Eerste “Reuzen tulpenbol”

1 min leestijd

Streek – Eindelijk was het dan zover. De eerste reuzen tulpenbol werd onthuld. Het eerste kunstwerk van een serie van inmiddels al zeventien exemplaren. De tulpenbollen worden in de gehele streek geplaatst.

Jan van Vliet, Voorzitter van het Gilde van de Zwarte Tulp, heette de aanwezigen van harte welkom. Hij sprak hierin over de geweldige streek waarin hij woont: De Bollenstreek. Vervolgens werd de Tulpenbol onthuld en besprenkeld met champagne.

Het initiatief voor deze reuze bollen komt van de Gildemeesters om onze streek nog aantrekkelijker te maken. De bollen worden door kunstenaars beschilderd en in de streek geplaatst. Het doel is om een fietsroute te creëeren langs alle bollen.

Bedrijven kunnen zo een tulpenbol adopteren. Deze moet wel aan de openbare weg staan om bezoekers de gelegenheid te geven  om ze van dichtbij te bekijken.