Compliment voor Mantelzorgers

1 min leestijd

Hillegom – De gemeente Hillegom vindt het belangrijk dat mantelzorgers goed ondersteund worden en de waardering krijgen die ze verdienen. Ook dit jaar heeft Hillegom ervoor gekozen om de mantelzorgers te waarderen in de vorm van VVV-bonnen ter waarde van 100 euro.

Zorgt u al minimaal 3 maanden onbetaald voor een naaste die langdurig ziek is? Dan kunt u in aanmerking komen voor het mantelzorgcompliment 2017.

Wanneer bent u mantelzorger?
U bent mantelzorger wanneer u langdurig onbetaald zorgt voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind, familielid, vriend of kennis. De zorg voor een naaste is vaak vanzelfsprekend en het geeft voldoening om te zorgen voor iemand om wie u geeft. Maar als de zorg intensief en langdurig is kan het ook zwaar zijn.

Voorwaarden en aanvragen
Het aanvragen van het mantelzorgcompliment is mogelijk tot uiterlijk 1 november 2017 bij WelzijnsKompas Hillegom-Lisse. Kijk op www.welzijnskompas.nl voor meer informatie en de voorwaarden. Er worden geen bevestigingen gestuurd van de aanvragen. Medio november ontvangt men een uitnodiging voor het ophalen.

Het formulier is te downloaden via de website van WelzijnsKompas Hillegom-Lisse. Het formulier is ook op te halen bij de gemeenten of bij WelzijnsKompas, gevestigd in het dienstencentrum Elsbroek op de 1e etage Noordzijde. Lukt dit niet dan kan er contact opgenomen worden met ons. Wij sturen het formulier dan via de post toe. De mantelzorgadviseurs zijn bereikbaar via telefoonnummer: 0252-75 71 00.