°C
zaterdag 13 juli 2024

Gratis MeerCompost op Landelijke Compostdag

Hillegom – Zaterdag 30 maart is de Landelijke Compostdag. Bewoners van veertien gemeenten in de regio kunnen dan weer gratis MeerCompost ophalen bij de milieustraat in hun woonplaats of gemeente. Belangstellenden kunnen die dag ook een rondleiding krijgen in de Groene Energiefabriek van Meerlanden.

Gratis MeerCompost als dank voor scheiden GFT

Bewoners van veertien gemeenten in de regio kunnen op de Landelijke Compostdag gratis MeerCompost ophalen. Met deze actie bedanken Meerlanden en de gemeenten haar inwoners voor hun inspanningen om GFT te scheiden. Met het scheiden van GFT beginnen inwoners namelijk letterlijk zelf iets moois; schone GFT levert immers goede kwaliteit compost dat de bodem van (moes)tuinen energie geeft. Het is een natuurlijke bodemverbeteraar, die de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze stimuleert. Het zorgt daarnaast voor de waterhuishouding en een natuurlijke balans in de bodem. Een gezonde bodem begint dus al thuis in de keuken, de tuin en op het balkon!

Rondleiding in de Groene Energiefabriek

Naast het ophalen van compost, kan het publiek op de Landelijke Compostdag ook zelf zien hoe GFT in de Groene Energiefabriek in Rijsenhout 100% wordt gerecycled tot zes nuttige producten. Rondleiders van Meerlanden laten geïnteresseerden in een half uur het hele proces van groen afval als grondstof voor groene producten zien. De rondleidingen vinden doorlopend plaats van 9.00 tot 14.00 uur bij Meerlanden aan de Aarbergerweg 41 in Rijsenhout. De rondleidingen zijn geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. De toegang is gratis. Bezoekers kunnen parkeren op het terrein. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via de website van Meerlanden.

Lees ook: Eerste “reuzen tulpenbol”.

Over de Landelijke Compostdag

In 2005 is Meerlanden begonnen met het jaarlijks uitdelen van gratis compost. Sinds 2007 vindt deze actie ook landelijk plaats op initiatief van de Vereniging Afvalbedrijven en Branchevereniging Organische Reststoffen (BVOR).

Voor het ontvangen van gratis zakken MeerCompost tijdens de Landelijke Compostdag kan om een legitimatie worden gevraagd. Alle uitdeellocaties zijn te vinden op de website van Meerlanden.

Aankomende evenementen

Lees ook: