°C
dinsdag 23 juli 2024

Onderzoek naar alcoholgebruik in Zuid-Holland

Hillegom – Afkickkliniek deed onderzoek naar het alcoholgebruik in Nederland. Hillegom staat op de zesde plek in de top 20 gemeentes met de meeste overmatige drinkers in de provincie Zuid-Holland. Landelijk gezien staat Hillegom op de 58e plek. Een overmatige drinker is gedefinieerd als het meer drinken dan 21 glazen per week voor mannen, en meer dan 14 glazen per week voor vrouwen.

Het onderzoek

Het onderzoek is uitgevoerd op basis van data van het CBS en het RIVM. Gemiddeld drinkt 1 op de 11 overmatig veel alcohol. Je neemt dan meer dan 21 (mannen) en 14 (vrouwen) glazen alcohol per week. Overmatig drankgebruik concentreert zich volgens het onderzoek van Afkickkliniek vooral in ‘rijke’ (kust)gemeentes zoals Bergen, Bloemendaal, Laren (NH) en Noordwijk. Noordwijk staat in Zuid-Holland op de tweede plek van gemeentes met de meeste overmatige drinkers. Landelijk staat de bloemenbadplaats op plek zes.

Lees ook: Met Open Monumentendag naar Open Hof.

Statistieken alcoholgebruik Zuid-Holland

Op deze kaart zie je het percentage overmatige drinkers per gemeente in Zuid-Holland. Scroll over de kaart om de statistieken per gemeente te zien.

Op de website van Afkickkliniek kun je ook voor de rest van het land de statistieken per gemeente zien.

Aankomende evenementen

Lees ook: