°C
woensdag 24 juli 2024

Samen – sporten – doen

Hillegom – Omar, Saeid en Olaf zijn graag sportief bezig. Iets voor anderen betekenen, samen sporten en daarbij anderen ontmoeten is het doel. Saied heeft veel kennis, ervaring en diploma’s op het gebied van sport en bewegen. Olaf en Omar willen graag sportief bezig zijn en vinden het leuk om dit samen met anderen te doen. Vanaf dinsdagavond 5 november gaan zij zich bij korfbalvereniging SDO inzetten om samen te sporten.

Samen sporten

WelzijnsKompas en SDO ondersteunen dit initiatief, want wat is er nu mooier dan verbinden door samen actief bezig te zijn. Iedereen die zin heeft om te bewegen en plezier te maken, maar geen zin heeft om lid te worden van een sportschool of zich voor langere tijd vast te leggen, is welkom om mee te doen. Het programma is elke week anders en bij voldoende belangstelling wordt er na 4 weken door gesport met een nieuw programma. Het programma staat niet vast en wordt per   week bepaald, maar tot de mogelijkheden behoren in ieder geval; een potje (zaal) voetbal, korfbal, volleybal en tafeltennis. Er wordt gesport bij sportaccommodatie SDO. Afhankelijk van het weer kan er zowel binnen- als buiten gesport worden.

Saeid: ‘bewegen kan heel veel doelen dienen. Bewegen helpt om piekeren te voorkomen, even uit het hoofd komen door met het lichaam te werken. Spelenderwijs kan geoefend worden met de Nederlandse taal. Door uit huis te komen en anderen te ontmoeten kan het netwerk en zelfvertrouwen groeien. Angst om fouten te maken is niet nodig, winnen en presteren is niet belangrijk, het plezier staat voorop. We starten met tien minuten warming-up met spelletjes en muziek voor we gaan sporten en bewegen’.

Lees ook: Vrienden van Oud Hillegom maken bezwaar tegen sloop JAVA-gebouw.

Wanneer: dinsdagavond 5, 12, 19 en 26 november van 19.00 tot 20.30 uur.

Waar: SDO, Stationsweg 45 in Hillegom.

Kosten: 2,- euro per keer.

Leeftijd: 18 jaar en ouder.

Aankomende evenementen

Lees ook: