°C
dinsdag 23 juli 2024

Weergaven navigatie

Evenement weergaven navigatie

Vandaag

Zomerfestival in het Elsbroekpark

Op zaterdag 6 juli is er van alles te beleven in het Park Elsbroek tijdens het Zomerfestival. Van 12:00 uur tot 17:00 uur kan je in het park allerlei kraampjes bezoeken, sporten uitproberen, optredens bijwonen of meedoen met workshops op het Doe-plein. Het Zomerfestival is voor alle leeftijden en helemaal gratis. 

Lees verder

Midzomer Bierfestival

Brouwerij Klein Duimpje Hyacintenlaan 2A, Hillegom, Nederland

Dit jaar is het Midzomer Bierfestival op zaterdag 6 juli 2024 van 13:00 tot 21:00 (ingang Leidsesraat 170). Er zijn 12 verschillende ambachtelijke bierbrouwers uit het hele land aanwezig en zij nemen hun nieuwste en vertrouwde bieren mee om te laten proeven. Dit onder het genot van een hapje van diverse foodtrucks.

Lees verder

Wandelen in het Keukenhofbos

NME De Groene Bol Keukenhofbos, Lisse

Wat doet het bos voor ons in de zomer maanden? Hoeveel water gebruikt een flinke boom met deze warme dagen? Hoe komt het dat bomen er voor zorgen dat de aarde minder opwarmt? Er zijn genoeg zaken die op de wandeling toe gelicht kunnen worden. Wandel gezellig mee en hoor de antwoorden tijdens de wandeling door het Keukehofbos. Wij starten de zomerwandeling Zaterdag 6 juli om 14.00 uur bij NME de Groene Bol tegenover de Hofboerderij op het landgoed Keukenhof. De deelname is gratis. Aanmelden bij grimme@xs4all.nl in verband met de groepsgrootte.

Gratis
Lees verder

Maartenskerk open 

Maartenskerk Kerkplein 1, Hillegom

Op 7 juli is iedereen tussen 13 en 17 uur welkom in de prachtige, historische Maartenskerk tegenover de Hoftuin, waar Hillegom Romantique plaatsvindt. Ervaar hoe de kerk en het kerkplein een vanzelfsprekende aanvulling vormen op de romantische sfeer in de Hoftuin. In de kerk vinden al eeuwenlang samenkomsten en vieringen plaats. Vrijwilligers nemen u graag mee op een reis door de tijd met een rondleiding door de kerk – inclusief ruimtes die normaal niet open zijn – en vertellen u graag over het verleden én het heden van de kerk. Er is koffie en gebak, ruimte voor gesprek, of juist voor rust en bezinning. Er kan een kaarsje gebrand worden. De Maartenskerk in Hillegom is het geloofshuis van de Protestantse Gemeente Hillegom. Elke zondagmorgen is er een eredienst en samenkomst vanaf 10 uur. De gemeente staat open voor iedereen, ziet om naar elkaar en biedt verschillende activiteiten gericht op geloof en verbinding.

Lees verder

Hillegom Romantique

Hoftuin, Grote pomp Hoofdstraat, Hillegom

Dit jaar organiseert de Hillegomse Harmonie Kapel weer het Hillegom Romantique event. Na het succes van de vorige edities is er ook dit jaar weer een leuk en gevarieerd programma. Er heerst een romantische sfeer, welke benadrukt wordt door de muziek en de kledingstijl van de deelnemers.  Maar ook het publiek wordt nadrukkelijk uitgenodigd om zich niet onbetuigd te laten en voorzien van passende kledij deze bijzondere middag met ons door te brengen. Neem een picknickmand mee en geniet van romantiek, muziek, kunst en cultuur. Of doe mee met de Oud-Hollandse spelletjes.

Lees verder

Tropical Bingo

Speeltuin Jeugdland Sportlaan 86, Hillegom

Bij Speeltuinvereniging Jeugdland aan de Sportlaan 86 wordt op woensdag 10 juli een Tropical bingo georganiseerd. De bingo begint om 14.30 uur en duurt tot 16.00 uur. Het evenement vindt buiten plaats. Neem je eigen picknickkleed of badhanddoek mee en wij maken er verder een feestje van. Voor leden van de speeltuin Jeugdland is het gratis, niet leden betalen 2,50. Opgeven kan: info@ac-media.nl of 0651841259.

Lees verder

Feit of Fictie wandeling

Hoftuin, Grote pomp Hoofdstraat, Hillegom

Tijdens de zomermaanden organiseert Stichting Vrienden van Oud Hillegom weer een aantal interessante wandelingen en fietstochten door Hillegom, waarbij de geschiedenis centraal staat. We starten op woensdag 10 juli met de vernieuwde Feit of Fictiewandeling. Veronica Handgraaf en Wilbert Koops nemen u weer mee voor een wandeling door het dorp, waarbij zij onderweg allerlei wetenswaardigheden vertellen over het verleden van Hillegom en haar inwoners. Ieder jaar is de wandeling weer anders en worden er nieuwe verhalen verteld. Het is aan de wandelaars om te raden wat feit is en wat fictie. Na afloop is er koffie, thee of fris in gebouw De Vonk, achter de Maartenskerk. Daar worden alle waar- en onwaarheden uit de doeken gedaan. Wie de meeste antwoorden goed heeft ontvangt een oorkonde. De start van de wandeling is om 19.00 uur bij de Grote Pomp op de Houttuin. Deelname kost € 5,00 inclusief drankje na afloop. Aanmelden voor de wandeling is niet nodig en iedereen is van harte welkom. Bij twijfelachtig weer kunt u op de website www.vriendenvanoudhillegom.nl zien of de activiteit doorgaat.

€5
Lees verder

Internationaal tennistoernooi Hillegom

HTC Hillegom

Hillegom – Van 14 tot en met 21 juli is de Hillegomse Tennis Club (HTC) opnieuw het epicentrum van jeugdtennis! Dan viert de club de 21e editie van het internationale jeugd tennistoernooi ITF Flower Bulb Tournament. Daarmee heeft dit internationale toernooi in Hillegom inmiddels een vaste waarde in de tenniskalender en in de Bollenstreek. Lees meer over dit toernooi:Internationaal tennistoernooi in Hillegom     – Hillegom Online

Lees verder

Open Imkerijdag

Heemtuin Couperuswende, Hillegom

Ontdek de wondere wereld van bijen tijdens de Landelijke Open Imkerijdag op zondag 14 juli. Heemtuin Op zondag 14 juli van 10.00 tot 16.00 uur zijn twee imkers aanwezig die je alles kunnen vertellen over de honingbij en hoe honing gemaakt wordt. Er is een glazen kast met daarin een koningin met haar volk. Ook is er een demonstratiekast waar de koningin goed zichtbaar is. Vooral leuk voor kinderen, die een prijsje kunnen winnen als ze de koningin kunnen vinden. En natuurlijk is er ook honing te koop. Weerlanerpolder Imkerij Weerlanerpolder is open op 13 en 14 juli tussen 12.00 – 16.00 uur. De Imkerij is gelegen aan het wandelpad tussen de Oude Weerlaan en de Oosteinderlaan in Hillegom, vlak bij de manege Koopman.

Lees verder

Fietstocht Oosteinder- en Weerlanerpolder

Onder leiding van gids Wim Granneman organiseert de Stichting een fietstocht in de Oosteinder- en Weerlanerpolder. Wim Granneman is oud bewoner van het gebied en zal u vertellen over de geschiedenis van de polder. Als u wilt deelnemen aan deze fietstocht,  komt u zelf naar het vertrekpunt. We eindigen gezamenlijk op Kwekerij Veelzorg, Stationsweg 131. Aan de fietstocht kunnen maximaal 30 deelnemers meedoen. Datum: 24 juli 2024 Vertrekpunt: De start van de fietstocht is om 19.00 uur bij de volkstuinen tegenover Zandlaan 36 in Bennebroek (voorbij Tuincentrum De Oosteinde rechtsaf, richting Ringvaart). Let op: Aanmelding is mogelijk vanaf maandag 15 juli via: info@vriendenvanoudhillegom.nl. Wij sturen dan een bevestiging van deelname. Is de belangstelling erg groot, dan organiseren we de tocht later nogmaals.  Bij twijfelachtig weer kunt u op de onze website www.vriendenvanoudhillegom.nl zien of de activiteit doorgaat.

Lees verder

Interactieve theatervoorstelling: De Zoekers

Bibliotheek Hillegom Sportlaan 1, Hillegom, Zuid-Holland

Ga op 17 juli in Hillegom mee op reis met twee onderzoekers, op zoek naar dino-botten. Denk jij dat het de onderzoekers gaat lukken om alles te vinden?

Gratis
Lees verder