°C
maandag 15 juli 2024

Eerste zomeravond-fietstocht Vrienden van Oud Hillegom

Hillegom – Het is zomer en dus gaan de Vrienden van Oud Hillegom zich voorbereiden op de jaarlijkse zomeravond-activiteiten. Als eerste staat de fietstocht Kunst en cultuur op het programma. Op woensdagavond 3 juli voeren de gidsen de fietsers langs allerlei kunst en culturele plekjes in Hillegom. Sommige daarvan zijn beslist niet alledaags. Zo vertellen de gidsen de verhalen achter het herdenkingsbankje bij de firma Evers Staalconstructies. Hierover kan heus wel wat gezegd worden, in tegenstelling tot wat het bordje bij het bankje vermeldt.

Nieuwe routes

De routes van de drie fietstochten en drie wandelingen zijn nieuw in samenstelling dit jaar. Ook nieuw is vertrekpunt van de meeste activiteiten, Kwekerij Veelzorg aan Stationsweg 131. Hier is het onderkomen van de Vrienden gevestigd. Na afloop is het mogelijk om hier na te praten onder het genot van een versnapering. De uitzondering op de regel is de Feit- of fictiewandeling op 10 juli. Deze start bij de Grote Pomp aan de Houttuin en eindigt bij onderkomen De Vonk achter de Maartenskerk. Hier wordt duidelijk wie de hoogste score had en daarmee de oorkonde ontvangt. Deelname aan elk van deze activiteiten kost € 3,00 en aanmelden is niet nodig.

Andere activiteiten

De andere vier activiteiten vinden als volgt plaats: op 17 juli legt men met de fiets twee tuinenbezoeken af in Hillegom, op 24 juli wandelen we de Villa- route, op 31 juli fietsen we de Oorkonde-route en tenslotte op 7 augustus wandelen we de Six-wandeling.

Lees ook: E-books ‘mee’ op vakantie?

Vrienden van Oud Hillegom

De vrijwilligersorganisatie Stichting Vrienden van Oud Hillegom zet zich op verschillende manieren in voor historisch Hillegom zoals het organiseren van allerlei evenementen. Zie hiervoor de website www.vriendenvanoudhillegom.nl. U bent van harte welkom in het Vrienden-onderkomen op Kwekerij Veelzorg, Stationsweg 131, op dinsdagavonden van 19.30-21.30 uur en elke eerste dinsdagmiddag van de maand van 13.30-16.00 uur.

Aankomende evenementen

Lees ook: