°C
zaterdag 13 juli 2024

Mobiel cameratoezicht voor Hillegom

Hillegom – Hillegom krijgt twee mobiele camera’s om mee te kijken in de openbare ruimte. De camera’s ondersteunen daarmee het toezicht op plekken waar dat nodig is, bijvoorbeeld bij overlast of samenscholing. De camera’s dienen als een paar extra ogen voor de politie en de gemeente, daar waar inwoners overlast ervaren. De politie heeft de mogelijkheid om de beelden direct te zien.

Het is ook mogelijk om de beelden terug te kijken. Met dit mobiel cameratoezicht komt de gemeente tegemoet aan inwoners die veelvuldig overlast ervaren van bijvoorbeeld samenscholing.

Locaties

Politiecijfers en meldingen van inwoners en ondernemers bepalen de locatie van de camera’s. De camera’s worden 3 juli opgehangen bij de parkeerplaats tegenover Bloemswaard en de Kwekerij. In de dagen daarna zullen de camera’s aan gaan voor maximaal twee maanden.

Lees ook: Statushouders te gast bij Speeltuin Jeugdland.

Privacy

De privacyregelgeving is van toepassing op het cameratoezicht. Dit betekent dat er borden met ‘cameratoezicht’ hangen in de gebieden waar gefilmd wordt. De beelden worden 28 dagen bewaard en daarna vernietigd.

Aankomende evenementen

Lees ook: