SAMENLOOP HILLEGOM EN ADAMAS BUNDELEN KRACHTEN

2 min leestijd

Hillegom – Op 20 en 21 juni bundelen Samenloop voor Hoop Hillegom en Adamas hun krachten tijdens de 24-uurs wandelestafette om geld op te halen voor KWF en Adamas.

“KWF Kankerbestrijding zet zich in voor onderzoek naar kanker en een betere kwaliteit van leven. Daar is veel geld voor nodig. Met de Samenloop voor Hoop Hillegom willen we daaraan bijdragen. Samen met onze teams en deelnemers gaan we een bijzonder evenement neerzetten met hopelijk een mooie opbrengst. Daarvan gaat 80% naar het KWF en 20% naar Adamas in Nieuw-Vennep. Dit deel van de opbrengst vloeit dus direct terug in de lokale samenleving”, aldus Andrea Willemse van Team SamenLoop Hillegom.

Lees ook: SamenLoop voor Hoop officieel van start

Stilstaan bij kanker én het leven vieren

20 en 21 juni gaat er weer 24 uur (van 12 tot 12 uur) gewandeld worden bij SV Hillegom. SamenLoop voor Hoop is een 24-uurs wandelestafette waarbij de deelnemers van de teams elkaar aflossen. Samen staan we stil bij kanker én vieren we het leven. Dankzij indrukwekkende ceremonies, optredens van lokale artiesten en de gezellige braderie is de SamenLoop een onvergetelijk en indrukwekkend evenement.

Krachten bundelen

De samenwerking tussen de SamenLoop en Adamas werd afgelopen woensdag 19 februari officieel bekrachtigd. “Kwaliteit van leven is één van de speerpunten van het Adamas Inloophuis. Met de 20% van de opbrengst van de SamenLoop kunnen we inwoners van Hillegom onvoorwaardelijk welkom heten in hun proces met kanker”, aldus Annelies Osinga, coördinator Adamas Inloophuis. “Wij zijn er trots op dat wij weer met Team SamenLoop Hillegom gaan samenwerken. Samen gaan we de gasten van de SamenLoop en de deelnemers een onvergetelijk weekend bezorgen. Tijdens het evenement heeft Adamas een grote (inloop)tent voor de gasten van de SamenLoop.”

Gast van de Samenloop

Wanneer je geconfronteerd bent (geweest) met kanker kan je je aanmelden als gast van de Samenloop. Je kan dan gebruik maken van alle faciliteiten en activiteiten, zoals massage, wensenboom, amusediner die Adamas tijdens het evenement aanbiedt. Daarnaast kan je ook meedoen aan de openingsceremonie, de kaarsenceremonie en/of de slotceremonie. Uiteraard is je partner of begeleider ook van harte welkom.

Meer informatie of aanmelden: https://www.samenloopvoorhoop.nl/alle-samenlopen/zuid-holland/hillegom-2020/

Over het Adamas Inloophuis

Het Adamas inloophuis is een plek waar volwassenen en kinderen met kanker en hun naasten uit de hele regio van harte welkom zijn voor psychosociale ondersteuning en begeleiding. Ze kunnen bij het inloophuis terecht voor informatie, lotgenotencontact, therapeutische begeleiding, creatieve en lichaamsgerichte workshops en uiteraard voor een luisterend oor. In het Adamas Inloophuis werken 110 vrijwilligers die 7.000 bezoeken begeleiden. In het oncologiecentrum van het Spaarne Gasthuis werken 20 vrijwilligers die jaarlijks 7.500 bezoeken begeleiden.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws in Hillegom? Volg Hillegom Online op Facebook!