BuurtAED-actie in Wijk Treslong Hillegom

1 min leestijd

Hillegom – Wijk Treslong in Hillegom is een actie gestart om geld op te halen voor een AED in de buurt. Via het platform BuurtAED.nl van de Hartstichting willen we buurtbewoners van de wijk Treslong geld ophalen om zo samen een levensreddende AED te kopen. Meer informatie over de actie in onze wijk vind je op de website van BuurtAED.

Initiatiefnemer van de actie in onze wijk, Stefano Romijn: “Hartveilig wonen is van levensbelang. Met een BuurtAED in onze wijk kunnen we mogelijk levens redden.”

Elk jaar krijgen zo’n 17.000 mensen in Nederland een hartstilstand buiten het ziekenhuis. In 70% van de gevallen vindt zo’n hartstilstand thuis plaats. De kans op overleven is het grootst als we binnen 6 minuten kunnen starten met reanimeren met een AED. Het lukt de ambulance meestal niet om binnen die tijd aanwezig te zijn bij het slachtoffer. Daarom is het belangrijk dat er in elke buurt een AED aanwezig is.

Lees ook: AED’s in heel Hillegom.

Om van van onze wijk zo’n ‘6-minutenzone’ te maken is er een AED nodig die dag en nacht beschikbaar is en zal worden aangemeld bij het oproepsysteem van HartslagNu. Dit is een website/ App waarbij mensen zich kunnen aanmelden als burgerhulpverlener.

Op dit moment zijn in Nederland 15.000 AED’s aangemeld bij het oproepsysteem, waarvan er 10.000 dag en nacht beschikbaar zijn. Deze BuurtAED-actie draagt bij aan het realiseren van deze landelijke 6-minutenzone.

Lees meer en zie wat jij kunt doen op www.buurtaed.nl.