°C
maandag 15 juli 2024

Oscar Schijf winnaar van lente-fotowedstrijd

Hillegom – De foto genaamd “Samen wandelen” is gekozen als winnende foto van de lente-fotowedstrijd 2019 voor de Frans Out-galerij. Stichting Vrienden van Oud Hillegom organiseert deze fotowedstrijden voor de digitale fotogalerij als eerbetoon aan de eerste Vrienden-voorzitter en diens nalatenschap. De prijs voor de winnende foto is een uitvergrote afdruk in een fraaie lijst. Daarnaast wordt de foto toegevoegd aan de digitale Frans Out-galerij op de website van de Vrienden van Oud Hillegom.

De winnende foto

De opdracht van de lente-fotowedstrijd 2019 luidde “Jong geleerd is oud gedaan”. Dit thema brachten Oscar Schijf en zijn zoontje Florian op deze foto prachtig in beeld tijdens een wandeling in het nabijgelegen bos bij Panneland. De inzending bleek een hele familie-productie want Oscars vriendin heeft eigenlijk de foto gemaakt van vader en zoon. Vervolgens tipte Oscars moeder het stel op de fotowedstrijd van de Vrienden. Aangezien de fotografe momenteel hoogzwanger is, is de inzending op Oscars naam gezet. Hij nam trots de ingelijste foto in ontvangst. In de Holkamer van Kwekerij Veelzorg werd de prijs overhandigd door Vrienden-vrijwilliger Gerard Out (jurylid bij deze fotowedstrijden namens de familie Out) en bestuurslid Jacolien van der Valk.

De Frans Out-galerij

Stichting Vrienden van Oud Hillegom heeft de Frans Out-galerij opgericht ter nagedachtenis aan eerste voorzitter Frans Out. Op die manier wil de stichting graag zijn bijdrage aan het erfgoed van Hillegom levend houden. Deze digitale fotogalerij vindt u op de Vrienden-website www.vriendenvanoudhillegom.nl onder het kopje Publicaties > Frans Out-galerij. De volgende opdracht voor de Frans Out-galerij is “Een echte Hillegomse zomer”. Foto’s kunnen worden ingestuurd tot 1 september naar e-mailadres frans.out.galerij@gmail.com.

Lees ook: High tea speeltuin Jeugdland.

De vrijwilligersorganisatie Stichting Vrienden van Oud Hillegom zet zich op verschillende manieren in voor historisch Hillegom zoals het organiseren van allerlei evenementen. Zie hiervoor de website. U bent van harte welkom in het Vrienden-onderkomen op Kwekerij Veelzorg, Stationsweg 131, op dinsdagavonden van 19.30-21.30 uur en elke eerste dinsdagmiddag van de maand van 13.30-16.00 uur.

Aankomende evenementen

Lees ook: