Welkom bij Soroptimistclub Lisse-Bollenstreek

2 min leestijd

Hillegom – Soroptimistclub Lisse-Bollenstreek organiseert op 6 november een inloopavond in Hotel Villa Flora, Hoofdstraat 55 in Hillegom. Vanaf 19.30 uur ben je welkom om kennis te maken en een bijeenkomst mee te maken.

Soroptimistclub Lisse-Bollenstreek

Soroptimist International is een wereldwijde serviceorganisatie van vrouwelijke professionals, actief in allerlei beroepsgroepen, met 100 clubs door heel Nederland. Soroptimisten zetten zich in voor de positieverbetering van vrouwen en meisjes, waar ook ter wereld. Leden werken samen in projecten op het gebied van educatie, elimineren van geweld tegen vrouwen, voedselzekerheid en gezondheidszorg.

Het programma in Hotel Villa Flora begint om 20 uur met een presentatie van Tessa van Dijk. Zij is mede-samensteller van het boek ‘Darwins engelen’ over de vrouwelijke wetenschappers die belangrijk zijn geweest voor het werk van Charles Darwin. Wie waren deze vrouwelijke geleerden met wie Darwin brieven wisselde? In ieder geval braken deze vrouwen met het Victoriaanse ideaalbeeld van de vrouw en vochten ze zich binnen in het mannelijke academische bolwerk.

Na deze interessante presentatie kun je onder genot van een drankje kennismaken met de leden van Club Lisse-Bollenstreek, die wonen en werken in en rondom de Bollenstreek: van Vogelenzang tot Oegstgeest en tussen de A4 en de kust. Je hoort over de goede doelen, die gesteund worden, en de manieren van geld inzamelen.

Lees ook: Ruim 150 mensen genoten van het Festival der Ontmoeting.

Kom naar de inloopavond

Vind jij dat vrouwen elkaar kunnen helpen om de leefomstandigheden van andere vrouwen te verbeteren? Wil je daaraan bijdragen? En ben je geïnteresseerd in een netwerk van professional friends? Gun jezelf een kennismaking met het Soroptimisme en kom naar de inloopavond van Lisse- Bollenstreek in Hotel Flora in Hillegom. Meld je aan via lissebollenstreek@soroptimist.nl of kijk op www.soroptimist.nl.

Gun jezelf een kennismaking met het Soroptimisme en kom naar de inloopavond van Lisse- Bollenstreek in Hotel Flora in Hillegom. Meld je aan via lissebollenstreek@soroptimist.nl of kijk op www.soroptimist.nl.