°C
dinsdag 23 juli 2024

Welke buur verdient een BUURbloemetje?

Hillegom – Als corona iets duidelijk heeft gemaakt, dan is het wel dat het ontzettend waardevol is als er mensen in de buurt wonen met wie er fijn contact is en op wie een beroep gedaan kan worden. Het gezegde luidt niet voor niets ‘beter een goede buur, dan een verre vriend’ . Goede buren maken dat je je thuis voelt in een straat, buurt en wijk. Op 26 september is het Burendag en rond die datum gaat team Buurtwerk van WelzijnsKompas op pad om inwoners van Hillegom en Lisse een BUURbloemetje aan te bieden.

Welke buur verdient er volgens u een bloemetje? Is het die buurman die altijd de straat netjes houdt, de buurvrouw die in actie komt als iemand hulp nodig heeft, de buurtbewoner die een moeilijke tijd doormaakt of misschien wel een buurman die altijd een luisterend oor biedt? Team Buurtwerk hoort graag wie wij namens u mogen verblijden met een BUURbloemetje. Aanmelden kan tot 24 september via info@welzijnskompas o.v.v. de naam van de buur die wij gaan verblijden, de reden waarom en de eigen contactgegevens. Ook is het mogelijk om het telefonisch door te geven via 0252 – 757 100, bereikbaar tussen 09.00 en 12.30 uur. Team Buurtwerk gaat langs bij de eerste 10 aanmeldingen, dus wees er op tijd bij.

Lees ook: Aanvragen mantelzorgcompliment is nog mogelijk

Elk jaar wordt de landelijke Burendag gevierd op de laatste zaterdag van september. Buurten worden fijnere plekken om te wonen als mensen elkaar kennen en naar elkaar omkijken. Op Burendag kunnen buren gezellig samenkomen en nieuwe mensen ontmoeten. Ook dit jaar wordt burendag weer gevierd, maar uiteraard wel met in achtneming van de corona maatregelen.

Tekst: Welzijnskompas

Aankomende evenementen

Lees ook: