Leerlingen fusieschool starten nieuwe schooljaar op de rode loper

Hillegom – Op 2 september startten alle kinderen van de Jozefschool en de Leerwinkel op de locatie aan de Thorbeckelaan. De Jozefschool en Leerwinkel zijn gefuseerd. Voor de fusieschool wordt nieuwbouw gerealiseerd. De school, de gemeente en het bestuur van Sophia Scholen werken hierin nauw samen. De fusieschool Meer en Dorp gaat samen met Kinderopvang Wonderland op weg naar een Integraal Kindcentrum.

Meer en Dorp

De directeur van de fusieschool, André Hogervorst, heette iedereen van harte welkom en onthulde, samen met de jongste en de oudste leerling, de tijdelijke naam van de fusieschool: Meer en Dorp. Vervolgens zijn alle kinderen onder luid applaus van de leerkrachten en ouders over de rode loper naar hun nieuwe klas gegaan .

Lees ook: Wijzigingen Hillegomse Najaarsfeesten.

Bouwheerovereenkomst

De wethouder onderwijs van de gemeente Hillegom, Fred van Trigt, en de interim-bestuurder van Sophia Scholen, Floris Dekker, gebruikten de start van de fusieschool Meer en Dorp om de bouwheerovereenkomst te tekenen. Deze overeenkomst is een belangrijke stap in het proces van het ontwerpen en bouwen van de school.

Naar verwachting is over twee jaar het nieuwe Integraal Kindcentrum gereed. Dan wordt de definitieve naam van de school onthuld.