Het doek valt voor Crescendo

1 min leestijd

Hillegom – Het was voor veel leden een emotionele bijeenkomst, maandag 17 juni in verenigingsgebouw De Drempel. Na goed beraad is er besloten tot ontbinding van Muziekvereniging Crescendo. Na 89 jaar verdwijnt de muziekvereniging met de welbekende rode jasjes uit het straatbeeld van Hillegom.

Afscheidsconcert

Zoals iedere vereniging kende Crescendo goede en slechtere jaren. De laatste jaren daalde het ledenaantal enorm. Bovendien was de aanwas van nieuwe muzikanten of leerling muzikanten beperkt. Wel maakten zij ondanks de kleine bezetting actief muziek. Op maandag repeteerde de Harmoniesectie en op donderdag de enthousiaste slagwerkers. Jaarlijks gaven zij meerdere concerten. Traditioneel gaven zij een Nieuwjaarsconcert in Villa Flora, dat altijd met veel enthousiasme werd ontvangen. Ook was Crescendo dit jaar nog te horen tijdens de herdenking van de gevallenen op 4 mei en tijdens Koningsdag brachten zij de aubade. Het geplande Beatles optreden bij de opening van het Beatlesmonument viel letterlijk en figuurlijk in het water vanwege het slechte weer. Mogelijk treedt Crescendo op een later moment alsnog op als afscheidsconcert.

Lees ook: Eerste zomeravond-fietstocht Vrienden van Oud Hillegom.

De muziekvereniging met de welbekende rode jasjes verdwijnt na 89 jaar uit het straatbeeld van Hillegom. Veel mensen hebben hier in al die jaren veel plezier gehad in maken van muziek en kijken met weemoed terug op mooie jaren. Crescendo is de mensen die de vereniging altijd een warm hart hebben toegedragen dankbaar, maar legt zich nu neer bij het genomen besluit.