°C
dinsdag 23 juli 2024

Nieuw apparaat om de straten schoon te maken

Hillegom- Vanaf vandaag zal je niet vaak meer de papierprikker en de bakfietsen in Hillegom zien om de straten schoon te maken. Zaterdagochtend onthulde wethouder Anne de Jong de nieuwe mega stofzuiger genaamd Glutton. 

De mega stofzuiger kan van sigaretten peuken tot een glazen fles opzuigen. Het voordeel van het apparaat is ook dat de straten sneller schoon gemaakt kunnen worden, waardoor heel Hillegom er netter uit gaat zien. Het apparaat werkt op stroom en bestuurder hoeft het apparaat alleen maar te sturen, rijden doet hij zelf. De bestuurder moet natuurlijk wel zelf met de stofzuigerslang het afval opzuigen. 

De Meerlanden heeft nu twee van dit soort apparaten. Een daarvan rijdt nu in Hillegom en de andere is in de Haarlemmermeer te zien. 

Foto’s: Remco Out

Aankomende evenementen

Lees ook: