°C
donderdag 25 juli 2024

De zomerstop overbruggen met Play Football.

Hillegom – De laatste competities zijn al een tijdje over, maar dat betekent niet dat er niet meer gevoetbald wordt in Hillegom. Onder aanvoering van jeugdtrainer Simon van den Berg (18) voetballen 46 kinderen fanatiek en met plezier door. Zij vormen de eerste lichting van de nieuwe voetbalacademie Play Football., opgericht door Simon: “Voor Hillegom is het goed dat er zoiets is, en voor mij is het een volgende stap in de grote droom.”

Play Football.

46 kinderen tussen de 7 en de 15 jaar voegden vijf weken aan hun seizoen toe. Voor een periode van vijf weken trainen zij op de dinsdag en de donderdag onder leiding van Simon en de andere Play Football. trainers. De trainingen worden gegeven op de velden van SV Hillegom. Ondanks zijn jonge leeftijd geeft Simon hier al ruim 6 jaar training en leiding aan verschillende jeugdteams. Het gat dat er is wanneer de voetbalcompetitie erop zit, wordt sinds deze zomer opgevuld door de nieuwe voetbalschool.

Simon van den Berg

Voor Simon was het starten van Play Football. een logische en gewenste stap in zijn jonge carrière in het voetballen: “Doordat ik trainer ben, merkte ik dat veel van de jongens in mijn teams ervan baalden als het seizoen erop zat. Helemaal voor de leeftijd waar ik mij op richt, geldt dat voetballen hun lust en hun leven is. Play Football. biedt voor hun uitstekende uitkomst, terwijl het voor mij een volgende stap is in het verwezenlijken voor mijn droom: een professionele carrière in de voetballerij.”

Voetbalacademie

De trainingen staan in het teken van de technische en tactische vaardigheden van de speler. Door middel van plezier en trainingen die gericht zijn op het individu en zo passen bij de kwaliteiten van de spelers, biedt de voetbalschool iedereen de kans om zich optimaal te ontwikkelen.

Lees ook: Het doek valt voor Crescendo.

De eerste lichting bevindt zich inmiddels in hun derde week, wat betekent dat er getraind wordt tot 11 juli. Maar daar stopt het niet. Het bestuur van SV Hillegom en Simon zijn tot een akkoord gekomen om vanaf het seizoen 2019-2020 wekelijks verder te gaan met de voetbalacademie. Voor een bedrag van €210 kunnen kinderen een heel seizoen lang op iedere zondag training krijgen van Simon en zijn team, bestaande uit jeugdvrienden en uitstekende trainers van de voetbalvereniging. Het is tevens mogelijk om te kiezen voor een cyclus van 10 trainingen.

Kijk voor meer informatie op playfootballacademy.nl of vraag ernaar bij SV Hillegom.

Aankomende evenementen

Lees ook: