°C
woensdag 17 juli 2024

Cursus Klik & Tik

Hillegom – Klik & Tik is absoluut een basiscursus voor iedereen die niet of nauwelijks met de computer werkt, maar dat wel graag wil. Tijdens deze cursus gaat u onder begeleiding aan de slag met de computer en het internet. U leert websites bekijken, e-mails schrijven en u leert hoe u een bestand kunt downloaden. De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten, elk van anderhalf uur. De cursus vindt plaats op 7, 14, 21 en 28 november en 5 december, van 10:00 – 11:30 uur, in de Bibliotheek Hillegom, (Sportlaan 1). Let op: Het is noodzakelijk om u van tevoren aan te melden. Aanmelden voor de gratis cursus kan aan de balie van de Bibliotheek of via de website www.bibliotheekzuidkennemerland.nl.

Waar bestaat de cursus Klik & Tik uit?

Klik & Tik bestaat uit drie delen. Tijdens het eerste onderdeel maakt u kennis met de computer. U leert in een aantal hoofdstukken de basisfuncties van de computer gebruiken. Als u weinig met een computer hebt gewerkt, gaat u eerst met deze module aan de slag. De onderwerpen van deze module: computer aanzetten, typen, klikken, websites bekijken.

In de volgende module leert u hoe u het internet moet gebruiken. Maar ook hoe u een e-mail moet schrijven en versturen. De onderwerpen van deze tweede module: e-mailen, downloaden, zoekmachines en browsers.

In de laatste module leert u werken met sociale media en hoe u te werk gaat in een veilige omgeving. De onderwerpen in deze module: Facebook, WhatsApp en Skype.

Lees ook: RUIM 150 MENSEN GENOTEN VAN HET FESTIVAL DER ONTMOETING

Hoe lang duurt de cursus?

De cursus duurt vijf weken waarin u elke week een les van 1,5 uur krijgt. Tijdens de cursus kunt u gebruikmaken van de computers op de locatie zelf, maar wilt u een eigen laptop meenemen dan kan dat ook. Gedurende de cursusperiode kunt u thuis ook verder oefenen of gebruikmaken van de internetcomputers in de Bibliotheek. Aan het begin van de cursus kijkt u samen met de cursusleider bij welke module u wilt beginnen. U krijgt les in kleine groepjes en aan het einde van de cursus is er een feestelijke diploma-uitreiking.

Het is mogelijk om een werkboek aan te schaffen voor € 10,- (niet verplicht).

Klik & Tik

Klik & Tik is een product van de Stichting Expertisecentrum Oefenen.nl.
Meer informatie over Klik & Tik is te vinden op www.klikentik.nl

Donderdag 7, 14, 21, 28 november en 5 december | 10.00-11.30 uur | Gratisde Bibliotheek Hillegom, Sportlaan 1

Aankomende evenementen

Lees ook: