°C
donderdag 25 juli 2024

Eerste tuinwerkdag op De Groeituin

Hillegom – Hillegom is een ontmoetingsplek rijker. Een inwoner van Hillegom, en eigenaar van een prachtige volkstuin aan de Oude Beek in Hillegom, heeft WelzijnsKompas benaderd met de wens om haar tuin te delen met anderen. Deze wens sluit aan bij de behoefte van WelzijnsKompas naar een ontmoetingsplek voor mensen die graag met groen bezig zijn, en zich niet aangesproken voelen door andere (bestaande) ontmoetingsmogelijkheden. Vanuit deze wens en behoefte is De Groeituin ontstaan.

De Groeituin

De Groeituin is een plek waar men met anderen bezig is, waar samengewerkt kan worden en men niet altijd in gesprek hoeft te gaan. Een plek waar men wel met anderen bezig is, waar samengewerkt kan worden, maar waar men ook zelfstandig bezig kan zijn. Een tuin voor alle inwoners van Hillegom en Lisse. Een plek waar jong en oud van elkaar kunnen leren en de kans krijgen om te groeien.

Op de tuin krijgt talent de ruimte en kan er gewerkt worden aan herstel en ontwikkeling. Bijvoorbeeld na een burn-out. Of gewoon lekker een uurtje met de handen in de aarde zitten en een kop koffie drinken in het zonnetje.

Een tweede Groeituin

De gemeente onderschrijft het belang van dit initiatief en heeft daarom een tweede tuin op het complex ter beschikking gesteld. Een groep zeer betrokken vrijwilligers is actief om de plannen vorm te geven. Het doel is de tuinen dé plek te laten zijn voor diverse inwoners, die met plezier samenwerken, kunnen genieten van alles waar aandacht aan besteed wordt. Om te zien dat alles groeit en bloeit.

De eerste tuinwerkdag

Zo is er een voorlopig tuinontwerp gemaakt, een plan van aanpak geschreven en heeft afgelopen zaterdag de eerste tuinwerkdag plaatsgevonden. Meerlanden heeft gezorgd voor de participatiebakfiets; hierdoor was er voldoende materiaal om mee te werken. Circa twintig inwoners hebben de handen uit de mouwen gestoken, waardoor de tuin(en) nu onkruidvrij zijn en er de komende maanden verder gewerkt kan worden aan het realiseren van De Groeituin.

Lees ook: Breigroep zoekt nieuwe leden (en wol)

Meer informatie

Meer weten over de tuin, of deelnemen aan de Groeituin? Neem contact op met Johanna Cloo, coördinator buurtgericht werken. Telefonisch via: 0252-757100 of 06-45341569 of per mail via: j.cloo@welzijnskompas.nl.

Aankomende evenementen

Lees ook: