°C
dinsdag 16 juli 2024

Zesde Bier en Barbecuefestival feestje voor gehele familie

Hillegom – Erik Bouman, eigenaar van de Hillegomse brouwerij Klein Duimpje, kon zijn geluk niet op na afloop van het 6e Midzomer Bier en Barbecuefestival. “We hadden alles tot in de puntjes geregeld om er weer een mooi feest van te maken, maar helaas heb je het weer niet in de hand. Na weken van mooi weer begon het ’s middags ineens te regenen. Ik dacht dat ons dat behoorlijk wat bezoekers zou kosten, maar gelukkig bleef het overgrote deel van onze gasten”.

Een grote opkomst

Met een totaal van 1600 bezoekers was Bouman dan ook zeker tevreden na afloop van het Bier en Barbecuefestival op zaterdag 6 juli. “Zeker omdat er in Hoofddorp dit weekend ook een groot Bierfestival is, je merkt dat je daar toch concurrentie van hebt. Maar het publiek in Hillegom weet ons inmiddels te vinden, er komen zelfs hele gezinnen langs. Voordeel is natuurlijk wel dat we voor een breed publiek wat te bieden hebben. Naast vijftien brouwerijen staan er vijf barbecueteams met een diversiteit aan gerechten. Er was een stand met wijnen, Elsbroekerwei stond er met boerenkaas, er was livemuziek en bij de buren kon er een bieropener gesmeed worden”.

Lees ook: Samenspeelpresentatie Hillegomse Muziekschool.

Een geslaagd Bier en Barbecuefestival

Ook Vincent Kostens, lid van Barbecueteam AllSeasoned, was te spreken over de opkomst. “We hebben heel wat broodjes Pulled Pork verkocht, dat is altijd erg populair. En we verkochten dit jaar voor het eerst nacho’s met kaasdressing en jalapeno pepers, dat liep echt storm. Hillegommers weten wel wat lekker eten is”. 
Als verrassing kwam ook burgemeester Arie van Erk nog een kijkje nemen op het festival. Helaas was zijn agenda te vol om het festival officieel te kunnen openen, maar tijd voor een biertje aan het eind van de middag was er nog wel. Samen met Erik Bouman werd er geproost op de toekomst van de brouwerij en het festival. “Een mooi evenement waar alles uiterst gemoedelijk verloopt”, zo sprak Van Erk waarderend. En dat kon de beveiliging alleen maar beamen: “We hebben erg weinig te doen gehad”. En zo hoort het ook. 

Aankomende evenementen

Lees ook: