°C
zaterdag 13 juli 2024

Statushouders te gast bij Speeltuin Jeugdland

Hillegom – Op initiatief van de Stichting Present waren een aantal statushouders op woensdag 26 juni te gast bij Speeltuin Jeugdland. Voorzitter Annemiek Cornelissen wisselde samen met deze statushouders van gedachten over het leven als statushouders in Nederland. Daaruit kwam naar voren dat er met name voor vrouwen behoefte bestaat aan een plek waar zij samen kunnen komen om gezellig te praten, activiteiten te doen en nieuwe mensen te ontmoeten.

Lees ook: Feit- of fictiewandeling Vrienden van Oud Hillegom.

Omdat veel vrouwen ook kinderen hebben, is de speeltuin een plek bij uitstek om dit te doen. Zo worden de mogelijkheden bekeken om een Vrouwengroep op te richten. De naam is al verzonnen: “Salam”. Komende week zullen de eerste vrouwen al bij elkaar komen.

Aankomende evenementen

Lees ook: