°C
woensdag 24 juli 2024

De Kinderboekenweek in Bibliotheek Hillegom

Hillegom – Van woensdag 2 t/m zondag 13 oktober is het weer Kinderboekenweek. Het thema dit jaar is Reis mee! Ook in de Bibliotheek Zuid-Kennemerland organiseren we allerlei leuke activiteiten rondom dit thema, waarin voertuigen centraal staan. Op woensdag 2 oktober ben je bijvoorbeeld van harte welkom bij de workshop Breng je kleurplaat tot leven. Woensdag 9 oktober kun je luisteren naar het familieconcert van leerlingen van de Hillegomse Muziekschool. Beide activiteiten zijn in de Bibliotheek Hillegom (Sportlaan 1). Kom langs en neem meteen een flinke stapel boeken mee om lekker in weg te reizen.

Kijk voor alle activiteiten die de Bibliotheek organiseert op www.bibliotheekzuidkennemerland.nl

Breng je kleurplaat tot leven – workshop

Houd je van kleuren? Blauwe bomen, paarse luchten en onderwaterwerelden in oranje-met-groene-bolletjes? En na het kleuren je kleurplaat tot leven laten komen? Dat kan en we doen dit met de app Quiver. Als je na de app nog niet bent uitgespeeld kunnen wij je ook laten zien hoe Augmented Reality werkt in een boek! Met een speciale app laat je bijvoorbeeld dino’s tot leven komen, of een maanvoertuig over het maanoppervlak rijden!
Je hoeft je niet van tevoren aan te melden, loop gewoon maar binnen.

Woensdag 2 oktober | 15:00 – 16:00 uur | Gratis
de Bibliotheek Hillegom, Sportlaan 1 | Voor kinderen van 3 t/m 7 jaar

Lees ook: Nationale voorleeslunch voor senioren.

Familieconcert ter ere van de kinderboekenweek

Ter ere van de Kinderboekenweek geven leerlingen van de Hillegomse Muziekschool een concert voor de hele familie. Maak kennis met de familie van blaas- en strijkinstrumenten en kom luisteren naar het themalied van Kinderen voor Kinderen. Houd je van zingen? Zing dan lekker mee! Kom met je ouders of je opa en oma luisteren naar dit gezellige optreden.

Woensdag 9 oktober | 14:30 – 15:00 uur én15:30 – 16:00 uur | Gratis

de Bibliotheek Hillegom, Sportlaan 1

Aankomende evenementen

Lees ook: