°C
dinsdag 16 juli 2024

Hollands Midden naar hoogste risiconiveau door toename aantal positief geteste inwoners

Hollands Midden – Regio Hollands Midden, waar Hillegom ook onder valt, zit door het aantal positief geteste inwoners nu op het hoogste risiconiveau. Elke week wordt het risiconiveau van elke regio beoordeeld op basis van verschillende aspecten waaronder het aantal besmettingen, in hoeverre de maatregelen worden nageleefd en of er voldoende zorg beschikbaar is. Vanaf zaterdag 10 oktober is het risiconiveau van regio Hollands Midden verhoogd naar het hoogste risiconiveau: ‘ernstig’.

Volgens de site van de Rijksoverheid gaat een regio van ‘zorgelijk’ naar ‘ernstig’ als er in een week meer dan 150 positieve testuitslagen per 100.000 inwoners zijn of als meer dan 10% van de afgenomen testen positief is. Bij het risiconiveau ‘ernstig’ moet volgens de Rijksoverheid “hard worden ingegrepen om verdere escalatie te voorkomen en terug te keren naar een beheersbare situatie”.

Lees ook: Het college belt Hillegom over corona

Naast Hollands Midden zitten tot nu toe zeven andere regio’s in Nederland op risiconiveau ‘ernstig’, in de rest van Nederland geldt het risiconiveau ‘zorgelijk’. Naar verwachting zullen aanstaande dinsdag 13 oktober nieuwe coronamaatregelen worden bekendgemaakt tijdens de persconferentie.

Aankomende evenementen

Lees ook: