°C
woensdag 17 juli 2024

Welkom op de pagina Hillegom Politiek. Hier houden we de Hillegommers op de hoogte van het reilen en zeilen van de Hillegomse Politiek. Daarnaast hebben we ook de Facebookpagina “Hillegom Politiek” waar men op positieve wijze de discussie met elkaar aan kan gaan. De partijen zullen we bij opsommingen altijd op alfabetische volgorde weergeven, tenzij anders aangegeven.

Gemeenteraadsverkiezingen 2022

Op 14, 15 en 16 maart zijn de Gemeenteraadsverkiezingen. In aanloop naar deze verkiezingen zullen wij u op de hoogte houden van de standpunten van de verschillende partijen.

Verwachte zetels (Stemmen op maandag en dinsdag)

Dit is uitgerekend door een programma van Hillegom Online, dus niet zeker.

Uitslag (stembureaus maandag en dinsdag)

PartijStemmen
BBH3500
CDA938
Bloeiend Hillegom1679
VVD860
D661129
Groenlinks810
Hart voor Hillegom483
Aantal stemmen op dit moment geteld

Prognose vergeleken met vier jaar terug

Prognose vergeleken met 4 jaar terug in Hillegom

Bekijk hier de livestream van de bekendmakingen: https://gemeenteraad.hillegom.nl/Vergaderingen/Live-uitslag-verkiezingen/2022/16-maart/21:00

De lijstrekkers

De standpunten van de Hillegomse partijen kunnen we overal al lezen. Op Hillegom Politiek, flyers en op de posters in het dorp. Maar wie zijn nou die lijsttrekkers, wat beweegt ze om in de politiek te gaan en wat doen ze in hun vrije tijd. Klik op de lijsttrekkers en kom van alles over ze te weten:

Stellingen/onderwerpen

Wij hebben de partijen diverse stellingen/onderwerpen voorgelegd en gevraagd hoe zij hier als partij over denken. Hieronder zie je per onderwerp wat de partijen ervan vinden. Klik hier voor de antwoorden van de verschillende partijen.

Onderwerpen

  • Wonen
  • Groenvoorziening
  • Bereikbaarheid
  • Cultureel erfgoed
  • OZB/Belastingen

Klik hier voor de antwoorden van de verschillende partijen.

Laatste nieuwsberichten

Aankomende evenementen