Het college belt Hillegom over corona

1 min leestijd

Hillegom – Het college van Hillegom houdt de komende week een belactie onder organisaties, verenigingen en ondernemers. De burgemeester en wethouders willen horen wat goed gaat, wat is bedacht om de regels te hanteren en hoe ze hun achterban bereiken. Waar lopen ze tegenaan en wat kunnen we van elkaar leren?

Scholen, kerken, clubs en winkels hebben hun best gedaan de dagelijkse praktijk coronaproof te maken. Burgemeester en wethouders van Hillegom willen graag horen hoe dat is gelukt. De werkwijzen en ideeën die ze verzamelen, gaan ze delen zodat anderen ervan kunnen leren.

Burgemeester Arie van Erk: ‘Ook in Hillegom lopen de besmettingen op. We moeten echt een tandje bij zetten, om te zorgen dat we verspreiding van het virus zoveel mogelijk indammen. We gaan u niet vertellen wat u allemaal moet, dat weet u nu wel. Maar we willen dit als Hillegom samen oppakken. We horen goede, slimme manieren om de maatregels na te leven. Daarvan willen we er nog meer horen. En die delen met elkaar. Zo krijgen we een olievlek van inspiratie en pakken we samen Corona aan. Ik roep u echt op, doe mee!’

Corona is weer volop onderwerp van gesprek. Wat kunnen we zelf doen om het virus in te dammen? We kunnen leren van elkaar? Het college wil in gesprek gaan met mensen om zo van elkaar te leren en met elkaar door deze periode heen te komen. In Hillegom kunnen we kijken hoe we elkaar kunnen steunen en helpen. Heeft u een goede manier om met de coronaregels om te gaan? Laat het dan ook weten. U kunt mailen naar gemeente@hillegom.nl.