°C
dinsdag 23 juli 2024

Banketbakkerij van Dam maakt het beste banketbakkersijs van Zuid Holland

Leerdam – Smakelijk nieuws uit Zuid-Holland! Vandaag is namelijk bekend gemaakt dat u voor het allerlekkerste banketbakkersijs bij Banketbakkerij van Dam moet zijn. Van Dam is als beste ijsmaker uit de bus gekomen tijdens de provinciale banketbakkersijs-keuring van het Patisserie College, het gilde van de Betere Banketbakkers.

De wedstrijd

Het Patisserie College riep alle leden op hun vers gedraaide vanille roomijs en mango sorbetijs in te leveren voor de wedstrijd ‘Beste Banketbakkersijs van Nederland’. In totaal streden twintig banketbakkers om de felbegeerde titel. Banketbakkerij van Dam werd uiteindelijk bekroond als beste van de provincie Zuid Holland.

De vierkoppige jury onder leiding van juryvoorzitter René Jacobs sprak van een hoog niveau. René Jacobs: “Het room- en sorbetijs van Banketbakkerij van Dam is van topkwaliteit. Bij het vanilleroomijs proef je écht vanille en bij de mangosorbet proef je échte mango. Ook heel belangrijk: het ijs is niet te zoet. Je blijft er gewoon van eten.”

René en Ineke van Dam , eigenaren van de gelijknamige banketbakkerij zijn ontzettend blij met hun prijs. René: “Onze zoon ​Marcel maakt bij ons het ijs. Een mooier compliment kan je eigenlijk niet krijgen!

Banketbakkersijs

Over de gehele kwaliteit van de wedstrijd was de jury goed te spreken: “Het grote verschil tussen banketbakkersijs en ijs van een ijssalon en/of cafetaria is dat er geen hulpgrondstoffen worden toegevoegd en er vers fruit wordt gebruikt. De top van de wedstrijd ligt erg dicht bij elkaar maar banketbakkerij van Dam is de terechte winnaar van de provincie Zuid Holland. ‘Zelden zulk goed ijs geproefd’, waren de woorden van de jury. De ‘overall-winnaar’ van de wedstrijd werd Patisserie Top’s uit Bilthoven.

Lees ook: Dialoogtafel in Plein28.

De competitie

Binnen het Patisserie College, het gilde va n de Betere Banketbakkers, staat kwaliteit bovenaan. Alle aangesloten banketbakkers hebben een eigen bakkerij, waar ze hun producten zelf maken. Zes maal per jaar komen bakkers in groepsvergaderingen bij elkaar, waarbij ook productvergelijkingen plaatsvinden, om zo de kwaliteit van eenieder nog verder te verbeteren.

Aankomende evenementen

Lees ook: