°C
woensdag 17 juli 2024

Dialoogcafé in Plein28 tijdens het Jaar vol Ontmoeting

Hillegom – Elke 2e dinsdagavond en elke 4e maandagmiddag van de maand gaan we in Plein28 een mooie dialoog met elkaar aan over onderwerpen als ontmoeten, verbinden, elkaar zien en alleen zijn. Plein28 is te vinden aan het Henri Dunantplein 28 in Hillegom. Iedereen is welkom bij het dialoogcafé op dinsdagavond 14 mei van 19.30 – 22.00 uur en maandagmiddag 27 mei van 13.30 – 15.30 uur.

Dialoogcafé

Bij een dialoogcafé, bestaande uit één of meerdere dialoogtafels, ga je met een groep van vier tot acht personen met elkaar in gesprek onder begeleiding van een gespreksleider. Het is bijzonder en inspirerend om te zien wat er ontstaat bij het uitwisselen van ervaringen en dromen met elkaar. En wie weet roept het wel op tot actie en nóg meer mooie ontmoetingen!

Het Jaar vol Ontmoeting

De dialoogtafels vinden plaats in het kader van het Jaar vol Ontmoeting waarin eenzaamheid en ontmoeting centraal staan. Eenzaamheid raakt veel mensen, ook in Lisse en Hillegom. Het komt voor bij mensen van alle leeftijden: jongeren, volwassenen en ouderen. Eenzaamheid is echter niet een onderwerp waar makkelijk over gepraat wordt. Door de dialoog met elkaar aan te gaan hopen we dat het taboe rondom eenzaamheid vermindert. Hier maken wij ons, samen met de gemeente Lisse en Hillegom, én hopelijk zoveel mogelijk anderen, hard voor! Zie voor meer info over het Jaar vol Ontmoeting: www.welzijnskompas.nl  

Aanmelden

Graag van te voren aanmelden voor de dialoogtafels door contact op te nemen met Carlijn French, buurtwerker WelzijnsKompas, c.french@welzijnskompas.nl / 0645162321. Het dialoogcafé gaat door bij een minimum van vier deelnemers.
Liever op een andere manier in actie komen tijdens het Jaar vol Ontmoeting? We gaan graag in gesprek.

Lees ook: Autisme bijeenkomst: autisme in combinatie…

WelzijnsKompas is de welzijnsorganisatie voor bewoners in Hillegom en Lisse. WelzijnsKompas helpt buurten leefbaar maken en ondersteunt kwetsbare bewoners om zichzelf (weer) te redden en mee te doen in de samenleving. Want niemand mag tussen wal en schip raken, iedereen telt mee.

Aankomende evenementen

Lees ook: