De Hillegom Agenda

De Hillegom Agenda is een overzicht van alle evenementen in Hillegom. Wij proberen een zo volledig beeld te geven van alle activiteiten binnen Hillegom. Heeft u een agenda-item dan kunt u dit inzenden via: redactie@hillegomonline.nl

Senioren Agenda

mrt
24
vr
2023
Samen eten @ Plein 28
mrt 24 @ 17:00 – 19:30

In een ontspannen sfeer kennis maken met buurtgenoten en samen genieten van lekker
eten. Dat is het uitgangspunt van Samen Eten, één keer per maand in Plein28. We trappen op vrijdag 24 maart af met een Aziatische maaltijd; nasi, bami, saté, kroepoek en een gebakken eitje. Allemaal bereid door enthousiaste vrijwilligers.

Je bent welkom om 17.00 uur en we sluiten de avond af rond 19.30 uur. De kosten zijn 5 euro per persoon inclusief een kopje koffie en thee. Vooraf te betalen, contant of via pin. Aanmelden is noodzakelijk en kan tot uiterlijk 17 maart, zowel online via www.plein28.nl
als telefonisch via (0252) 757100. Er is plaats voor maximaal vijftien tafelgasten.

Wil je helpen met de voorbereiding of tijdens het diner? Aanmelden kan bij Laura van
Eeuwijk via L.vaneeuwijk@welzijnskompas.nl . Hulp is welkom en wij verheugen ons erop
om je te zien. Benieuwd wat er nog meer te doen is in Plein28? Kijk dan op
www.plein28.nl!

mrt
25
za
2023
Eco Festival @ Plein 28
mrt 25 @ 10:00 – 14:00

Kom naar het Eco festival op zaterdag 25 maart in Plein28. Het Eco festival is een feestelijke viering van duurzaamheid en milieubewustzijn. Iedereen is van 10.00-14.00 welkom om inspiratie op te doen om duurzamer te leven.

Klimaatproblemen kunnen enorm groot en onoplosbaar lijken, maar in werkelijkheid is er
heel veel wat je als individu kunt doen. Dat dit helemaal niet zo moeilijk is en zelfs heel
leuk kan zijn, willen we tijdens het Eco festival graag laten zien. Het meest duurzame wat je voor de wereld kunt doen is geen nieuwe spullen kopen. Probeer apparaten die stuk zijn te repareren met hulp van vrijwilligers van het Repair Café.

Kom een vogelhuisje in elkaar zetten in Het UpCycle Lab, een etagère maken van oud
serviesgoed bij Samen Creatief of een schort naaien van oude spijkerbroeken in Het
Naaiatelier. Maak samen met de vrijwilligers van De Groeituin een kweekbakje van
krantenpapier.

Of kom spullen ruilen; ruil je puzzel voor een andere puzzel op de puzzelruilplank. Leen of
ruil een boek in de minibieb. Een kledingstuk waar je op uitgekeken bent, kun je kwijt in
het kledingruilrek en heb je een plantje of een stekkie over? Doneer ‘m aan ons
plantenasiel.

Het festival brengt mensen samen om te leren hoe we ons dagelijks leven kunnen
veranderen om het milieu te beschermen en te behouden toekomstige generaties. Maak
kennis met Hillegom schoon en de initiatiefneemster van de Voedselkast. Raamwerk
verwent de aanwezigen met duurzame hapjes.

“We hebben heel veel zin om mensen te verwelkomen in Plein28 en om zoveel mogelijk
mensen samen te brengen om te inspireren om duurzamer te leven,” aldus Maaike
Peeters, programma coördinator van Plein28

Toegang en deelname aan alle activiteiten zijn gratis.

Maartenskerk opent deuren @ Maartenskerk
mrt 25 @ 10:00 – 16:00
De Keukenhof gaat (bijna) open. En de markante Maartenskerk op het Kerkplein in Hillegom, voor die periode ook! Vanaf zaterdag 25 maart opent de kerk op zaterdagen en woensdagen van 10.00 – 16.00 uur haar deuren voor toeristen, dorps- en streekgenoten.
Tijdens de 40 dagentijd en de Stille Week, in aanloop naar Pasen is een speciaal bezinningsprogramma samengesteld. Bijzonderheden zijn te vinden op www.pghillegom.nl
 
De Maartenskerk wacht ook op een nieuw orgel dat wordt opgebouwd door Adema Kerkorgelbouw uit Hillegom. De restauratie is reeds gestart in de werkplaats aan de Leidsestraat. Van het aanwezige Standaart/Bik-orgel wordt het binnenwerk van het oorspronkelijke Standaart-orgel uit 1921 gerestaureerd en teruggeplaatst.
Er worden daarbij ook kastdelen gebruikt van de St. Urbanuskerk in Amstelveen. De nieuw te maken speeltafel wordt gebouwd in het speeltafel-meubel van het voormalige Pels-orgel uit de St. Martinuskerk van Makkum.
 
En dan worden er ook nog orgeldelen gebruikt van de Kathedraal in Rotterdam en de Laurentiuskerk te Weesp. Hoe “groen” kan het zijn qua hergebruik!
 
Een dezer dagen gaat de daadwerkelijke opbouw van start. Eens te meer een reden om de kerk open te stellen. Uiteraard zal na voltooiing van de restauratie t.z.t. de ingebruikneming groots worden gevierd.
 
De Protestantse Gemeente Hillegom staat bol van de activiteiten, waaronder fundraising voor het orgelfonds. Op de open dagen kunt u daar kennis van nemen en de opbouw van het orgel volgen. Er zijn gemeenteleden aanwezig om de rijke historie van het kerkgebouw te delen.
mrt
26
zo
2023
Wijnfestival @ Oude Pomp
mrt 26 @ 13:00 – 14:00

HILLEGOM- Na een fantastische eerste editie in oktober vorig jaar, gaat het weer gebeuren, het tweede Hillegomse wijnfestival en wel op zondag 26 maart vanaf 13.00 uur. Gestart wordt om 12.30 uur vanaf de Oude Pomp, waar de deelnemers de route krijgen uitgereikt. Dan ga je heerlijk genieten van een mooi glas wijn of een bubbel, met een bijpassend gerechtje erbij en ga je na drie kwartier naar de volgende locatie waar weer een ander glas met een hapje klaarstaat.

De bedrijven die meedoen zijn: Het Alternatief, Villa Flora, B.K.O. en Eetcafé Zomerzorg.

Kaarten zijn te verkrijgen bij Vivant Evers aan de Mariastraat 2 in Hillegom of Eetcafé Zomerzorg aan de Meerlaan 70 in Hillegom. Voor meer informatie: info@ac-media.nl of 0651841259.

 

Wijnfestival
mrt 26 @ 13:00 – 16:00

HILLEGOM- Na een fantastische eerste editie in oktober vorig jaar, gaat het weer gebeuren, het tweede Hillegomse wijnfestival en wel op zondag 26 maart vanaf 13.00 uur. Gestart wordt om 12.30 uur vanaf de Oude Pomp, waar de deelnemers de route krijgen uitgereikt. Dan gaan ze heerlijk genieten van een mooi glas wijn of een bubbel, met een bijpassend gerechtje erbij. Na drie kwartier volgt verplaatsing naar de volgende locatie waar weer een ander glas met een hapje klaarstaat.

De bedrijven die meedoen zijn: Het Alternatief, Villa Flora, B.K.O. en Eetcafé Zomerzorg.

Kaarten zijn te verkrijgen bij Vivant Evers aan de Mariastraat 2 in Hillegom of Eetcafé Zomerzorg aan de Meerlaan 70 in Hillegom. Voor meer informatie: info@ac-media.nl of 0651841259.

Jazzy Sunday met Rosamint Faas @ Villa Flora
mrt 26 @ 14:00 – 17:00

Zondagmiddag 26 Maart staat jazzzangeres Rosamint Faas in de spotlights bij het altijd gezellige Villa Flora in Hillegom. Deze zeer getalenteerde zangeres is in brede muziekkringen een bekende verschijning en stond op vele grote jazzfestivals, theaterpodia en de bühne van talloze jazzcafés. Met haar heerlijke jazzy stem en grote vocale virtuositeit weet ze haar luisteraars zeer te bekoren. De Gooise Rosamint studeerde jazz en zang aan het Utrechts Conservatorium en volgde masterclasses bij o.a. de legendarische Amerikaanse jazzvocalist Mark Murphy en zangeressen Denise Jannah en Josee Koning. Ze werkte samen met Rob van de Broeck, Henk Meutgeert en Theo Loevendie, bepaald niet de minsten.

Haar repertoire omvat veel bekende jazzsongs, zoals b.v. Night & Day, But Not for Me, The lady is a Tramp en ook Braziliaanse classics als the Girl from Ipanema en Corcovado. Van jongs af luisterde ze al naar o.a. Frank Sinatra, Ella Fitzgerald en Billie Holiday. Met haar heerlijke jazzy stem zet ze al zingend een overrompelend aangename film voor haar luisteraars neer.

Rosamint wordt begeleid door het Trio van de veel geroemde pianist Cees Diepeveen, de virtuose contrabassist John Erich en drummer Pim de Boer.

Kom zondagmiddag 26 Maart naar Villa Flora om te genieten van heerlijke jazzmuziek met het Huistrio Cees Diepeveen en deze top zangeres. Adres: Hoofdstraat 55, Hillegom. Aanvang 14:00 uur en de toegang gratis.

 

Benefietloterij voor de Hillegomse Voedselkast @ Murphy's Law
mrt 26 @ 16:00 – 18:00

HILLEGOM- “Ik help, jij ook”, een Facebookpagina die inmiddels een begrip is geworden in Hillegom. Het begon allemaal vijf maanden geleden met een voedselkast aan de Michiel de Ruijterstraat 34. Inmiddels is het een voedselschuur geworden van 4 bij 2 meter, waar steeds meer mensen de weg naar weten te vinden en het kan alleen nog maar meer worden. De Facebookpagina krijgt steeds meer leden. Het initiatief wordt geleid door een enthousiaste club vrijwilligers. Er is besloten een Benefietloterij te organiseren. Deze wordt gehouden op zondag 26 maart vanaf 16.00 uur bij Café Murphy’s en hieraan werken mee Band FAEM, zangeres Christa Kerdijk en zanger Michel van Rijswijk.

De kaarten voor het Benefiet kosten 10 euro per stuk en daarbij krijg je een lot van 5 euro voor een super loterij, waarvoor tientallen ondernemers uit Hillegom prijzen beschikbaar hebben gesteld. De hoofdprijs is een 32”Full HD Android TV, gesponsord door Expert Hillegom. Iedereen is welkom op het Benefiet, dan steun je door het kopen van een kaartje de Voedselkast. De kaarten zijn verkrijgbaar bij Vivant Frank Evers en bij Murphy’s. Voor informatie: didivanthiel@hotmail.com.

Matthäus Passion @ Maartenskerk
mrt 26 @ 16:00 – 17:30

mrt
27
ma
2023
Alpha @ Chocolaterie Pierre
mrt 27 @ 19:30 – 21:30

Meer informatie: Open Hof organiseert Alpha bij Chocolaterie Pierre – Hillegom Online

Samen eten, elkaar ontmoeten én in gesprek gaan over grote vragen. Dat zijn de ingredienten van de Alpha avonden die Open Hof komende maanden organiseert. ‘Iedereen is welkom’, legt Steven Parmentier, voorganger van Open Hof, uit. ‘We willen met deze avonden een plek bieden waar je jezelf mag zijn, waar je alles kunt zeggen of vinden en waar je mag twijfelen. Er is in het dagelijkse leven vaak zo weinig tijd of ruimte voor échte gesprekken. Daar willen we met deze avonden juist ruimte voor bieden.’

mrt
28
di
2023
Tafel van Welzijnskompas @ Bibliotheek Hillegom
mrt 28 @ 15:00 – 16:30

De Tafel van Welzijnskompas is vanaf 7 februari iedere dinsdag van 15.00- 16.30 te bezoeken in de bibliotheek van Hillegom. Iedereen is welkom met een vraag over bijvoorbeeld mantelzorg, meedoen en ontmoeten, buurtwerk, gezond leven of vrijwilligerswerk. Met enige regelmaat schuift er een gast aan; een organisatie met informatie over vrijwilligerswerk en/of diensten & activiteiten.

Aanschuiven is kosteloos en vrijblijvend. Doe een test om te ontdekken welk vrijwilligerswerk passend is of ga in gesprek gaan over een van de bovenstaande onderwerpen.

Wie alvast op zoek wil naar activiteiten of vrijwilligersvacatures kan een kijkje nemen op www.welzijnskompas.nl of www.nlvoorelkaar.nl . Voor meer informatie, vragen of een afspraak maken met één van de adviseurs van Welzijnskompas kan er contact worden opgenomen met Ingrid van der Ploeg van Welzijnskompas via (0252) 757100.​

mrt
29
wo
2023
Maartenskerk opent deuren @ Maartenskerk
mrt 29 @ 10:00 – 16:00
De Keukenhof gaat (bijna) open. En de markante Maartenskerk op het Kerkplein in Hillegom, voor die periode ook! Vanaf zaterdag 25 maart opent de kerk op zaterdagen en woensdagen van 10.00 – 16.00 uur haar deuren voor toeristen, dorps- en streekgenoten.
Tijdens de 40 dagentijd en de Stille Week, in aanloop naar Pasen is een speciaal bezinningsprogramma samengesteld. Bijzonderheden zijn te vinden op www.pghillegom.nl
 
De Maartenskerk wacht ook op een nieuw orgel dat wordt opgebouwd door Adema Kerkorgelbouw uit Hillegom. De restauratie is reeds gestart in de werkplaats aan de Leidsestraat. Van het aanwezige Standaart/Bik-orgel wordt het binnenwerk van het oorspronkelijke Standaart-orgel uit 1921 gerestaureerd en teruggeplaatst.
Er worden daarbij ook kastdelen gebruikt van de St. Urbanuskerk in Amstelveen. De nieuw te maken speeltafel wordt gebouwd in het speeltafel-meubel van het voormalige Pels-orgel uit de St. Martinuskerk van Makkum.
 
En dan worden er ook nog orgeldelen gebruikt van de Kathedraal in Rotterdam en de Laurentiuskerk te Weesp. Hoe “groen” kan het zijn qua hergebruik!
 
Een dezer dagen gaat de daadwerkelijke opbouw van start. Eens te meer een reden om de kerk open te stellen. Uiteraard zal na voltooiing van de restauratie t.z.t. de ingebruikneming groots worden gevierd.
 
De Protestantse Gemeente Hillegom staat bol van de activiteiten, waaronder fundraising voor het orgelfonds. Op de open dagen kunt u daar kennis van nemen en de opbouw van het orgel volgen. Er zijn gemeenteleden aanwezig om de rijke historie van het kerkgebouw te delen.
mrt
31
vr
2023
Koken en gezond leven met Esma @ Plein 28
mrt 31 @ 11:00 – 13:00

Wil jij naast gezond leren koken ook meer weten over een bewust voedingspatroon? Doe dan mee met deze reeks Koken en gezond leven met Esma. Esma Mejdoubi is voedingsdeskundige en hormoonfactor trainer en tijdens deze bijeenkomsten vertelt zij je alles over bewuste en gezonde voedingskeuzes.

Voorafgaand aan de bijeenkomsten lever je een voedingsdagboek in, deze bespreek je (anoniem) tijdens een bijeenkomst. Bij elke deelnemer wordt er iedere twee weken, indien gewenst, een bodyscan gedaan. Zo weet je waar je staat met jouw gezondheid. Je ontdekt dat een gezonde maaltijd maken niet moeilijk of tijdrovend is want we gaan samen koken en sluiten de middag gezellig af met de zelfgemaakte gezonde maaltijd.

Data: 31 maart, 7, 14 en 21 april, 5 en 12 mei.

Kosten: voor 6 bijeenkomsten 40 euro.

 

apr
1
za
2023
Maartenskerk opent deuren @ Maartenskerk
apr 1 @ 10:00 – 16:00
De Keukenhof gaat (bijna) open. En de markante Maartenskerk op het Kerkplein in Hillegom, voor die periode ook! Vanaf zaterdag 25 maart opent de kerk op zaterdagen en woensdagen van 10.00 – 16.00 uur haar deuren voor toeristen, dorps- en streekgenoten.
Tijdens de 40 dagentijd en de Stille Week, in aanloop naar Pasen is een speciaal bezinningsprogramma samengesteld. Bijzonderheden zijn te vinden op www.pghillegom.nl
 
De Maartenskerk wacht ook op een nieuw orgel dat wordt opgebouwd door Adema Kerkorgelbouw uit Hillegom. De restauratie is reeds gestart in de werkplaats aan de Leidsestraat. Van het aanwezige Standaart/Bik-orgel wordt het binnenwerk van het oorspronkelijke Standaart-orgel uit 1921 gerestaureerd en teruggeplaatst.
Er worden daarbij ook kastdelen gebruikt van de St. Urbanuskerk in Amstelveen. De nieuw te maken speeltafel wordt gebouwd in het speeltafel-meubel van het voormalige Pels-orgel uit de St. Martinuskerk van Makkum.
 
En dan worden er ook nog orgeldelen gebruikt van de Kathedraal in Rotterdam en de Laurentiuskerk te Weesp. Hoe “groen” kan het zijn qua hergebruik!
 
Een dezer dagen gaat de daadwerkelijke opbouw van start. Eens te meer een reden om de kerk open te stellen. Uiteraard zal na voltooiing van de restauratie t.z.t. de ingebruikneming groots worden gevierd.
 
De Protestantse Gemeente Hillegom staat bol van de activiteiten, waaronder fundraising voor het orgelfonds. Op de open dagen kunt u daar kennis van nemen en de opbouw van het orgel volgen. Er zijn gemeenteleden aanwezig om de rijke historie van het kerkgebouw te delen.
Tuinwerkdag @ Groeituin
apr 1 @ 10:00 – 13:00

Voor iedereen die zin heeft om in de frisse buitenlucht samen de handen uit de mouwen te steken; wees welkom op de maandelijkse tuinwerkdag op De Groeituin in Hillegom! Op de eerste zaterdag van de maand gaan de werkschoenen  aan en stropen we de mouwen op van 10.00 tot 13.00 uur. Er zijn grote en kleine klussen, voor ieder wat wils.

Expositie ‘Meesters van de School’
apr 1 @ 11:00 – apr 2 @ 17:00

Onder de titel ‘Meesters van de School’ zijn veel verschillende werken te zien van Kunstenaars Collectief ‘De School’ met een breed scala aan kunstuitingen te zijn in de nieuwe expositie.

Momenteel zijn er dertien kunstenaars die deel uitmaken van het collectief: Ineke Huijerman, Sjoerd Blokker, Petra Turkenburg, Corine Buskop, Rachel Torrisi, Marianne Constance, Robert van Rossem, Nathalie Brouwenstijn, Milan Couzijn, Krista van Hoekelen, Sandra Keizer, Tess Hummels en RéNoo.

Deze expositie is in samenwerking met Ell Geeh van Galerie Twintig opgezet. Het zijn twee weekenden: 1-2 en 8-9 april. We zijn open van 11.00u-17.00u. Zaterdag 1 april, zal wethouder Karin Hoekstra de opening verrichten. We zijn haar hier bijzonder erkentelijk voor. Op zaterdag 8 april, zal Milan Couzijn met leerlingen life muziek ten gehore brengen.

Adres: Hoofdstraat 122, Hillegom
Website: www.deschoolhillegom.nl
Entree, drankje en hapje is gratis.
U bent van harte welkom!

Midzomer bier- & BBQfestival @ Brouwerij Klein Duimpje
apr 1 @ 13:00 – 21:00

Inmiddels de 8e editie van dit bier & BBQ Festival van Klein Duimpje. Met live muziek

Repair Café @ Plein 28
apr 1 @ 13:00 – 15:00
Messen en scharen slijpen, keukenapparatuur repareren of een scheur in je lievelingsjas?
Kom zaterdag 4 februari naar het Repair Café in Plein28 en ga samen met deskundige vrijwilligers aan de slag om jouw spullen een tweede leven te geven.
Niets te repareren? Gewoon alleen een kop koffie drinken is ook altijd mogelijk.
Het Repair Café is een gratis toegankelijke bijeenkomst waar het draait om duurzaamheid
en (samen) repareren. Gereedschap en materialen zijn aanwezig en het café is geopend
van 13.00 tot 15.00 uur.
Benieuwd wat er allemaal nog meer te doen is in Plein28? Ga dan naar www.plein28.nl. Voor meer informatie over het Repair Café, neem contact op met Laura van Eeuwijk
via L.vaneeuwijk@welzijnskompas.nl of bel (0252) 757100
apr
2
zo
2023
Kabouter Thijm – Poppentheater Koekla @ Kulturele Raad
apr 2 @ 14:30 – 16:00
apr
3
ma
2023
Alpha @ Chocolaterie Pierre
apr 3 @ 19:30 – 21:30

Meer informatie: Open Hof organiseert Alpha bij Chocolaterie Pierre – Hillegom Online

Samen eten, elkaar ontmoeten én in gesprek gaan over grote vragen. Dat zijn de ingredienten van de Alpha avonden die Open Hof komende maanden organiseert. ‘Iedereen is welkom’, legt Steven Parmentier, voorganger van Open Hof, uit. ‘We willen met deze avonden een plek bieden waar je jezelf mag zijn, waar je alles kunt zeggen of vinden en waar je mag twijfelen. Er is in het dagelijkse leven vaak zo weinig tijd of ruimte voor échte gesprekken. Daar willen we met deze avonden juist ruimte voor bieden.’

apr
4
di
2023
Tafel van Welzijnskompas @ Bibliotheek Hillegom
apr 4 @ 15:00 – 16:30

De Tafel van Welzijnskompas is vanaf 7 februari iedere dinsdag van 15.00- 16.30 te bezoeken in de bibliotheek van Hillegom. Iedereen is welkom met een vraag over bijvoorbeeld mantelzorg, meedoen en ontmoeten, buurtwerk, gezond leven of vrijwilligerswerk. Met enige regelmaat schuift er een gast aan; een organisatie met informatie over vrijwilligerswerk en/of diensten & activiteiten.

Aanschuiven is kosteloos en vrijblijvend. Doe een test om te ontdekken welk vrijwilligerswerk passend is of ga in gesprek gaan over een van de bovenstaande onderwerpen.

Wie alvast op zoek wil naar activiteiten of vrijwilligersvacatures kan een kijkje nemen op www.welzijnskompas.nl of www.nlvoorelkaar.nl . Voor meer informatie, vragen of een afspraak maken met één van de adviseurs van Welzijnskompas kan er contact worden opgenomen met Ingrid van der Ploeg van Welzijnskompas via (0252) 757100.​

apr
5
wo
2023
Maartenskerk opent deuren @ Maartenskerk
apr 5 @ 10:00 – 16:00
De Keukenhof gaat (bijna) open. En de markante Maartenskerk op het Kerkplein in Hillegom, voor die periode ook! Vanaf zaterdag 25 maart opent de kerk op zaterdagen en woensdagen van 10.00 – 16.00 uur haar deuren voor toeristen, dorps- en streekgenoten.
Tijdens de 40 dagentijd en de Stille Week, in aanloop naar Pasen is een speciaal bezinningsprogramma samengesteld. Bijzonderheden zijn te vinden op www.pghillegom.nl
 
De Maartenskerk wacht ook op een nieuw orgel dat wordt opgebouwd door Adema Kerkorgelbouw uit Hillegom. De restauratie is reeds gestart in de werkplaats aan de Leidsestraat. Van het aanwezige Standaart/Bik-orgel wordt het binnenwerk van het oorspronkelijke Standaart-orgel uit 1921 gerestaureerd en teruggeplaatst.
Er worden daarbij ook kastdelen gebruikt van de St. Urbanuskerk in Amstelveen. De nieuw te maken speeltafel wordt gebouwd in het speeltafel-meubel van het voormalige Pels-orgel uit de St. Martinuskerk van Makkum.
 
En dan worden er ook nog orgeldelen gebruikt van de Kathedraal in Rotterdam en de Laurentiuskerk te Weesp. Hoe “groen” kan het zijn qua hergebruik!
 
Een dezer dagen gaat de daadwerkelijke opbouw van start. Eens te meer een reden om de kerk open te stellen. Uiteraard zal na voltooiing van de restauratie t.z.t. de ingebruikneming groots worden gevierd.
 
De Protestantse Gemeente Hillegom staat bol van de activiteiten, waaronder fundraising voor het orgelfonds. Op de open dagen kunt u daar kennis van nemen en de opbouw van het orgel volgen. Er zijn gemeenteleden aanwezig om de rijke historie van het kerkgebouw te delen.
apr
6
do
2023
Film: Supernova @ Kulturele Raad
apr 6 @ 14:00 – 16:00
apr
8
za
2023
Maartenskerk opent deuren @ Maartenskerk
apr 8 @ 10:00 – 16:00
De Keukenhof gaat (bijna) open. En de markante Maartenskerk op het Kerkplein in Hillegom, voor die periode ook! Vanaf zaterdag 25 maart opent de kerk op zaterdagen en woensdagen van 10.00 – 16.00 uur haar deuren voor toeristen, dorps- en streekgenoten.
Tijdens de 40 dagentijd en de Stille Week, in aanloop naar Pasen is een speciaal bezinningsprogramma samengesteld. Bijzonderheden zijn te vinden op www.pghillegom.nl
 
De Maartenskerk wacht ook op een nieuw orgel dat wordt opgebouwd door Adema Kerkorgelbouw uit Hillegom. De restauratie is reeds gestart in de werkplaats aan de Leidsestraat. Van het aanwezige Standaart/Bik-orgel wordt het binnenwerk van het oorspronkelijke Standaart-orgel uit 1921 gerestaureerd en teruggeplaatst.
Er worden daarbij ook kastdelen gebruikt van de St. Urbanuskerk in Amstelveen. De nieuw te maken speeltafel wordt gebouwd in het speeltafel-meubel van het voormalige Pels-orgel uit de St. Martinuskerk van Makkum.
 
En dan worden er ook nog orgeldelen gebruikt van de Kathedraal in Rotterdam en de Laurentiuskerk te Weesp. Hoe “groen” kan het zijn qua hergebruik!
 
Een dezer dagen gaat de daadwerkelijke opbouw van start. Eens te meer een reden om de kerk open te stellen. Uiteraard zal na voltooiing van de restauratie t.z.t. de ingebruikneming groots worden gevierd.
 
De Protestantse Gemeente Hillegom staat bol van de activiteiten, waaronder fundraising voor het orgelfonds. Op de open dagen kunt u daar kennis van nemen en de opbouw van het orgel volgen. Er zijn gemeenteleden aanwezig om de rijke historie van het kerkgebouw te delen.
Expositie ‘Meesters van de School’
apr 8 @ 11:00 – apr 9 @ 17:00

Onder de titel ‘Meesters van de School’ zijn veel verschillende werken te zien van Kunstenaars Collectief ‘De School’ met een breed scala aan kunstuitingen te zijn in de nieuwe expositie.

Momenteel zijn er dertien kunstenaars die deel uitmaken van het collectief: Ineke Huijerman, Sjoerd Blokker, Petra Turkenburg, Corine Buskop, Rachel Torrisi, Marianne Constance, Robert van Rossem, Nathalie Brouwenstijn, Milan Couzijn, Krista van Hoekelen, Sandra Keizer, Tess Hummels en RéNoo.

Deze expositie is in samenwerking met Ell Geeh van Galerie Twintig opgezet. Het zijn twee weekenden: 1-2 en 8-9 april. We zijn open van 11.00u-17.00u. Zaterdag 1 april, zal wethouder Karin Hoekstra de opening verrichten. We zijn haar hier bijzonder erkentelijk voor. Op zaterdag 8 april, zal Milan Couzijn met leerlingen life muziek ten gehore brengen.

Adres: Hoofdstraat 122, Hillegom
Website: www.deschoolhillegom.nl
Entree, drankje en hapje is gratis.
U bent van harte welkom!

Mart Hillen – Mart & Movies @ Kulturele Raad
apr 8 @ 14:24 – 15:24
apr
10
ma
2023
Alpha @ Chocolaterie Pierre
apr 10 @ 19:30 – 21:30

Meer informatie: Open Hof organiseert Alpha bij Chocolaterie Pierre – Hillegom Online

Samen eten, elkaar ontmoeten én in gesprek gaan over grote vragen. Dat zijn de ingredienten van de Alpha avonden die Open Hof komende maanden organiseert. ‘Iedereen is welkom’, legt Steven Parmentier, voorganger van Open Hof, uit. ‘We willen met deze avonden een plek bieden waar je jezelf mag zijn, waar je alles kunt zeggen of vinden en waar je mag twijfelen. Er is in het dagelijkse leven vaak zo weinig tijd of ruimte voor échte gesprekken. Daar willen we met deze avonden juist ruimte voor bieden.’

apr
11
di
2023
Tafel van Welzijnskompas @ Bibliotheek Hillegom
apr 11 @ 15:00 – 16:30

De Tafel van Welzijnskompas is vanaf 7 februari iedere dinsdag van 15.00- 16.30 te bezoeken in de bibliotheek van Hillegom. Iedereen is welkom met een vraag over bijvoorbeeld mantelzorg, meedoen en ontmoeten, buurtwerk, gezond leven of vrijwilligerswerk. Met enige regelmaat schuift er een gast aan; een organisatie met informatie over vrijwilligerswerk en/of diensten & activiteiten.

Aanschuiven is kosteloos en vrijblijvend. Doe een test om te ontdekken welk vrijwilligerswerk passend is of ga in gesprek gaan over een van de bovenstaande onderwerpen.

Wie alvast op zoek wil naar activiteiten of vrijwilligersvacatures kan een kijkje nemen op www.welzijnskompas.nl of www.nlvoorelkaar.nl . Voor meer informatie, vragen of een afspraak maken met één van de adviseurs van Welzijnskompas kan er contact worden opgenomen met Ingrid van der Ploeg van Welzijnskompas via (0252) 757100.​

apr
12
wo
2023
Maartenskerk opent deuren @ Maartenskerk
apr 12 @ 10:00 – 16:00
De Keukenhof gaat (bijna) open. En de markante Maartenskerk op het Kerkplein in Hillegom, voor die periode ook! Vanaf zaterdag 25 maart opent de kerk op zaterdagen en woensdagen van 10.00 – 16.00 uur haar deuren voor toeristen, dorps- en streekgenoten.
Tijdens de 40 dagentijd en de Stille Week, in aanloop naar Pasen is een speciaal bezinningsprogramma samengesteld. Bijzonderheden zijn te vinden op www.pghillegom.nl
 
De Maartenskerk wacht ook op een nieuw orgel dat wordt opgebouwd door Adema Kerkorgelbouw uit Hillegom. De restauratie is reeds gestart in de werkplaats aan de Leidsestraat. Van het aanwezige Standaart/Bik-orgel wordt het binnenwerk van het oorspronkelijke Standaart-orgel uit 1921 gerestaureerd en teruggeplaatst.
Er worden daarbij ook kastdelen gebruikt van de St. Urbanuskerk in Amstelveen. De nieuw te maken speeltafel wordt gebouwd in het speeltafel-meubel van het voormalige Pels-orgel uit de St. Martinuskerk van Makkum.
 
En dan worden er ook nog orgeldelen gebruikt van de Kathedraal in Rotterdam en de Laurentiuskerk te Weesp. Hoe “groen” kan het zijn qua hergebruik!
 
Een dezer dagen gaat de daadwerkelijke opbouw van start. Eens te meer een reden om de kerk open te stellen. Uiteraard zal na voltooiing van de restauratie t.z.t. de ingebruikneming groots worden gevierd.
 
De Protestantse Gemeente Hillegom staat bol van de activiteiten, waaronder fundraising voor het orgelfonds. Op de open dagen kunt u daar kennis van nemen en de opbouw van het orgel volgen. Er zijn gemeenteleden aanwezig om de rijke historie van het kerkgebouw te delen.
apr
14
vr
2023
Vier de Lente Festival @ De Tulpenschuur
apr 14 @ 17:00 – 21:30

Op vrijdag 14 april 2023 vindt de tweede editie van het Vier de Lente Festival plaats. Dit jaar is de line-up nog even geheim, maar wees gerust, het gaat NOG vetter worden dan vorig jaar. 

Het festival duurt van 17.00 to 21.30 uur.

apr
15
za
2023
Maartenskerk opent deuren @ Maartenskerk
apr 15 @ 10:00 – 16:00
De Keukenhof gaat (bijna) open. En de markante Maartenskerk op het Kerkplein in Hillegom, voor die periode ook! Vanaf zaterdag 25 maart opent de kerk op zaterdagen en woensdagen van 10.00 – 16.00 uur haar deuren voor toeristen, dorps- en streekgenoten.
Tijdens de 40 dagentijd en de Stille Week, in aanloop naar Pasen is een speciaal bezinningsprogramma samengesteld. Bijzonderheden zijn te vinden op www.pghillegom.nl
 
De Maartenskerk wacht ook op een nieuw orgel dat wordt opgebouwd door Adema Kerkorgelbouw uit Hillegom. De restauratie is reeds gestart in de werkplaats aan de Leidsestraat. Van het aanwezige Standaart/Bik-orgel wordt het binnenwerk van het oorspronkelijke Standaart-orgel uit 1921 gerestaureerd en teruggeplaatst.
Er worden daarbij ook kastdelen gebruikt van de St. Urbanuskerk in Amstelveen. De nieuw te maken speeltafel wordt gebouwd in het speeltafel-meubel van het voormalige Pels-orgel uit de St. Martinuskerk van Makkum.
 
En dan worden er ook nog orgeldelen gebruikt van de Kathedraal in Rotterdam en de Laurentiuskerk te Weesp. Hoe “groen” kan het zijn qua hergebruik!
 
Een dezer dagen gaat de daadwerkelijke opbouw van start. Eens te meer een reden om de kerk open te stellen. Uiteraard zal na voltooiing van de restauratie t.z.t. de ingebruikneming groots worden gevierd.
 
De Protestantse Gemeente Hillegom staat bol van de activiteiten, waaronder fundraising voor het orgelfonds. Op de open dagen kunt u daar kennis van nemen en de opbouw van het orgel volgen. Er zijn gemeenteleden aanwezig om de rijke historie van het kerkgebouw te delen.
Montmartre @ Oude Pomp
apr 15 @ 11:00 – 17:00

Op zaterdag 15 april organiseert Stichting Kunst uit Hillegom voor de tweede keer Montmartre Hillegom. Tussen 10 en 17 uur wordt de Hoftuin en op het plein rondom de “Oude Pomp” wederom in Franse sferen gehuld.

Na het succes van vorig jaar laten ook dit jaar weer rond de 40 kunstenaars die dag zien hoe zij hun werk maken. Kunstschilders zijn aan het werk zodat je een idee krijgt hoe een schilderij tot stand komt en bij sommigen kan je ook een mini workshop volgen zodat je zelf kunt ‘leren schilderen’. Er zijn keramisten en ook bij sommigen van hun kan je onder begeleiding zelf iets moois maken. Natuurlijk zijn er nog veel meer kunst disciplines aanwezig, denk aan textiel, vilt, glas, mozaïek en hout.

De Franse sfeer wordt versterkt door de aanwezigheid van muzikanten die live spelen. Hiervoor is de organisatie nog op zoek naar mensen die een instrument bespelen en het leuk vinden hier te spelen. Ook zijn er nog een paar plekjes over voor kunstenaars die nog mee zouden willen doen.

Meer informatie over de kunstenaars die mee doen kunt u binnenkort op de website zien:
www.kunstinhillegom.nl Ook op Facebook en Instagram is informatie over Montmartre Hillegom te vinden. Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden als kunstenaar of muzikant, stuur dan een mail aan kunstinhillegom@outlook.com.

Yasam Hancilar Band – Rush hour @ Kulturle Raad
apr 15 @ 20:30 – 22:00
apr
17
ma
2023
Alpha @ Chocolaterie Pierre
apr 17 @ 19:30 – 21:30

Meer informatie: Open Hof organiseert Alpha bij Chocolaterie Pierre – Hillegom Online

Samen eten, elkaar ontmoeten én in gesprek gaan over grote vragen. Dat zijn de ingredienten van de Alpha avonden die Open Hof komende maanden organiseert. ‘Iedereen is welkom’, legt Steven Parmentier, voorganger van Open Hof, uit. ‘We willen met deze avonden een plek bieden waar je jezelf mag zijn, waar je alles kunt zeggen of vinden en waar je mag twijfelen. Er is in het dagelijkse leven vaak zo weinig tijd of ruimte voor échte gesprekken. Daar willen we met deze avonden juist ruimte voor bieden.’

apr
18
di
2023
Tafel van Welzijnskompas @ Bibliotheek Hillegom
apr 18 @ 15:00 – 16:30

De Tafel van Welzijnskompas is vanaf 7 februari iedere dinsdag van 15.00- 16.30 te bezoeken in de bibliotheek van Hillegom. Iedereen is welkom met een vraag over bijvoorbeeld mantelzorg, meedoen en ontmoeten, buurtwerk, gezond leven of vrijwilligerswerk. Met enige regelmaat schuift er een gast aan; een organisatie met informatie over vrijwilligerswerk en/of diensten & activiteiten.

Aanschuiven is kosteloos en vrijblijvend. Doe een test om te ontdekken welk vrijwilligerswerk passend is of ga in gesprek gaan over een van de bovenstaande onderwerpen.

Wie alvast op zoek wil naar activiteiten of vrijwilligersvacatures kan een kijkje nemen op www.welzijnskompas.nl of www.nlvoorelkaar.nl . Voor meer informatie, vragen of een afspraak maken met één van de adviseurs van Welzijnskompas kan er contact worden opgenomen met Ingrid van der Ploeg van Welzijnskompas via (0252) 757100.​

apr
19
wo
2023
Maartenskerk opent deuren @ Maartenskerk
apr 19 @ 10:00 – 16:00
De Keukenhof gaat (bijna) open. En de markante Maartenskerk op het Kerkplein in Hillegom, voor die periode ook! Vanaf zaterdag 25 maart opent de kerk op zaterdagen en woensdagen van 10.00 – 16.00 uur haar deuren voor toeristen, dorps- en streekgenoten.
Tijdens de 40 dagentijd en de Stille Week, in aanloop naar Pasen is een speciaal bezinningsprogramma samengesteld. Bijzonderheden zijn te vinden op www.pghillegom.nl
 
De Maartenskerk wacht ook op een nieuw orgel dat wordt opgebouwd door Adema Kerkorgelbouw uit Hillegom. De restauratie is reeds gestart in de werkplaats aan de Leidsestraat. Van het aanwezige Standaart/Bik-orgel wordt het binnenwerk van het oorspronkelijke Standaart-orgel uit 1921 gerestaureerd en teruggeplaatst.
Er worden daarbij ook kastdelen gebruikt van de St. Urbanuskerk in Amstelveen. De nieuw te maken speeltafel wordt gebouwd in het speeltafel-meubel van het voormalige Pels-orgel uit de St. Martinuskerk van Makkum.
 
En dan worden er ook nog orgeldelen gebruikt van de Kathedraal in Rotterdam en de Laurentiuskerk te Weesp. Hoe “groen” kan het zijn qua hergebruik!
 
Een dezer dagen gaat de daadwerkelijke opbouw van start. Eens te meer een reden om de kerk open te stellen. Uiteraard zal na voltooiing van de restauratie t.z.t. de ingebruikneming groots worden gevierd.
 
De Protestantse Gemeente Hillegom staat bol van de activiteiten, waaronder fundraising voor het orgelfonds. Op de open dagen kunt u daar kennis van nemen en de opbouw van het orgel volgen. Er zijn gemeenteleden aanwezig om de rijke historie van het kerkgebouw te delen.
apr
22
za
2023
Maartenskerk opent deuren @ Maartenskerk
apr 22 @ 10:00 – 16:00
De Keukenhof gaat (bijna) open. En de markante Maartenskerk op het Kerkplein in Hillegom, voor die periode ook! Vanaf zaterdag 25 maart opent de kerk op zaterdagen en woensdagen van 10.00 – 16.00 uur haar deuren voor toeristen, dorps- en streekgenoten.
Tijdens de 40 dagentijd en de Stille Week, in aanloop naar Pasen is een speciaal bezinningsprogramma samengesteld. Bijzonderheden zijn te vinden op www.pghillegom.nl
 
De Maartenskerk wacht ook op een nieuw orgel dat wordt opgebouwd door Adema Kerkorgelbouw uit Hillegom. De restauratie is reeds gestart in de werkplaats aan de Leidsestraat. Van het aanwezige Standaart/Bik-orgel wordt het binnenwerk van het oorspronkelijke Standaart-orgel uit 1921 gerestaureerd en teruggeplaatst.
Er worden daarbij ook kastdelen gebruikt van de St. Urbanuskerk in Amstelveen. De nieuw te maken speeltafel wordt gebouwd in het speeltafel-meubel van het voormalige Pels-orgel uit de St. Martinuskerk van Makkum.
 
En dan worden er ook nog orgeldelen gebruikt van de Kathedraal in Rotterdam en de Laurentiuskerk te Weesp. Hoe “groen” kan het zijn qua hergebruik!
 
Een dezer dagen gaat de daadwerkelijke opbouw van start. Eens te meer een reden om de kerk open te stellen. Uiteraard zal na voltooiing van de restauratie t.z.t. de ingebruikneming groots worden gevierd.
 
De Protestantse Gemeente Hillegom staat bol van de activiteiten, waaronder fundraising voor het orgelfonds. Op de open dagen kunt u daar kennis van nemen en de opbouw van het orgel volgen. Er zijn gemeenteleden aanwezig om de rijke historie van het kerkgebouw te delen.
Bloemencorso
apr 22 @ 16:00 – 18:00

In 2023 gaat het Bloemencorso rijden op zaterdag 22 april. Dan rijdt het Bloemencorso Bollenstreek van Noordwijk naar Haarlem.

DE ROUTE BLOEMENCORSO BOLLENSTREEK

 • 9.15 uur Noordwijk (vertrek Koningin Wilhelminaboulevard)
 • 11.30 uur Voorhout (rotonde Jacoba van Beierenlaan)
 • 12.17 uur tribune Sassenheim
 • 14.00 uur Sassenheim (vertrek na pauze op de Hoofdstraat)
 • 14.30 uur tribune Tulperij
 • 15.15 uur Lisse centrum
 • 15.30 uur Lisse Keukenhof
 • 17.00 uur Hillegom centrum
 • 18.00 uur Bennebroek (19.00 vertrek Linneaueshof)
 • 20.30 uur Heemstede
 • 21.30 uur Haarlem
apr
24
ma
2023
Alpha @ Chocolaterie Pierre
apr 24 @ 19:30 – 21:30

Meer informatie: Open Hof organiseert Alpha bij Chocolaterie Pierre – Hillegom Online

Samen eten, elkaar ontmoeten én in gesprek gaan over grote vragen. Dat zijn de ingredienten van de Alpha avonden die Open Hof komende maanden organiseert. ‘Iedereen is welkom’, legt Steven Parmentier, voorganger van Open Hof, uit. ‘We willen met deze avonden een plek bieden waar je jezelf mag zijn, waar je alles kunt zeggen of vinden en waar je mag twijfelen. Er is in het dagelijkse leven vaak zo weinig tijd of ruimte voor échte gesprekken. Daar willen we met deze avonden juist ruimte voor bieden.’

apr
25
di
2023
Tafel van Welzijnskompas @ Bibliotheek Hillegom
apr 25 @ 15:00 – 16:30

De Tafel van Welzijnskompas is vanaf 7 februari iedere dinsdag van 15.00- 16.30 te bezoeken in de bibliotheek van Hillegom. Iedereen is welkom met een vraag over bijvoorbeeld mantelzorg, meedoen en ontmoeten, buurtwerk, gezond leven of vrijwilligerswerk. Met enige regelmaat schuift er een gast aan; een organisatie met informatie over vrijwilligerswerk en/of diensten & activiteiten.

Aanschuiven is kosteloos en vrijblijvend. Doe een test om te ontdekken welk vrijwilligerswerk passend is of ga in gesprek gaan over een van de bovenstaande onderwerpen.

Wie alvast op zoek wil naar activiteiten of vrijwilligersvacatures kan een kijkje nemen op www.welzijnskompas.nl of www.nlvoorelkaar.nl . Voor meer informatie, vragen of een afspraak maken met één van de adviseurs van Welzijnskompas kan er contact worden opgenomen met Ingrid van der Ploeg van Welzijnskompas via (0252) 757100.​

apr
26
wo
2023
Maartenskerk opent deuren @ Maartenskerk
apr 26 @ 10:00 – 16:00
De Keukenhof gaat (bijna) open. En de markante Maartenskerk op het Kerkplein in Hillegom, voor die periode ook! Vanaf zaterdag 25 maart opent de kerk op zaterdagen en woensdagen van 10.00 – 16.00 uur haar deuren voor toeristen, dorps- en streekgenoten.
Tijdens de 40 dagentijd en de Stille Week, in aanloop naar Pasen is een speciaal bezinningsprogramma samengesteld. Bijzonderheden zijn te vinden op www.pghillegom.nl
 
De Maartenskerk wacht ook op een nieuw orgel dat wordt opgebouwd door Adema Kerkorgelbouw uit Hillegom. De restauratie is reeds gestart in de werkplaats aan de Leidsestraat. Van het aanwezige Standaart/Bik-orgel wordt het binnenwerk van het oorspronkelijke Standaart-orgel uit 1921 gerestaureerd en teruggeplaatst.
Er worden daarbij ook kastdelen gebruikt van de St. Urbanuskerk in Amstelveen. De nieuw te maken speeltafel wordt gebouwd in het speeltafel-meubel van het voormalige Pels-orgel uit de St. Martinuskerk van Makkum.
 
En dan worden er ook nog orgeldelen gebruikt van de Kathedraal in Rotterdam en de Laurentiuskerk te Weesp. Hoe “groen” kan het zijn qua hergebruik!
 
Een dezer dagen gaat de daadwerkelijke opbouw van start. Eens te meer een reden om de kerk open te stellen. Uiteraard zal na voltooiing van de restauratie t.z.t. de ingebruikneming groots worden gevierd.
 
De Protestantse Gemeente Hillegom staat bol van de activiteiten, waaronder fundraising voor het orgelfonds. Op de open dagen kunt u daar kennis van nemen en de opbouw van het orgel volgen. Er zijn gemeenteleden aanwezig om de rijke historie van het kerkgebouw te delen.
apr
27
do
2023
Koningsdag @ Diverse locaties
apr 27 hele dag

Elk jaar organiseert Oranjecomité Hillegom leuke activiteiten tijdens Koningsdag. Zodra het programma bekend is zullen we die publiceren.

apr
29
za
2023
Maartenskerk opent deuren @ Maartenskerk
apr 29 @ 10:00 – 16:00
De Keukenhof gaat (bijna) open. En de markante Maartenskerk op het Kerkplein in Hillegom, voor die periode ook! Vanaf zaterdag 25 maart opent de kerk op zaterdagen en woensdagen van 10.00 – 16.00 uur haar deuren voor toeristen, dorps- en streekgenoten.
Tijdens de 40 dagentijd en de Stille Week, in aanloop naar Pasen is een speciaal bezinningsprogramma samengesteld. Bijzonderheden zijn te vinden op www.pghillegom.nl
 
De Maartenskerk wacht ook op een nieuw orgel dat wordt opgebouwd door Adema Kerkorgelbouw uit Hillegom. De restauratie is reeds gestart in de werkplaats aan de Leidsestraat. Van het aanwezige Standaart/Bik-orgel wordt het binnenwerk van het oorspronkelijke Standaart-orgel uit 1921 gerestaureerd en teruggeplaatst.
Er worden daarbij ook kastdelen gebruikt van de St. Urbanuskerk in Amstelveen. De nieuw te maken speeltafel wordt gebouwd in het speeltafel-meubel van het voormalige Pels-orgel uit de St. Martinuskerk van Makkum.
 
En dan worden er ook nog orgeldelen gebruikt van de Kathedraal in Rotterdam en de Laurentiuskerk te Weesp. Hoe “groen” kan het zijn qua hergebruik!
 
Een dezer dagen gaat de daadwerkelijke opbouw van start. Eens te meer een reden om de kerk open te stellen. Uiteraard zal na voltooiing van de restauratie t.z.t. de ingebruikneming groots worden gevierd.
 
De Protestantse Gemeente Hillegom staat bol van de activiteiten, waaronder fundraising voor het orgelfonds. Op de open dagen kunt u daar kennis van nemen en de opbouw van het orgel volgen. Er zijn gemeenteleden aanwezig om de rijke historie van het kerkgebouw te delen.
mei
1
ma
2023
Alpha @ Chocolaterie Pierre
mei 1 @ 19:30 – 21:30

Meer informatie: Open Hof organiseert Alpha bij Chocolaterie Pierre – Hillegom Online

Samen eten, elkaar ontmoeten én in gesprek gaan over grote vragen. Dat zijn de ingredienten van de Alpha avonden die Open Hof komende maanden organiseert. ‘Iedereen is welkom’, legt Steven Parmentier, voorganger van Open Hof, uit. ‘We willen met deze avonden een plek bieden waar je jezelf mag zijn, waar je alles kunt zeggen of vinden en waar je mag twijfelen. Er is in het dagelijkse leven vaak zo weinig tijd of ruimte voor échte gesprekken. Daar willen we met deze avonden juist ruimte voor bieden.’

mei
2
di
2023
Tafel van Welzijnskompas @ Bibliotheek Hillegom
mei 2 @ 15:00 – 16:30

De Tafel van Welzijnskompas is vanaf 7 februari iedere dinsdag van 15.00- 16.30 te bezoeken in de bibliotheek van Hillegom. Iedereen is welkom met een vraag over bijvoorbeeld mantelzorg, meedoen en ontmoeten, buurtwerk, gezond leven of vrijwilligerswerk. Met enige regelmaat schuift er een gast aan; een organisatie met informatie over vrijwilligerswerk en/of diensten & activiteiten.

Aanschuiven is kosteloos en vrijblijvend. Doe een test om te ontdekken welk vrijwilligerswerk passend is of ga in gesprek gaan over een van de bovenstaande onderwerpen.

Wie alvast op zoek wil naar activiteiten of vrijwilligersvacatures kan een kijkje nemen op www.welzijnskompas.nl of www.nlvoorelkaar.nl . Voor meer informatie, vragen of een afspraak maken met één van de adviseurs van Welzijnskompas kan er contact worden opgenomen met Ingrid van der Ploeg van Welzijnskompas via (0252) 757100.​

mei
3
wo
2023
Maartenskerk opent deuren @ Maartenskerk
mei 3 @ 10:00 – 16:00
De Keukenhof gaat (bijna) open. En de markante Maartenskerk op het Kerkplein in Hillegom, voor die periode ook! Vanaf zaterdag 25 maart opent de kerk op zaterdagen en woensdagen van 10.00 – 16.00 uur haar deuren voor toeristen, dorps- en streekgenoten.
Tijdens de 40 dagentijd en de Stille Week, in aanloop naar Pasen is een speciaal bezinningsprogramma samengesteld. Bijzonderheden zijn te vinden op www.pghillegom.nl
 
De Maartenskerk wacht ook op een nieuw orgel dat wordt opgebouwd door Adema Kerkorgelbouw uit Hillegom. De restauratie is reeds gestart in de werkplaats aan de Leidsestraat. Van het aanwezige Standaart/Bik-orgel wordt het binnenwerk van het oorspronkelijke Standaart-orgel uit 1921 gerestaureerd en teruggeplaatst.
Er worden daarbij ook kastdelen gebruikt van de St. Urbanuskerk in Amstelveen. De nieuw te maken speeltafel wordt gebouwd in het speeltafel-meubel van het voormalige Pels-orgel uit de St. Martinuskerk van Makkum.
 
En dan worden er ook nog orgeldelen gebruikt van de Kathedraal in Rotterdam en de Laurentiuskerk te Weesp. Hoe “groen” kan het zijn qua hergebruik!
 
Een dezer dagen gaat de daadwerkelijke opbouw van start. Eens te meer een reden om de kerk open te stellen. Uiteraard zal na voltooiing van de restauratie t.z.t. de ingebruikneming groots worden gevierd.
 
De Protestantse Gemeente Hillegom staat bol van de activiteiten, waaronder fundraising voor het orgelfonds. Op de open dagen kunt u daar kennis van nemen en de opbouw van het orgel volgen. Er zijn gemeenteleden aanwezig om de rijke historie van het kerkgebouw te delen.
mei
4
do
2023
Film: The Way @ Kulturele Raad
mei 4 @ 14:00 – 16:00
mei
6
za
2023
Maartenskerk opent deuren @ Maartenskerk
mei 6 @ 10:00 – 16:00
De Keukenhof gaat (bijna) open. En de markante Maartenskerk op het Kerkplein in Hillegom, voor die periode ook! Vanaf zaterdag 25 maart opent de kerk op zaterdagen en woensdagen van 10.00 – 16.00 uur haar deuren voor toeristen, dorps- en streekgenoten.
Tijdens de 40 dagentijd en de Stille Week, in aanloop naar Pasen is een speciaal bezinningsprogramma samengesteld. Bijzonderheden zijn te vinden op www.pghillegom.nl
 
De Maartenskerk wacht ook op een nieuw orgel dat wordt opgebouwd door Adema Kerkorgelbouw uit Hillegom. De restauratie is reeds gestart in de werkplaats aan de Leidsestraat. Van het aanwezige Standaart/Bik-orgel wordt het binnenwerk van het oorspronkelijke Standaart-orgel uit 1921 gerestaureerd en teruggeplaatst.
Er worden daarbij ook kastdelen gebruikt van de St. Urbanuskerk in Amstelveen. De nieuw te maken speeltafel wordt gebouwd in het speeltafel-meubel van het voormalige Pels-orgel uit de St. Martinuskerk van Makkum.
 
En dan worden er ook nog orgeldelen gebruikt van de Kathedraal in Rotterdam en de Laurentiuskerk te Weesp. Hoe “groen” kan het zijn qua hergebruik!
 
Een dezer dagen gaat de daadwerkelijke opbouw van start. Eens te meer een reden om de kerk open te stellen. Uiteraard zal na voltooiing van de restauratie t.z.t. de ingebruikneming groots worden gevierd.
 
De Protestantse Gemeente Hillegom staat bol van de activiteiten, waaronder fundraising voor het orgelfonds. Op de open dagen kunt u daar kennis van nemen en de opbouw van het orgel volgen. Er zijn gemeenteleden aanwezig om de rijke historie van het kerkgebouw te delen.
Tuinwerkdag @ Groeituin
mei 6 @ 10:00 – 13:00

Voor iedereen die zin heeft om in de frisse buitenlucht samen de handen uit de mouwen te steken; wees welkom op de maandelijkse tuinwerkdag op De Groeituin in Hillegom! Op de eerste zaterdag van de maand gaan de werkschoenen  aan en stropen we de mouwen op van 10.00 tot 13.00 uur. Er zijn grote en kleine klussen, voor ieder wat wils.

Repair Café @ Plein 28
mei 6 @ 13:00 – 15:00
Messen en scharen slijpen, keukenapparatuur repareren of een scheur in je lievelingsjas?
Kom zaterdag 4 februari naar het Repair Café in Plein28 en ga samen met deskundige vrijwilligers aan de slag om jouw spullen een tweede leven te geven.
Niets te repareren? Gewoon alleen een kop koffie drinken is ook altijd mogelijk.
Het Repair Café is een gratis toegankelijke bijeenkomst waar het draait om duurzaamheid
en (samen) repareren. Gereedschap en materialen zijn aanwezig en het café is geopend
van 13.00 tot 15.00 uur.
Benieuwd wat er allemaal nog meer te doen is in Plein28? Ga dan naar www.plein28.nl. Voor meer informatie over het Repair Café, neem contact op met Laura van Eeuwijk
via L.vaneeuwijk@welzijnskompas.nl of bel (0252) 757100
mei
8
ma
2023
Alpha @ Chocolaterie Pierre
mei 8 @ 19:30 – 21:30

Meer informatie: Open Hof organiseert Alpha bij Chocolaterie Pierre – Hillegom Online

Samen eten, elkaar ontmoeten én in gesprek gaan over grote vragen. Dat zijn de ingredienten van de Alpha avonden die Open Hof komende maanden organiseert. ‘Iedereen is welkom’, legt Steven Parmentier, voorganger van Open Hof, uit. ‘We willen met deze avonden een plek bieden waar je jezelf mag zijn, waar je alles kunt zeggen of vinden en waar je mag twijfelen. Er is in het dagelijkse leven vaak zo weinig tijd of ruimte voor échte gesprekken. Daar willen we met deze avonden juist ruimte voor bieden.’

mei
9
di
2023
Tafel van Welzijnskompas @ Bibliotheek Hillegom
mei 9 @ 15:00 – 16:30

De Tafel van Welzijnskompas is vanaf 7 februari iedere dinsdag van 15.00- 16.30 te bezoeken in de bibliotheek van Hillegom. Iedereen is welkom met een vraag over bijvoorbeeld mantelzorg, meedoen en ontmoeten, buurtwerk, gezond leven of vrijwilligerswerk. Met enige regelmaat schuift er een gast aan; een organisatie met informatie over vrijwilligerswerk en/of diensten & activiteiten.

Aanschuiven is kosteloos en vrijblijvend. Doe een test om te ontdekken welk vrijwilligerswerk passend is of ga in gesprek gaan over een van de bovenstaande onderwerpen.

Wie alvast op zoek wil naar activiteiten of vrijwilligersvacatures kan een kijkje nemen op www.welzijnskompas.nl of www.nlvoorelkaar.nl . Voor meer informatie, vragen of een afspraak maken met één van de adviseurs van Welzijnskompas kan er contact worden opgenomen met Ingrid van der Ploeg van Welzijnskompas via (0252) 757100.​

mei
10
wo
2023
Maartenskerk opent deuren @ Maartenskerk
mei 10 @ 10:00 – 16:00
De Keukenhof gaat (bijna) open. En de markante Maartenskerk op het Kerkplein in Hillegom, voor die periode ook! Vanaf zaterdag 25 maart opent de kerk op zaterdagen en woensdagen van 10.00 – 16.00 uur haar deuren voor toeristen, dorps- en streekgenoten.
Tijdens de 40 dagentijd en de Stille Week, in aanloop naar Pasen is een speciaal bezinningsprogramma samengesteld. Bijzonderheden zijn te vinden op www.pghillegom.nl
 
De Maartenskerk wacht ook op een nieuw orgel dat wordt opgebouwd door Adema Kerkorgelbouw uit Hillegom. De restauratie is reeds gestart in de werkplaats aan de Leidsestraat. Van het aanwezige Standaart/Bik-orgel wordt het binnenwerk van het oorspronkelijke Standaart-orgel uit 1921 gerestaureerd en teruggeplaatst.
Er worden daarbij ook kastdelen gebruikt van de St. Urbanuskerk in Amstelveen. De nieuw te maken speeltafel wordt gebouwd in het speeltafel-meubel van het voormalige Pels-orgel uit de St. Martinuskerk van Makkum.
 
En dan worden er ook nog orgeldelen gebruikt van de Kathedraal in Rotterdam en de Laurentiuskerk te Weesp. Hoe “groen” kan het zijn qua hergebruik!
 
Een dezer dagen gaat de daadwerkelijke opbouw van start. Eens te meer een reden om de kerk open te stellen. Uiteraard zal na voltooiing van de restauratie t.z.t. de ingebruikneming groots worden gevierd.
 
De Protestantse Gemeente Hillegom staat bol van de activiteiten, waaronder fundraising voor het orgelfonds. Op de open dagen kunt u daar kennis van nemen en de opbouw van het orgel volgen. Er zijn gemeenteleden aanwezig om de rijke historie van het kerkgebouw te delen.
mei
13
za
2023
Maartenskerk opent deuren @ Maartenskerk
mei 13 @ 10:00 – 16:00
De Keukenhof gaat (bijna) open. En de markante Maartenskerk op het Kerkplein in Hillegom, voor die periode ook! Vanaf zaterdag 25 maart opent de kerk op zaterdagen en woensdagen van 10.00 – 16.00 uur haar deuren voor toeristen, dorps- en streekgenoten.
Tijdens de 40 dagentijd en de Stille Week, in aanloop naar Pasen is een speciaal bezinningsprogramma samengesteld. Bijzonderheden zijn te vinden op www.pghillegom.nl
 
De Maartenskerk wacht ook op een nieuw orgel dat wordt opgebouwd door Adema Kerkorgelbouw uit Hillegom. De restauratie is reeds gestart in de werkplaats aan de Leidsestraat. Van het aanwezige Standaart/Bik-orgel wordt het binnenwerk van het oorspronkelijke Standaart-orgel uit 1921 gerestaureerd en teruggeplaatst.
Er worden daarbij ook kastdelen gebruikt van de St. Urbanuskerk in Amstelveen. De nieuw te maken speeltafel wordt gebouwd in het speeltafel-meubel van het voormalige Pels-orgel uit de St. Martinuskerk van Makkum.
 
En dan worden er ook nog orgeldelen gebruikt van de Kathedraal in Rotterdam en de Laurentiuskerk te Weesp. Hoe “groen” kan het zijn qua hergebruik!
 
Een dezer dagen gaat de daadwerkelijke opbouw van start. Eens te meer een reden om de kerk open te stellen. Uiteraard zal na voltooiing van de restauratie t.z.t. de ingebruikneming groots worden gevierd.
 
De Protestantse Gemeente Hillegom staat bol van de activiteiten, waaronder fundraising voor het orgelfonds. Op de open dagen kunt u daar kennis van nemen en de opbouw van het orgel volgen. Er zijn gemeenteleden aanwezig om de rijke historie van het kerkgebouw te delen.
Beloved wandelingen @ Open Hof
mei 13 @ 11:00 – 13:30

Beloved organiseert activiteiten voor vrouwen waarbij ontspanning en ontmoeting centraal staan. De ene maand een wandeling met lunch en de andere maand een avondprogramma. De data voor de wandelingen zijn: 21 januari, 18 maart, 13 mei, 8 juli, 16 september en 11 november. De data voor de ladies nights zijn: 18 februari, 15 april, 10 juni, 14 oktober en 9 juni.

Op 21 januari verzamelen we om 11 uur bij Open Hof. Vanuit hier begin je in een tweetal aan de wandeling waarbij je na een kwartier wandelen wisselt van wandel- en gesprekspartner. De totale wandeling duurt 45 minuten. Na de wandeling staat er een welverdiende lunch klaar met soep en broodjes. Rond 13.30 uur sluiten we af.

Je bent van harte welkom en neem gerust andere vrouwen mee!

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten? Mail dan naar: beloved@openhof.com

Annick Boer – Deze is nog beter! @ Kulturele Raad
mei 13 @ 20:30 – 22:00
mei
15
ma
2023
Alpha @ Chocolaterie Pierre
mei 15 @ 19:30 – 21:30

Meer informatie: Open Hof organiseert Alpha bij Chocolaterie Pierre – Hillegom Online

Samen eten, elkaar ontmoeten én in gesprek gaan over grote vragen. Dat zijn de ingredienten van de Alpha avonden die Open Hof komende maanden organiseert. ‘Iedereen is welkom’, legt Steven Parmentier, voorganger van Open Hof, uit. ‘We willen met deze avonden een plek bieden waar je jezelf mag zijn, waar je alles kunt zeggen of vinden en waar je mag twijfelen. Er is in het dagelijkse leven vaak zo weinig tijd of ruimte voor échte gesprekken. Daar willen we met deze avonden juist ruimte voor bieden.’

mei
16
di
2023
Tafel van Welzijnskompas @ Bibliotheek Hillegom
mei 16 @ 15:00 – 16:30

De Tafel van Welzijnskompas is vanaf 7 februari iedere dinsdag van 15.00- 16.30 te bezoeken in de bibliotheek van Hillegom. Iedereen is welkom met een vraag over bijvoorbeeld mantelzorg, meedoen en ontmoeten, buurtwerk, gezond leven of vrijwilligerswerk. Met enige regelmaat schuift er een gast aan; een organisatie met informatie over vrijwilligerswerk en/of diensten & activiteiten.

Aanschuiven is kosteloos en vrijblijvend. Doe een test om te ontdekken welk vrijwilligerswerk passend is of ga in gesprek gaan over een van de bovenstaande onderwerpen.

Wie alvast op zoek wil naar activiteiten of vrijwilligersvacatures kan een kijkje nemen op www.welzijnskompas.nl of www.nlvoorelkaar.nl . Voor meer informatie, vragen of een afspraak maken met één van de adviseurs van Welzijnskompas kan er contact worden opgenomen met Ingrid van der Ploeg van Welzijnskompas via (0252) 757100.​

mei
20
za
2023
Antimufa – Tango meets Jazz @ Kulturele Raad
mei 20 @ 20:30 – 22:00
mei
23
di
2023
Tafel van Welzijnskompas @ Bibliotheek Hillegom
mei 23 @ 15:00 – 16:30

De Tafel van Welzijnskompas is vanaf 7 februari iedere dinsdag van 15.00- 16.30 te bezoeken in de bibliotheek van Hillegom. Iedereen is welkom met een vraag over bijvoorbeeld mantelzorg, meedoen en ontmoeten, buurtwerk, gezond leven of vrijwilligerswerk. Met enige regelmaat schuift er een gast aan; een organisatie met informatie over vrijwilligerswerk en/of diensten & activiteiten.

Aanschuiven is kosteloos en vrijblijvend. Doe een test om te ontdekken welk vrijwilligerswerk passend is of ga in gesprek gaan over een van de bovenstaande onderwerpen.

Wie alvast op zoek wil naar activiteiten of vrijwilligersvacatures kan een kijkje nemen op www.welzijnskompas.nl of www.nlvoorelkaar.nl . Voor meer informatie, vragen of een afspraak maken met één van de adviseurs van Welzijnskompas kan er contact worden opgenomen met Ingrid van der Ploeg van Welzijnskompas via (0252) 757100.​

mei
30
di
2023
Tafel van Welzijnskompas @ Bibliotheek Hillegom
mei 30 @ 15:00 – 16:30

De Tafel van Welzijnskompas is vanaf 7 februari iedere dinsdag van 15.00- 16.30 te bezoeken in de bibliotheek van Hillegom. Iedereen is welkom met een vraag over bijvoorbeeld mantelzorg, meedoen en ontmoeten, buurtwerk, gezond leven of vrijwilligerswerk. Met enige regelmaat schuift er een gast aan; een organisatie met informatie over vrijwilligerswerk en/of diensten & activiteiten.

Aanschuiven is kosteloos en vrijblijvend. Doe een test om te ontdekken welk vrijwilligerswerk passend is of ga in gesprek gaan over een van de bovenstaande onderwerpen.

Wie alvast op zoek wil naar activiteiten of vrijwilligersvacatures kan een kijkje nemen op www.welzijnskompas.nl of www.nlvoorelkaar.nl . Voor meer informatie, vragen of een afspraak maken met één van de adviseurs van Welzijnskompas kan er contact worden opgenomen met Ingrid van der Ploeg van Welzijnskompas via (0252) 757100.​

jun
1
do
2023
Film: Eiffel @ Kulturele Raad
jun 1 @ 14:00 – 16:00
jun
3
za
2023
Tuinwerkdag @ Groeituin
jun 3 @ 10:00 – 13:00

Voor iedereen die zin heeft om in de frisse buitenlucht samen de handen uit de mouwen te steken; wees welkom op de maandelijkse tuinwerkdag op De Groeituin in Hillegom! Op de eerste zaterdag van de maand gaan de werkschoenen  aan en stropen we de mouwen op van 10.00 tot 13.00 uur. Er zijn grote en kleine klussen, voor ieder wat wils.

Repair Café @ Plein 28
jun 3 @ 13:00 – 15:00
Messen en scharen slijpen, keukenapparatuur repareren of een scheur in je lievelingsjas?
Kom zaterdag 4 februari naar het Repair Café in Plein28 en ga samen met deskundige vrijwilligers aan de slag om jouw spullen een tweede leven te geven.
Niets te repareren? Gewoon alleen een kop koffie drinken is ook altijd mogelijk.
Het Repair Café is een gratis toegankelijke bijeenkomst waar het draait om duurzaamheid
en (samen) repareren. Gereedschap en materialen zijn aanwezig en het café is geopend
van 13.00 tot 15.00 uur.
Benieuwd wat er allemaal nog meer te doen is in Plein28? Ga dan naar www.plein28.nl. Voor meer informatie over het Repair Café, neem contact op met Laura van Eeuwijk
via L.vaneeuwijk@welzijnskompas.nl of bel (0252) 757100
jun
6
di
2023
Tafel van Welzijnskompas @ Bibliotheek Hillegom
jun 6 @ 15:00 – 16:30

De Tafel van Welzijnskompas is vanaf 7 februari iedere dinsdag van 15.00- 16.30 te bezoeken in de bibliotheek van Hillegom. Iedereen is welkom met een vraag over bijvoorbeeld mantelzorg, meedoen en ontmoeten, buurtwerk, gezond leven of vrijwilligerswerk. Met enige regelmaat schuift er een gast aan; een organisatie met informatie over vrijwilligerswerk en/of diensten & activiteiten.

Aanschuiven is kosteloos en vrijblijvend. Doe een test om te ontdekken welk vrijwilligerswerk passend is of ga in gesprek gaan over een van de bovenstaande onderwerpen.

Wie alvast op zoek wil naar activiteiten of vrijwilligersvacatures kan een kijkje nemen op www.welzijnskompas.nl of www.nlvoorelkaar.nl . Voor meer informatie, vragen of een afspraak maken met één van de adviseurs van Welzijnskompas kan er contact worden opgenomen met Ingrid van der Ploeg van Welzijnskompas via (0252) 757100.​

Avond4daagse 2023
jun 6 @ 17:00 – jun 9 @ 20:00

De Avond4daagse wordt gehouden van dinsdag 6 tot en met vrijdag 9 juni 2023. De inschrijving opent in april 2023. 

jun
13
di
2023
Tafel van Welzijnskompas @ Bibliotheek Hillegom
jun 13 @ 15:00 – 16:30

De Tafel van Welzijnskompas is vanaf 7 februari iedere dinsdag van 15.00- 16.30 te bezoeken in de bibliotheek van Hillegom. Iedereen is welkom met een vraag over bijvoorbeeld mantelzorg, meedoen en ontmoeten, buurtwerk, gezond leven of vrijwilligerswerk. Met enige regelmaat schuift er een gast aan; een organisatie met informatie over vrijwilligerswerk en/of diensten & activiteiten.

Aanschuiven is kosteloos en vrijblijvend. Doe een test om te ontdekken welk vrijwilligerswerk passend is of ga in gesprek gaan over een van de bovenstaande onderwerpen.

Wie alvast op zoek wil naar activiteiten of vrijwilligersvacatures kan een kijkje nemen op www.welzijnskompas.nl of www.nlvoorelkaar.nl . Voor meer informatie, vragen of een afspraak maken met één van de adviseurs van Welzijnskompas kan er contact worden opgenomen met Ingrid van der Ploeg van Welzijnskompas via (0252) 757100.​

jun
20
di
2023
Tafel van Welzijnskompas @ Bibliotheek Hillegom
jun 20 @ 15:00 – 16:30

De Tafel van Welzijnskompas is vanaf 7 februari iedere dinsdag van 15.00- 16.30 te bezoeken in de bibliotheek van Hillegom. Iedereen is welkom met een vraag over bijvoorbeeld mantelzorg, meedoen en ontmoeten, buurtwerk, gezond leven of vrijwilligerswerk. Met enige regelmaat schuift er een gast aan; een organisatie met informatie over vrijwilligerswerk en/of diensten & activiteiten.

Aanschuiven is kosteloos en vrijblijvend. Doe een test om te ontdekken welk vrijwilligerswerk passend is of ga in gesprek gaan over een van de bovenstaande onderwerpen.

Wie alvast op zoek wil naar activiteiten of vrijwilligersvacatures kan een kijkje nemen op www.welzijnskompas.nl of www.nlvoorelkaar.nl . Voor meer informatie, vragen of een afspraak maken met één van de adviseurs van Welzijnskompas kan er contact worden opgenomen met Ingrid van der Ploeg van Welzijnskompas via (0252) 757100.​

jun
24
za
2023
Hillegoms Muziekfeest @ Hoftuin
jun 24 @ 14:00 – 23:55
jun
27
di
2023
Tafel van Welzijnskompas @ Bibliotheek Hillegom
jun 27 @ 15:00 – 16:30

De Tafel van Welzijnskompas is vanaf 7 februari iedere dinsdag van 15.00- 16.30 te bezoeken in de bibliotheek van Hillegom. Iedereen is welkom met een vraag over bijvoorbeeld mantelzorg, meedoen en ontmoeten, buurtwerk, gezond leven of vrijwilligerswerk. Met enige regelmaat schuift er een gast aan; een organisatie met informatie over vrijwilligerswerk en/of diensten & activiteiten.

Aanschuiven is kosteloos en vrijblijvend. Doe een test om te ontdekken welk vrijwilligerswerk passend is of ga in gesprek gaan over een van de bovenstaande onderwerpen.

Wie alvast op zoek wil naar activiteiten of vrijwilligersvacatures kan een kijkje nemen op www.welzijnskompas.nl of www.nlvoorelkaar.nl . Voor meer informatie, vragen of een afspraak maken met één van de adviseurs van Welzijnskompas kan er contact worden opgenomen met Ingrid van der Ploeg van Welzijnskompas via (0252) 757100.​

jul
1
za
2023
Tuinwerkdag @ Groeituin
jul 1 @ 10:00 – 13:00

Voor iedereen die zin heeft om in de frisse buitenlucht samen de handen uit de mouwen te steken; wees welkom op de maandelijkse tuinwerkdag op De Groeituin in Hillegom! Op de eerste zaterdag van de maand gaan de werkschoenen  aan en stropen we de mouwen op van 10.00 tot 13.00 uur. Er zijn grote en kleine klussen, voor ieder wat wils.

jul
4
di
2023
Tafel van Welzijnskompas @ Bibliotheek Hillegom
jul 4 @ 15:00 – 16:30

De Tafel van Welzijnskompas is vanaf 7 februari iedere dinsdag van 15.00- 16.30 te bezoeken in de bibliotheek van Hillegom. Iedereen is welkom met een vraag over bijvoorbeeld mantelzorg, meedoen en ontmoeten, buurtwerk, gezond leven of vrijwilligerswerk. Met enige regelmaat schuift er een gast aan; een organisatie met informatie over vrijwilligerswerk en/of diensten & activiteiten.

Aanschuiven is kosteloos en vrijblijvend. Doe een test om te ontdekken welk vrijwilligerswerk passend is of ga in gesprek gaan over een van de bovenstaande onderwerpen.

Wie alvast op zoek wil naar activiteiten of vrijwilligersvacatures kan een kijkje nemen op www.welzijnskompas.nl of www.nlvoorelkaar.nl . Voor meer informatie, vragen of een afspraak maken met één van de adviseurs van Welzijnskompas kan er contact worden opgenomen met Ingrid van der Ploeg van Welzijnskompas via (0252) 757100.​

jul
8
za
2023
Beloved wandelingen @ Open Hof
jul 8 @ 11:00 – 13:30

Beloved organiseert activiteiten voor vrouwen waarbij ontspanning en ontmoeting centraal staan. De ene maand een wandeling met lunch en de andere maand een avondprogramma. De data voor de wandelingen zijn: 21 januari, 18 maart, 13 mei, 8 juli, 16 september en 11 november. De data voor de ladies nights zijn: 18 februari, 15 april, 10 juni, 14 oktober en 9 juni.

Op 21 januari verzamelen we om 11 uur bij Open Hof. Vanuit hier begin je in een tweetal aan de wandeling waarbij je na een kwartier wandelen wisselt van wandel- en gesprekspartner. De totale wandeling duurt 45 minuten. Na de wandeling staat er een welverdiende lunch klaar met soep en broodjes. Rond 13.30 uur sluiten we af.

Je bent van harte welkom en neem gerust andere vrouwen mee!

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten? Mail dan naar: beloved@openhof.com

aug
5
za
2023
Tuinwerkdag @ Groeituin
aug 5 @ 10:00 – 13:00

Voor iedereen die zin heeft om in de frisse buitenlucht samen de handen uit de mouwen te steken; wees welkom op de maandelijkse tuinwerkdag op De Groeituin in Hillegom! Op de eerste zaterdag van de maand gaan de werkschoenen  aan en stropen we de mouwen op van 10.00 tot 13.00 uur. Er zijn grote en kleine klussen, voor ieder wat wils.

sep
2
za
2023
Tuinwerkdag @ Groeituin
sep 2 @ 10:00 – 13:00

Voor iedereen die zin heeft om in de frisse buitenlucht samen de handen uit de mouwen te steken; wees welkom op de maandelijkse tuinwerkdag op De Groeituin in Hillegom! Op de eerste zaterdag van de maand gaan de werkschoenen  aan en stropen we de mouwen op van 10.00 tot 13.00 uur. Er zijn grote en kleine klussen, voor ieder wat wils.

sep
14
do
2023
Kermis
sep 14 – sep 17 hele dag

Van 14 t/m 17 september is er weer kermis in Hillegom!

sep
15
vr
2023
Kortebaan Draverij @ Meerlaan
sep 15 @ 13:00 – 17:00

In meer dan 25 plaatsen, vooral in Noord en Zuid-Holland maar ook elders in ons land, wordt eens per jaar een doorgaande weg volledig afgesloten voor het verkeer en voor één dag omgetoverd in een evenemententerrein. Bij de kortebaan- of harddraverij moet je niet denken aan paarden die rondjes rijden op een baan: het zijn telkens twee paarden die op een recht stuk weg over 300 meter tegen elkaar sprinten, met hun rijders –de pikeurs– op de sulky achter zich aan. Een straatrace van het spannendste soort.

sep
16
za
2023
Beloved wandelingen @ Open Hof
sep 16 @ 11:00 – 13:30

Beloved organiseert activiteiten voor vrouwen waarbij ontspanning en ontmoeting centraal staan. De ene maand een wandeling met lunch en de andere maand een avondprogramma. De data voor de wandelingen zijn: 21 januari, 18 maart, 13 mei, 8 juli, 16 september en 11 november. De data voor de ladies nights zijn: 18 februari, 15 april, 10 juni, 14 oktober en 9 juni.

Op 21 januari verzamelen we om 11 uur bij Open Hof. Vanuit hier begin je in een tweetal aan de wandeling waarbij je na een kwartier wandelen wisselt van wandel- en gesprekspartner. De totale wandeling duurt 45 minuten. Na de wandeling staat er een welverdiende lunch klaar met soep en broodjes. Rond 13.30 uur sluiten we af.

Je bent van harte welkom en neem gerust andere vrouwen mee!

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten? Mail dan naar: beloved@openhof.com

okt
7
za
2023
Tuinwerkdag @ Groeituin
okt 7 @ 10:00 – 13:00

Voor iedereen die zin heeft om in de frisse buitenlucht samen de handen uit de mouwen te steken; wees welkom op de maandelijkse tuinwerkdag op De Groeituin in Hillegom! Op de eerste zaterdag van de maand gaan de werkschoenen  aan en stropen we de mouwen op van 10.00 tot 13.00 uur. Er zijn grote en kleine klussen, voor ieder wat wils.

okt
12
do
2023
Duin- en Bollen vierdaagse @ Streek
okt 12 – okt 15 hele dag

Van 12 tot en met 15 oktober 2023 zal voor de tweede keer de Duin en Bollen Vierdaagse worden gehouden.

nov
4
za
2023
Tuinwerkdag @ Groeituin
nov 4 @ 10:00 – 13:00

Voor iedereen die zin heeft om in de frisse buitenlucht samen de handen uit de mouwen te steken; wees welkom op de maandelijkse tuinwerkdag op De Groeituin in Hillegom! Op de eerste zaterdag van de maand gaan de werkschoenen  aan en stropen we de mouwen op van 10.00 tot 13.00 uur. Er zijn grote en kleine klussen, voor ieder wat wils.

nov
11
za
2023
Beloved wandelingen @ Open Hof
nov 11 @ 11:00 – 13:30

Beloved organiseert activiteiten voor vrouwen waarbij ontspanning en ontmoeting centraal staan. De ene maand een wandeling met lunch en de andere maand een avondprogramma. De data voor de wandelingen zijn: 21 januari, 18 maart, 13 mei, 8 juli, 16 september en 11 november. De data voor de ladies nights zijn: 18 februari, 15 april, 10 juni, 14 oktober en 9 juni.

Op 21 januari verzamelen we om 11 uur bij Open Hof. Vanuit hier begin je in een tweetal aan de wandeling waarbij je na een kwartier wandelen wisselt van wandel- en gesprekspartner. De totale wandeling duurt 45 minuten. Na de wandeling staat er een welverdiende lunch klaar met soep en broodjes. Rond 13.30 uur sluiten we af.

Je bent van harte welkom en neem gerust andere vrouwen mee!

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten? Mail dan naar: beloved@openhof.com

nov
18
za
2023
Sinterklaasintocht @ Haven Hillegom
nov 18 @ 10:30 – 17:00

Op 18 november zal Sinterklaas zijn boot weer aanleggen in de haven van Hillegom. Gevolg door een optocht en allemaal leuke activiteiten.

Het volledige programma volgt.