°C
dinsdag 23 juli 2024

Kilometers lezen met de bieb

Hillegom – Van maandag 18 maart t/m vrijdag 12 april deden leerlingen van groep vijf en zes van 17 basisscholen in Zuid-Kennemerland mee aan de Leeskilometerwedstrijd, georganiseerd door de Bibliotheek Zuid-Kennemerland. Vier weken lang gingen zij als echte boekenwurmen aan de slag om zoveel mogelijk bladzijdes te lezen. Het doel van de wedstrijd is om het lezen en het leesplezier te bevorderen, ook na schooltijd!

De leeskilometerwedstrijd

De Leeskilometerwedstrijd ging van start met een introductiequiz. In deze quiz werden een heleboel leuke boeken gepresenteerd. Alle kinderen kregen hun eigen (papieren) boekenwurm en namen deze mee naar huis. Hierop geven de leerlingen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar dagelijks aan hoeveel bladzijdes ze thuis lezen. Ook kunnen de kinderen noteren welk(e) boek(en) ze hebben gelezen en wat ze er leuk of minder leuk aan vonden. Aan het einde van de wedstrijdperiode geven de leerlingen het aantal gelezen bladzijden door aan hun leerkracht. Deze rekent het totaal aantal bladzijden van alle leerlingen om naar kilometers ( 100 blz. = 1 km.). De drie groepen die de meeste kilometers hebben gelezen, winnen een prijs. 

Lees ook: Wenskaarten maken bij Open Hof.

Achtergrond

Om het lezen en leesplezier te bevorderen in het basisonderwijs is in 2017 met de Leeskilometerwedstrijd gestart. Deze is met enthousiasme ontvangen bij de deelnemende scholen en leerlingen. Bijna 600 kinderen sloegen aan het lezen. Dit jaar doen meer dan 1400 leerlingen mee aan de Leeskilometerwedstrijd!

Aankomende evenementen

Lees ook: