Langeveldshof en Fietsmaatjes gaan samen op pad

2 min leestijd

Streek – De eerste gasten van ontmoetingscentrum Langeveldshof in Lisse zijn met de duofiets van Fietsmaatjes Hillegom Lisse op pad gegaan. Beide organisaties bieden gezonde en gezellige activiteiten aan voor mensen die niet meer alles zelfstandig kunnen of die hulp nodig hebben. Vanaf vandaag kunnen gasten van Langeveldshof een keer per twee weken op woensdagochtend gebruik maken van de duofiets.

Drie vrijwilligers van het Langeveldshof, waaronder twee chauffeurs, zijn tijdens een proefrit geïnstrueerd om met de gasten op pad te gaan. Vrijwilliger Kees is net terug van zijn eerste rit. “Het is leuk als je gast vrolijk naast je zit”, zegt hij. “Het geeft gasten het gevoel dat ze iets voor een ander kunnen zijn, want ik geniet er ook van. Hun wereld wordt groter.” Karin Kuiper is coördinator van het ontmoetingscentrum. Zij is blij met de enthousiaste vrijwilligers die de gasten nu een extra activiteit kunnen bieden. “Niet alleen bewegen is heel belangrijk”, zegt ze, “ook de één op één aandacht die gasten krijgen”.

Langeveldshof is een ontmoetingscentrum dat in oktober 2019 is gestart in de Oude School aan de Heereweg 253 in Lisse. Het Hof biedt dagactiviteiten voor mensen die overdag niet alleen willen of kunnen zijn, structuur kunnen gebruiken of hulp nodig hebben. Bij Fietsmaatjes Hillegom Lisse stappen vrijwilligers op de duofiets met gasten die niet zelfstandig kunnen fietsen, om samen buiten een frisse neus te halen en te praten. Zo is het ook mogelijk eenzaamheid te herkennen en te voorkomen. De organisaties hebben veel raakvlakken en vullen elkaar goed aan met deze samenwerking, die is voortgekomen uit een HLT-match op de beursvloer in oktober 2019. Dat ze in een behoefte voorzien blijkt uit het groeiende aantal gasten dat zich voor beide organisaties aanmeldt. Sinds 1 april dit jaar is Langeveldshof dan ook vijf hele dagen open.

Aanmelden

Bent u al een tijdje door omstandigheden niet meer echt buiten geweest en houdt u van fietsen maar gaat dat helaas door verschillende omstandigheden niet meer? Iedereen in Hillegom en Lisse kan zich aanmelden. Dit kan via de website van Fietsmaatjes Hillegom Lisse.