Opening Wonderland Maasdamlaan

2 min leestijd

Hillegom – Op 27 maart opende wethouder Fred van Trigt officieel de nieuwe kinderopvanglocatie Wonderland Maasdamlaan. De locatie was al vanaf 4 maart geopend, maar op 27 maart vond het officiële openingsfeest plaats.

Officiële opening

Wethouder Van Trigt plantte een perenboom in het bijzijn van André Hogervorst van Sophia Scholen, Richard Waterman, bestuurder Wonderland Kinderopvang, Paula Bernsen, directeur van Wonderland Kinderopvang en Annemieke van der Vaart, manager Wonderland Kinderopvang. Ook de kinderen van locatie Wonderland Maasdamlaan en kinderen uit de kleuterklas van basisschool de Leerwinkel waren aanwezig. Na de officiële opening konden de kinderen deelnemen aan workshops Muziek en Tuimeljudo. De muziekworkshop werd gegeven door Hillegomse muziekschool en tuimeljudo werd verzorgd door sportcentrum Kenamju uit Haarlem en een gymdocent van basisschool de Leerwinkel uit Hillegom.

Nieuw integraal kindcentrum

De perenboom staat symbool voor de verdere groei in de samenwerking tussen Wonderland Kinderopvang en Sophia Scholen. De basisscholen de Jozefschool en de Leerwinkel uit Hillegom maken onder andere deel uit van Sophia Scholen. Onlangs zijn zij gestart met een samenwerking voor de start van de bouw van een nieuw integraal kindcentrum (IKC), dat medio 2021 aan de Vossenlaan in Hillegom wordt geopend.

Lees ook: “Ondertekening intentieverklaring voor start integraal kindcentrum”.

Wonderland Maasdamlaan

Kinderopvanglocatie Wonderland Maasdamlaan biedt ruimte voor kinderdagverblijfgroepen en één buitenschoolse opvang groep. Deze locatie biedt ouders en kinderen nu al de mogelijkheid voor een opstapje naar de doorgaande leerlijn van 0 tot 13 jaar dat het nieuwe IKC straks biedt, waarin opvang en onderwijs goed op elkaar zijn afgestemd. De kinderen die op de locatie Wonderland Maasdamlaan starten, kunnen in de toekomst overstappen naar het IKC. Daarmee kan de doorgaande leerlijn in samenwerking met het onderwijs voor hen al in 2019 beginnen. 

De nieuwe locatie Wonderland Maasdamlaan is gevestigd aan de Van der Duyn van Maasdamlaan tegenover de basisschool De Leerwinkel in de buurt Meer en Dorp (wijk Centrum). Wonderland Maasdamlaan heeft een huiselijke uitstraling en is gevestigd op de begane grond. Daarnaast grenst iedere groepsruimte aan een buitenruimte. Wonderland Kinderopvang heeft in Hillegom al kinderdagverblijf Wonderland Stationsweg. Ook heeft Wonderland Kinderopvang drie buitenschoolse opvang locaties: Wonderland MariastraatWonderland Fontein en Wonderland SportBSO