°C
woensdag 24 juli 2024

Wegens succes tweede dialoogtafel

Hillegom – Buurthuis Salvatori organiseert op 18 september i.s.m. WelzijnsKompas weer een dialoogtafel. Omdat de dialoogtafel in april een succes was, slaan zij de handen weer inéén. Iedereen is welkom van 10.00 – 12.00 uur. Deelnemers verdelen zich over de dialoogtafels en gaan met elkaar, onder begeleiding van een gespreksbegeleider, in gesprek. Het thema van deze ochtend is Elkaar Zien – betrokkenheid tonen in een ander.

Eenzaamheid

Eenzaamheid is niet leeftijdsgebonden en de oorzaak ervan kan heel verschillend zijn. De cijfers liegen er niet om; 40% van de inwoners uit Lisse en Hillegom voelt zich in meer of mindere mate eenzaam (gemeten in 2019 – vanaf 19 jaar – www.volksgezondheidenzorg.nl). Sinds oktober vorig jarig is WelzijnsKompas een zoektocht gestart naar organisaties/groepen inwoners die een dialoogtafel willen organiseren. Er is geen medicijn tegen eenzaamheid, maar eenzaamheid bespreekbaar maken is stap één. Eenzaamheid delen is beter dan het voor jezelf houden, want je staat niet alleen en anderen staan klaar om een steuntje in de rug te bieden.

De dialoogtafel

Meepraten over ontmoetingen en eenzaamheid kan door aan te schuiven bij deze dialoogtafel. Iedereen is welkom om mee te praten; inwoners van de Bollenstreek, mensen die vrijwilligerswerk verrichten, medewerk(st)ers van organisaties die eenzaamheid signaleren en/of ontmoetingsactiviteiten organiseren enzovoort.

Dit jaar vinden er nog meer dialoogtafels plaats zodat mooie ontmoetingen plaats gaan vinden en gevoelens van eenzaamheid met elkaar besproken kunnen worden. Dialoogtafels inspireren en helpen om meer matches te maken tussen de vraag naar en het aanbod van (sociale) activiteiten. Het magazine ‘Elkaar Zien’ is inmiddels verspreid. Speed daten voor vriendschap is 6 keer georganiseerd en staat voor het najaar weer in de agenda.

Lees ook: Het Groot Hillegoms Dictee.

Aanmelden

Graag aanmelden voor de dialoogtafel ‘Elkaar zien’ – betrokkenheid tonen in een ander! Dit kan door een mail te sturen of te bellen naar Dionne Scheepmaker (buurtwerker WelzijnsKompas) d.scheepmaker@welzijnskompas.nl / 0252-757 100

Deelname is gratis.

Aankomende evenementen

Lees ook: