingen. Kortom: dé perfecte manier om vlak voor Kerstmis helemaal in de goede sfeer te komen.

Het concert begint om 15:00 uur. De Maartenskerk is open vanaf 14:45 uur en de toegang is gratis.

Rockend de Kerst in @ Murphy's Law
dec 23 @ 21:00
Hillegom – Vlak voor de Kerstdagen nog even helemaal los? Het kan zondag 23 december vanaf 21.00 uur bij Café Murphy’s Law (Hoofdstraat 198). De rock(cover) bands Snare en Redesion zorgen ervoor dat de Kerstdagen stevig worden ingeluid met een avond vol afwisselende livemuziek. Met natuurlijk ook een paar speciaal ingestudeerde kerstnummers. De Christmasrock is gratis toegankelijk. 
 
Snare maakt swingende en krachtige in your face no nonsens rock, hardrock, punk, en melodieuze muziek. Invloeden van de nog jonge bandleden zijn onder andere Rage against the machine, Black Peaks, Audry Horne, Royal Republic, Gojira, In this moment, Alter Bridge, en nog veel meer. De energieke optredens laten zien dat Snare net even anders is dan de meeste bands. 
 
Redesion is een coverband in de meest brede zin van het woord. De band is gebouwd op het fundament van metalband Esion, die de afgelopen 20 jaar op veel podia gespeeld heeft. Inmiddels hebben de heren wat wilde haren verloren en hebben ze er 2 jaar geleden voor gekozen om zich te richten op Classic Rock. Deze diehard rockfans richten zich nu op kleine podia, kroegen en zelfs feesten en partijen.
 
Met een repertoire van 2,5 uur (and still growing) variërend van Dire Straits, The Doors tot Smashing Pumpkins en Metallica zal het voor iedereen een feest der herkenning worden.
dec
29
za
2018
OudejaarsKlaverjastoernooi @ Het Eiland
dec 29 @ 13:30

Zaterdag 29 december vindt weer het jaarlijkse oudejaarstoernooi plaats, georganiseerd door de klaverjasclub Beinsdorp. Het toernooi, in het dorpshuis “Het Eiland” aan de Rietkraag 5 te Beinsdorp, begint om 13:30 uur. Aansluitend volgt er een loterij met mooie prijzen. Inschrijven kan vanaf 13:00 uur. De kosten van deelname aan het klaverjassen zijn 4,00 euro per persoon. Er wordt op zijn “Amsterdams” en individueel in 4 ronden geklaverjast. Vooraf aanmelden is niet nodig. Verdere informatie kunt u verkrijgen bij Marga Nieuwendijk, 06-81715117 of Bert Teeuw, 06-27578093. Mailen kan ook naar klaverjasclubbeinsdorp@t-mobilethuis.nl

dec
30
zo
2018
Sportpubquiz @ Murphy's Law
dec 30 @ 14:00

Hillegom – Wie zijn dé sportkenners van Hillegom en omstreken? Die vraag wordt zondag 30 december beantwoord in café Murphy’s Law in Hillegom, waar een pubquiz wordt gehouden die geheel in het teken staat van sport. Het evenement is een jaarlijkse traditie in de winterstop. De komende editie is de negende op rij.

De quiz wordt gespeeld in teams van vier personen. Zij mogen de hersens kraken over een keur aan vragen, afbeeldingen en geluidsfragmenten. Het team dat wint, ontvangt een sportieve prijs.

Teams kunnen zich aanmelden door een e-mail met de teamnaam te sturen naar sportquizhillegom@hotmail.com. De quiz begint om 14.00 uur en duurt de hele middag. Meedoen kost 10 euro per team. Er is in Murphy’s Law (Hoofdstraat 198) plek voor 25 teams.

jan
12
za
2019
Frénk en Frencken @ Kulturele Raad
jan 12 @ 20:30 – 22:00

Een avond met ontroerende liedjes, grappige anekdotes, pesterige vragen en onthullende verhalen. 

Mylou Frencken (zangeres/cabaretière) en Frénk van der Linden (interviewer) zijn aan elkaar gewaagd. Zij publiceerde de veelgeprezen bundel Leven in het Lied, waarvoor ze kleinkunstcollega’s als Paul van Vliet, Brigitte Kaandorp en Hans Dorrestijn ondervroeg over hun meest dierbare eigen lied. Ook toerde Mylou door Nederland met haar gelijknamige voorstelling, waarvoor ze van de Theaterkrant vijf sterren kreeg (‘Frencken is de ongekroonde koningin van het kleinkunstlied’). Brigitte Kaandorp over haar werk: ‘Meesterlijk, ik lach me dood.’
 
Frénk presenteerde in De Wereld Draait Door zijn nieuwe boek Onder Hollandse helden. Daarin vertelt hij over zijn ontmoetingen met coryfeeën als Anouk, Johan Cruijff, Neelie Kroes, Freddy Heineken, André Hazes en talloze andere bekende Nederlanders. Ook beschrijft Frénk welke lessen hij leerde als reporter, en als zoon van ouders die elkaar na hun scheiding in zijn woonplaats Hillegom veertig jaar niet spraken. In het Zwolse museum De Fundatie werd een expositie gehouden over de journalistieke portretten van Frénk.
 
Op 12 januari geven Frénk & Frencken (ook in het dagelijks leven partners) een speciale voorstelling waarin de liedjes van Mylou worden afgewisseld met verhalen-van-achter-de-schermen door Frénk. De twee interviewen elkaar ook op prikkelende wijze.

Zaterdag 12 januari 2019
Prijs: € 15,00
20:30 – 22:00
Locatie: Kulturele Raad (klik hier voor de adres gegevens)
jan
13
zo
2019
Alice in Verwonderland @ Kulturele Raad
jan 13 @ 14:30 – 16:00

Eigenwijze Alice wil weten hoe de wereld in elkaar zit. Ze houdt niet van sprookjes en fantasie. En dan ineens verschijnen er twee zingende konijnen aan haar bed. Erachteraan! Alice tuimelt door een hol naar Verwonderland en valt daar van de ene verbazing in de andere. Bestaat Verwonderland echt? Alice wordt gespeeld met live muziek, geluidseffecten en een speciale rol voor de ouderwetse overheadprojector, waardoor met prachtig getekende sheets Verwonderland ontstaat. De kinderen helpen Alice op haar reis. 

Zondag 13 januari 2019
Prijs: € 6,50
14.30 – 16.00
Locatie: Kulturele Raad

jan
19
za
2019
Kinderbingo @ Speeltuin Kindervreugd
jan 19 @ 18:30 – 20:00

19 januari kinderbingo 18.30 uur tot 20.00 uur ( 4 – 10 jaar).

feb
13
wo
2019
Valentijn knutselmiddag @ Speeltuin Kindervreugd
feb 13 @ 14:00 – 16:00

13 februari Valentijn knutselmiddag 14.00 uur tot 16.00 uur (alle leeftijden)

 

feb
16
za
2019
Zonder zin kan het ook @ Kulturele Raad
feb 16 @ 20:30 – 22:00

Janneke de Bijl beschouwt het leven zoals het echt is: onzinnig en ingewikkeld. Nu ze 36 is, heeft ze inmiddels zo haar manieren gevonden om daarmee om te gaan. Die werken zelden maar wil ze jullie desondanks niet onthouden.

In haar debuutvoorstelling Zonder zin kan het ook is Janneke niet alleen streng voor zichzelf maar ook voor de wereld. Ze fileert haar relatie, haar gezapige omgeving en de hele zelfhulpcultuur, die ze natuurlijk wel eerst even zelf heeft uitgeprobeerd. Ze beantwoordt daarbij de volgende vragen: Hoe weet je of je ‘liefs’ of ‘groetjes’ moet doen? Wat kunnen mensen met kinderen leren van mensen met honden? En waarom lost hardlopen niks op?

Janneke studeerde filosofie, is lid van het prestigieuze comedycollectief Comedytrain en won in 2017 zowel de jury- als de publieksprijs van het cabaretfestival Cameretten.

Zaterdag 16 februari 2019
Prijs: € 15,00
20:30 – 22:00
Locatie: Kulturele Raad (klik hier voor de adres gegevens)
feb
17
zo
2019
Koning van Katoren @ Kulturele Raad
feb 17 @ 14:30 – 16:00

Een muzikaal sprookje van belang voor de hele familie, naar het boek van Jan Terlouw.

Zeventien jaar geleden overleed de koning van Katoren. Sindsdien heerst er een minister die zich alleen bezighoudt met nutteloze zaken, terwijl de problemen van de bevolking zich opstapelen. De jonge Stach wil hier iets aan doen en besluit dat hij koning wil worden. De minister geeft Stach zeven onmogelijke opdrachten die hij moet volbrengen voor hij tot koning kan worden gekroond. Tijdens zijn avonturen helpt hij niet alleen de bevolking van Katoren, maar leert hij ook wat het inhoudt om een goede koning te zijn.

Muziektheater dat je doet swingen in de wereld van Terlouw. Een vernieuwde hedendaagse versie met een speelse knipoog. In een wereld waarin het vertrouwen in de politiek afneemt, het volk wordt opgezadeld met problemen in plaats van oplossingen en men opgroeit in angst, strijdt Stach voor de toekomst van onze kinderen en laat zien hoe het óók kan. 

Zondag 17 februari 2019
Prijs: € 6,50
14.30 – 16.00
Locatie: Kulturele Raad (klik hier voor de adres gegevens)

apr
6
za
2019
En Toen Ineens @ Kulturele Raad
apr 6 @ 20:30 – 22:00

In juli 1992 schreef Alex Roeka zijn eerste Nederlandstalige liedjes en sprong er meteen mee het podium op. Nu, 25 jaar later, kan hij terugzien op een rijke carrière met honderden voorstellingen, diverse prijzen en een stoet aan juichende recensies.  

In zijn programma’s maakte hij maar hoogstzelden gebruik van oude nummers. Daarom wordt het nu tijd de parels uit zijn omvangrijke oeuvre in een jubileumvoorstelling terug in het licht te halen. De fans zullen blij zijn liedjes als Neem Dit Kleine Hart Van Mij, Vuur En IJs, Kermis In Ravenstein, Lege Ochtendkroeg en vele andere weer in het theater te kunnen horen. En mensen die Alex Roeka niet kennen, kunnen de schade inhalen en zullen aangenaam verrast worden door de persoonlijke kracht van zijn repertoire.  

EN TOEN INEENS laat in een wervelend programma de hele Alex Roeka zien, van verstild tot uitbundig, van gevoelig tot rauw, van absurd en duister tot glashelder en herkenbaar. 

Zaterdag 6 april 2019
Prijs: € 15,00
20:30 – 22:00
Locatie: Kulturele Raad