°C
maandag 15 juli 2024

Digitaal aanvragen mantelzorgcompliment 2019

Hillegom – Ook in 2019 willen de gemeentes Hillegom en Lisse mantelzorgers een blijk van waardering geven. Zij vinden het belangrijk dat mantelzorgers goed ondersteund worden en de waardering krijgen die ze verdienen. Dit doen zij door middel van het mantelzorgcompliment. Ook dit jaar hebben de gemeentes gekozen voor een waardering in de vorm van VVV-bonnen ter waarde van 100 euro.

U bent mantelzorger wanneer u minimaal 3 maanden, gedurende minimaal 8 uur per week, onbetaald zorgt voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind, familielid, vriend of kennis. Ook als u voor een naaste zorgt die intramuraal woont, kunt u in aanmerking komen voor het mantelzorgcompliment. Daarmee geeft de gemeente ook deze mantelzorgers de erkenning die ze verdienen.

Het mantelzorgcompliment aanvragen kan tot uiterlijk 1 november 2019 bij WelzijnsKompas Hillegom-Lisse. Via www.welzijnskompas.nl kan het formulier digitaal ingevuld en verstuurd worden. Kijk ook voor meer informatie en de voorwaarden op de website van WelzijnsKompas Hillegom-Lisse.

Ook is het nog mogelijk een papieren versie van het aanvraagformulier in te vullen. Het formulier kan opgehaald worden op het gemeentehuis van Hillegom of Lisse. Ook op beide locaties van WelzijnsKompas (Medisch Centrum Lisse en dienstencentrum Elsbroek Hillegom) kunnen formulieren worden opgehaald tijdens openingstijden. Lukt het niet om het formulier op te halen of digitaal in te vullen, dan kan men contact opnemen met WelzijnsKompas via info@welzijnskompas.nl of via telefoonnummer 0252-75 71 00 (dagelijks tussen 9.00 en 12.30uur).

Lees ook: Autisme bijeenkomst: Autisme in combinatie met…

WelzijnsKompas is de welzijnsorganisatie voor bewoners in Hillegom en Lisse. WelzijnsKompas helpt buurten leefbaar maken en ondersteunt kwetsbare bewoners om zichzelf (weer) te redden en mee te doen in de samenleving. Want niemand mag tussen wal en schip raken, iedereen telt mee.

Aankomende evenementen

Lees ook: