Inwoners kiezen favoriete speelplek Molenlaan

Hillegom – Afgelopen maand konden inwoners stemmen op het ontwerp van hun keuze voor de speeltuin aan de Molenlaan. 343 stemmen zijn uitgebracht. Met 116 stemmen won de speelplaats met de kabelbaan. De andere 2 ontwerpen hadden net iets minder stemmen; 113 en 114. Via een online enquête konden kinderen, ouders en andere belangstellenden hun stem uitbrengen.

Nieuwe speelplek Molenlaan

Dit voorjaar vroeg de gemeente op dezelfde manier naar wensen en tips voor de speelplek. Met de uitkomsten van die uitvraag is een wensenlijst opgesteld. Een leverancier van speeltoestellen heeft de wensen vertaald naar drie ontwerpen. Op deze drie ontwerpen is afgelopen maand gestemd. Omwonenden van de betreffende speelplek hebben hierover een brief ontvangen.

Met de leverancier is inmiddels een afspraak gemaakt over het leveren en plaatsen van speeltoestellen. Medio februari 2020 starten de werkzaamheden. De speelplek blijft na aanleg nog enkele weken in de hekken staan. Dit heeft te maken met het nieuwe gras. Wij verwachten dat de speelplaats eind maart 2020 open is.

Lees ook: Vrienden van Oud Hillegom maken bezwaar tegen sloop JAVA-gebouw.

De gemeente Hillegom zet zich in voor een woonomgeving waar kinderen op een prettige manier kunnen spelen. Dit betekent dat speelplekken veilig, aantrekkelijk, uitdagend, toegankelijk en vooral heel leuk moeten zijn. Begin volgend jaar wordt de speelplek aan de Molenlaan gerenoveerd. Daarna volgen andere speelplaatsen. Hiervoor kijkt de gemeente naar de leeftijd, schade en de slijtage van de speeltoestellen.