°C
woensdag 17 juli 2024

Onthulling tijdelijk Holocaustmonument

Hillegom – Op 27 januari 2020 is het 75 jaar geleden dat concentratie – en vernietigingskamp Auschwitz werd bevrijd. Over heel de wereld wordt daar bij stilgestaan. Om ook stil te staan bij de Holocaustslachtoffers uit de gemeente Hillegom , is van zaterdag 25 januari tot en met maandag 27 januari het tijdelijke Holocaustmonument Levenslicht te zien bij de Hoftuin voor het gemeentehuis.

Het monument maakt deel uit van een landelijk project

Aan het project van Nationaal Comité 4 en 5 mei nemen meer dan 150 Nederlandse gemeenten deel . Zo staat Nederland gezamenlijk stil bij de verschrikkingen van de Holocaust. Ook in onze gemeente zijn Joden, Roma en Sinti tijdens de Tweede Wereldoorlog door de bezetter weggerukt en vermoord.

Lees ook: Nationale voorleesdagen in de bibliotheek Hillegom

Wij nodigen u uit om deze herdenking bij te wonen

Op zaterdag 25 januari om 18.00 uur wordt het monument onthuld bij de Hoftuin voor het gemeentehuis. Het tijdelijke monument is te zien tot en met maandag 27 januari. Het komt het best tot zijn recht in het donker en is daarom deze drie dagen van 18.00 tot 21.00 uur te bezoeken. Op maandag 27 januari is het monument te bezoeken vanaf 14.00 uur zodat ook kinderen het monument kunnen bekijken.

Aankomende evenementen

Lees ook: