°C
dinsdag 16 juli 2024

Doe mee met Zwemmaatjes op 2 september!

Hillegom – Inwoners van Lisse en Hillegom die graag willen zwemmen, maar dit wegens bepaalde beperkingen niet kunnen, krijgen de kans om samen met hun ‘maatje’ te zwemmen in Sportcentrum De Waterkanten. Gezondheidsproblemen, mobiliteitsproblemen of een klein sociaal netwerk kunnen in de weg zitten. Tóch kun je meedoen met Zwemmaatjes!

Elke eerste maandag van de maand wordt Zwemmaatjes georganiseerd. Zwemmaatjes is een samenwerking tussen WelzijnsKompas en Sportfondsen Lisse, ondersteund door Edwin van der Sar Foundation. Iedereen is 2 september welkom om samen met bijvoorbeeld partner, vriend, buurvrouw, familielid of mantelzorger (je ‘maatje’) op eigen tempo te bewegen in het warme water.

Sportcentrum De Waterkanten is erop ingericht dat iedereen zonder problemen kan bewegen in het water; er zijn liften, tilliften, speciale rolstoelen en rollators aanwezig. Doordat het deelnemersaantal flink is toegenomen, is WelzijnsKompas op zoek naar vrijwillige zwemmaatjes. Als vrijwilliger beweeg je eens per maand samen met iemand in het water.

Om deel te nemen aan Zwemmaatjes of bij interesse als vrijwilliger kan je contact opnemen met Buurtwerker Dionne Scheepmaker: d.scheepmaker@welzijnskompas.nl / 0252-757100. Aanmelden om deel te nemen kan ook digitaal via de website van Sportfondsen Lisse: www.sportfondsenlisse.nl Aanvang is 11:45 uur. Meedoen kost slechts € 5,- per duo, inclusief een kopje koffie of thee.

Lees ook: Vrijwilligers gezocht voor het Festival der Ontmoeting.

WelzijnsKompas is op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 uur en 12:30 uur, 0252-757100. Voor meer informatie kan er contact opgenomen worden met Dionne Scheepmaker, d.scheepmaker@welzijnskompas.nl

Aankomende evenementen

Lees ook: