Sinterklaas groots onthaald in Hillegom

1 min leestijd

Hillegom – Sinterklaas en de pieten werden weer door duizenden kinderen onthaald in de Hillegomse haven. Langs de hele kade stonden kinderen met hun ouders te zwaaien.

Dit jaar waren twee pieten al eerder naar Nederland gekomen om de voorbereidingen te kunnen zien. Sinterklaas had recherchepiet gestuurd om deze pieten op te sporen. Vlak voor de intocht werden de pieten door de burgemeester naar de haven gebracht.

Bekijk hier alle afleveringen van het Hillegomse Sinterklaas-nieuws

Bij de aankomst werd Sinterklaas naar het gemeentehuis gereden. Daar stond de burgemeester de Sint al op te wachten. Voor de toespraak van de burgemeester stond eerst nog wat belangrijks te gebeuren. Pietje pils wilde namelijk vlinderpiet ten huwelijk vragen. Eerst vroeg hij de sint om toestemming, waarna hij op zijn knieën ging. Het antwoord was gelukkig: JA.

Na de toespraak en meerdere sinterklaasliedjes vertrok Sinterklaas naar de pietendisco op het Henri Dunantplein. Hier werd nog even goed gefeest!

Foto’s: Nico Kors, Irma Koch, Owen Oneill en Remco Out