°C
donderdag 25 juli 2024

173 Hillegomse bedrijven vroegen noodsteun aan om banen te behouden

Hillegom – In de coronatijd hebben 140.000 bedrijven in Nederland noodsteun gekregen. Ook 173 Hillegomse bedrijven deden een beroep op de NOW, de tijdelijke Noodmaatregel, voor overbrugging behoud van werkgelegenheid. Bedrijven die in de coronatijd minder omzet draaide kregen noodsteun om de salarissen te kunnen blijven betalen.

Dit kan in sommige gevallen om 90% van de loonkosten gaan. Dit is afhankelijk van de hoogte van het omzetverlies. De UWV heeft deze lijst gepubliceerd om voor transparantie te zorgen. De publiceerde lijst zijn alle voorschotten en aanvragen, dus de meeste bedragen zullen later lager uitvallen. Als een bedrijf toch meer omzet maakt, zullen ze een deel van het bedrag weer terug betalen. Ook zijn er bedragen die wel een aanvraag indienden, maar hebben later het verzoek toch ingetrokken. Dus niet alle bedragen zijn ook daadwerkelijk uitgekeerd. Het doel van de regeling is dat alle salarissen gewoon betaalt worden en er geen ontslagen vallen.

Lees ook: Meer corona besmettingen en beperkingen in Hillegom

Bekijk hier de lijst met aanvragen van de Hillegomse ondernemers (De bedragen zijn alleen de aanvragen. Sommige bedragen hebben het verzoek al ingetrokken of hebben een deel terugbetaald):

Aankomende evenementen

Lees ook: