Sinterklaas-nieuws 2019

4 min leestijd

Op deze pagina staat alle informatie over de intocht van 2019 in Hillegom.

Uitreiking pietenselfie-actie

Hillegom – Zaterdag 30 november was de uitreiking van de pietenselfie-actie en de kleurwedstrijd. Bij Chocolaterie Pierre kwam de sint langs om alle prijzen aan de winnaars uitreiken. Bekijk hier alle foto’s: https://www.hillegomonline.nl/2019/11/30/uitreiking-pietenselfie-en-tekenwedstrijd/


Intocht Sinterklaas 2019

Bekijk hier alle foto’s van de intocht: https://www.hillegomonline.nl/2019/11/17/sinterklaas-groots-onthaald-in-hillegom/

Video intocht Sinterklaas 2019

Programma intocht

10.30 Aankomst Sinterklaas
11.30 Ontvangst Burgemeester
11.45 Start Pietendisco
13.30 Op de foto met Sinterklaas in Villa Flora

Kijk voor meer informatie op: www.hillegomagenda.nl

Sinterklaas-nieuws aflevering 5

Sinterklaas-nieuws aflevering 4

Sinterklaas-nieuws aflevering 3


Sinterklaas-nieuws aflevering 2


Sinterklaas-nieuws aflevering 1


INTOCHT HILLEGOM 2019

Hillegom – Spanning rondom de intocht van Sinterklaas in Hillegom. Er zijn twee pieten kwijt. De grote vraag is nu: Worden ze wel op tijd gevonden voor de intocht op 16 november? 

Intocht

Als de boot om 10.30 is aangekomen in de Haven mag de Sint met een mooie auto naar het gemeentehuis. Eerst maakt hij nog een klein rondje door centrum Zuid, daarna zal hij bij de burgemeester op het bordes verschijnen. Na het welkom zullen de Sint en pieten ook een rondje door het rest van het dorp maken. Uiteindelijk komen ze aan het op het Henri Dunantplein waar iedereen bij pietendisco los kan gaan.

Pietenselfie-actie

Tijdens de intocht is ook dit jaar weer de pietenselfie-actie. Maak zo’n leuk mogelijke foto met een piet en stuur deze naar fotowedstrijd@hillegomonline.nl. Zet hierbij wel je contactgegevens. De pieten zullen hun haar weer extra goed doen, dus het is zeker de moeite waard.

Sinterklaas-nieuws

Dit jaar is al het Hillegomse nieuws over de intocht van Sinterklaas weer te volgen via Hillegom online. Elke ochtend voor de intocht komt er een nieuwe video online op www.hillegomonline.nl/

Kleurwedstrijd en Flora

Later in de middag zal de Sint in Villa Flora zijn. Van 13.30 tot 15.30 uur kunnen de kinderen hier hun kleurplaat voor de kleurwedstrijd inleveren. Ook kunnen we ze met Sinterklaas op de foto en allerlei pietenspellen spelen. De kleurplaten zijn nu al op te halen bij Bakker van Maanen, Readshop, Intertoys, Pierre, Plus en Jumbo.

Dit jaar loopt er tijdens de intocht een glutenvrijpiet rond. Kinderen die geen gluten mogen eten, kunnen bij deze piet terecht. Deze pieten zijn te herkennen via een koksmuts. Ze zullen op de brug bij de bloemenkar van Van der Post staan en bij de auto van de Plus op het Henri Dunantplein.