°C
zaterdag 13 juli 2024

Finaleplek op NK turnen

Hillegom – Op zondag 14 april mochten drie turnsters van gymnastiekvereniging GV Jahn Hillegom de landelijke halve finale in divisie 3 turnen: Pamela van Barneveld, Roosmarijn Fledderus en Bente Amundsen. Al een hele prestatie op zich, aangezien de drie turnsters niet zo veel uren en niet in zo’n luxe accommodatie trainen als de meeste andere deelnemers in dit niveau.

Pamela van Barneveld

De zestienjarige Pamela heeft deze halve finale in Rotterdam zo goed geturnd, dat ze zich heeft geplaatst voor het NK van de senioren divisie 3! Ze had een hele goede wedstrijd met nette oefeningen. Ze eindigde net naast het podium als 4e; de beste vijf mogen meedoen aan het NK. Met nog een paar kleine verbeterpuntjes kan ze zich klaarmaken voor de finale op 18 mei in Vianen.

Roosmarijn Fledderus

De veertienjarige Roosmarijn turnde bij de junioren divisie 3 een nette wedstrijd met aangepaste oefeningen door een rugblessure. Ze is zich hard terug aan het vechten en kon pas net weer springen, maar daar heeft de jury niks van gemerkt. Ze turnde eenvoudige maar mooie oefeningen en eindigde op een nette 13e plek.

Lees ook: Kilometers lezen met de bieb.

Bente Amundsen

Bij de zeventienjarige Bente lukte het op deze halve finale niet zoals ze wilde en kan. Een teleurstelling op zo’n wedstrijd als vandaag, als er op bijna elk toestel iets niet lukt zoals je kunt. Bente eindigde als 14e.

Aankomende evenementen

Lees ook: