Ruim 150 mensen genoten van het Festival der Ontmoeting

2 min leestijd

Hillegom – Eindelijk was het dan zover: 12 oktober opende de Kulturele Raad haar deuren voor het Festival der Ontmoeting. Bezoekers, vrijwilligers en workshopdocenten werden warm verwelkomd en het festival was een groot succes. 

Klik hier voor alle foto’s.

Het Jaar Vol Ontmoeting

Dit festival was de afsluiting van het Jaar Vol Ontmoeting. Een jaar we aandacht schonken aan ontmoeting en eenzaamheid. Een jaar waarin we meer dan 20 dialoogtafels organiseerden, een jaar waarin we een magazine met als thema en titel ‘Elkaar Zien’ uitgaven en een jaar waarin we het speed daten voor vriendschap voor het eerst organiseerden. Mooie ontmoetingen ontstonden, vriendschappen werden gesloten, eenzaamheid werd bespreekbaar gemaakt en er werd aandacht geschonken aan tientallen ontmoetingsactiviteiten die structureel worden aangeboden in Lisse en Hillegom.

Festival der Ontmoeting

In de Kulturele Raad was het afgelopen zaterdag een drukte van jewelste. Iedereen kon gratis deelnemen aan workshops en ook een gratis ‘bakkie of limo’ stond klaar. Voor jong en oud stond er genoeg leuks op het programma. Wethouder Fred van Trigt opende het festival op feestelijke wijze met mooie woorden.

Tijdens het festival vertelden inspirerende sprekers over mooie ontmoetingen, manieren waarop je kunt laten zien dat je ‘elkaar écht ziet’ en ervaringen van eenzaamheid. Er werden o.a. workshops handmassage, blije keien, muziek, ‘ontdek jouw talent’ en handwerken aangeboden. Ook kon je aanschuiven bij een dialoogtafel en werden er ‘free hugs’ uitgedeeld.

Voor kinderen was er veel te beleven. Zij hadden het naar `t zin tijdens het theekransje in de hippe bus die buiten stond, maakten samen muziek, knutselden wat moois en werden prachtig geschminkt. Lemon Hill verzorgde een modeshow en er werd een mooie ontmoetingen veiling georganiseerd.

Lees ook: Op weg naar eerste HLT-Beursvloer 2019.

Buiten stond Foodtruck @Sandy`s. Daar kon een ieder genieten van een Javaans-Surinaams sateetje of vegetarisch gerecht. Zelfs de burgemeester van Hillegom, Arie van Erk, kwam een kijkje nemen.

Mede dankzij de groep vrijwilligers, Bewust Bollenstreek en sponsoren was het Festival der Ontmoeting een groot succes!

Bedankt:

 • Alle vrijwilligers en bezoekers!
 • Bewust Bollenstreek
 • Fietsmaatjes Hillegom-Lisse
 • Lemon Hill
 • Chocolaterie Pierre
 • Albert Heijn Hillegom
 • Drogisterij Letschert
 • Nissa Café
 • Drukkerij Damen
 • Banketbakkerij van Dam
 • Toost Hillegom
 • Boter Kaas en Olijven
 • Deka Markt Hillegom
 • Woonbasis
 • Plus Tolenaar
 • EHBO Vereniging Hillegom
 • Gemeente Hillegom
 • Gemeente Lisse
 • Alle collega`s van WelzijnsKompas