Uitreiking Pietenselfie en tekenwedstrijd

1 min leestijd

Hillegom – Zaterdag 30 november kwam Sinterklaas de prijzen overhandigen van de Pietenselfie-actie en de tekenwedstrijd. Tijdens de intocht van Sinterklaas in Hillegom konden alle kinderen weer met de pieten op de foto. Met deze foto’s konden ze ook dit jaar weer mee doen met de Pietenselfie-actie van Hillegom Online. Waarmee ze heerlijke prijzen van Chocolaterie Pierre konden winnen.

Dit jaar hadden de pieten zich weer extra mooi gemaakt voor alle foto’s en dat heeft geholpen. Ruim 110 foto’s waren er dit jaar ingestuurd. Ook dit jaar konden ze kans maken op een van de drie juryprijzen en op de publieksprijs. Sinterklaas, de burgemeester, medewerkers van Pierre Hillegom en vrijwilligers van Hillegom Online zaten dit jaar in de jury en hadden een lastige taak om uit de vele mooie foto’s toch een winnaar te kiezen. Voor de publieksprijs kon er via Facebook gestemd worden. De foto met de meeste vind-ik-leuks won uiteindelijk een chocoladeletter met de ingestuurde foto erop.

Uitreiking
Sinterklaas kwam samen met de pietenband naar de winkel gelopen. Alle genomineerden stonden vol spanning voor de deur te wachten. Na een liedje buiten ging iedereen naar binnen waar de uitreiking kon beginnen. Eerst werden de winnaars van de kleurwedstrijd bekend gemaakt. Na een paar gezellige nummers van pietenband werden de prijzen van de pietenselfie uitgereikt. De derde prijs ging naar Maud en Luuk. Hun broer nam de prijs in ontvangst. Daarna kon Dagmar de tweede prijs bij Sinterklaas ophalen. De spanning werd steeds groter, want wie zou de eerste prijs winnen. Na een geroffel kwam de foto van Kees uit de envelop. Als laatste was het tijd voor de publieksprijs. Met 190 vind-ik-leuks won Janna een chocoladeletter met daarop de ingestuurde foto.

Foto’s: Theske Out