°C
zaterdag 13 juli 2024

Stichting Leergeld krijgt bijdrage van Rabobankfoundation

Hillegom – Jeroen Willems gaf namens de Rabobankfoundation op 19 februari een cheque van € 2.500,- aan Cees van der Lee, bestuurslid van Stichting Leergeld Leiden en omstreken. Hij deed dat in aanwezigheid van wethouder Jan van Rijn.

De stichting richt zich op schoolgaande kinderen

Stichting Leergeld is een vrijwilligersorganisatie met een professionele inslag, die zich richt op schoolgaande kinderen uit gezinnen met beperkte financiële middelen. Stichting Leergeld wil  sociale uitsluiting voorkomen door ervoor te zorgen dat kinderen mee kunnen doen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. De focus ligt op de leeftijdscategorie 4 tot 18 jaar, maar soms helpt de stichting ook ouders met kinderen tot 4 jaar.

Lees ook: Samen Gezond: ontmoetingen met een gezonde lunch

‘Ieder kind heeft recht op een goede start in het leven’

Wethouder Jan van Rijn: “In Hillegom vinden we het belangrijk dat alle kinderen kunnen meedoen. Ieder kind heeft recht op een goede start in het leven. Ook de kinderen van inwoners met een kleine beurs. Daarom hebben wij ons vorig jaar aangesloten bij Stichting Leergeld. Ik ben er heel blij mee dat de lokale Rabobank via de Rabobankfoundation een bijdrage levert aan deze stichting!”

Het gaat om ondersteuning op het gebied van school

Via de stichting kunnen ouders die aan de voorwaarden voldoen financiële ondersteuning krijgen voor bijvoorbeeld schoolboeken, bijles, een laptop, sportkleding, een fiets en schoolreisjes en

-kampen. Dit helpt kinderen hun kennis en vaardigheden te ontwikkelen, zodat ze geen achterstanden oplopen en net als iedereen een leuke en succesvolle schooltijd kunnen hebben. 

Ouders, maar ook hulporganisaties en scholen kunnen een aanvraag indienen

Zowel ouders, verzorgers en voogden als hulporganisaties zoals Humanitas, Vluchtelingenwerk, Lokaal Loket, Voedselbank en scholen kunnen aanvragen indienen. De vrijwilligers van Stichting Leergeld gaan op huisbezoek bij de ouders zodat zij met de ouders en kinderen kunnen overleggen waar behoefte aan is.

Een mailadres en telefoonnummer voor wie meer informatie wil

Wilt u weten of de Stichting Leergeld iets voor u kan betekenen? Neem dan contact op door een e-mail te sturen naar info@leergeldleidenenomstreken.nl. Als u niet kunt mailen, belt u dan naar Stichting Leergeld op telefoonnummer 0252 278308.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws in Hillegom? Volg Hillegom Online op Facebook!

Aankomende evenementen

Lees ook: