Over de Kook: samen koken in Plein 28

Hillegom – In Plein28 aan het Henri Dunantplein 28 in Hillegom staat samen – leren – doen centraal, waarbij iedereen mee kan doen. Alle activiteiten zijn hierop ingericht. Over de Kook, is een activiteit waarbij wekelijks samen gekookt en gegeten wordt door mensen van Raamwerk en buurtgenoten.

Over de Kook

Raamwerk ondersteunt ongeveer 60 mensen met een licht verstandelijke beperking die zelfstandig wonen in Hillegom. Zij willen gezellig samen eten. Bij Over de Kook zijn er 20 plaatsen beschikbaar, tien plaatsen voor cliënten van Raamwerk en tien plaatsen voor buurtbewoners. Inwoners van Hillegom (jong, oud, met of zonder een beperking) kunnen op deze avond in Plein28 mee eten en meedoen. Wat is er nu leuker dan samen eten en samen zorgen voor een gezellige avond, waarbij samen zijn en ontmoeting centraal staan?

Samen wordt er een 3-gangen menu klaar gemaakt en daarna wordt er samen gegeten. Over de Kook start om 17.00 uur en rond zes uur gaat iedereen aan tafel om te genieten van de maaltijd die door de deelnemers bereid is. De avond duurt tot ongeveer 19.15 uur.

Vrijwilligers

Vaste vrijwilliger Yolande: ‘Als vrijwilliger kook ik wekelijks een maaltijd met cliënten van Raamwerk. Dit doe ik inmiddels al 3 jaar. Ik ben begonnen in de “huiskamer” bij de Jozefkerk. Afgelopen voorjaar zijn we verhuisd naar Plein28”.

“Ik kook met ongeveer 12 mensen een gewone dagelijkse maaltijd. Ik houd van koken en denk dat veel mensen samen eten leuker vinden dan alleen. Het is beregezellig en er is een goede sfeer onderling en soms is het een gekakel van jewelste. Eén keer in de week koken als vrijwilliger geeft veel voldoening. Zeker als ik zie dat iedereen lekker heeft gegeten. Ik blij en zij blij”.

Er is plek voor meer vrijwilligers, dus neem bij interesse contact op met de coördinator van Plein28.

Lees ook: Nationale voorleeslunch voor senioren.

Meld je aan!

Opgeven voor deze activiteit is verplicht, want vol = vol. Aanmelden kan via info@plein28.nl. Voor vragen of meer informatie kan er contact opgenomen worden met Marije Pots, coördinator Plein28, 06 – 406 44 805 of mail naar m.pots@welzijnskompas.nl