°C
dinsdag 23 juli 2024

Voorjaarsconcert Hillegomse Harmonie Kapel 2024

Foto's gemaakt door:

Hillegom – Vrijdagavond 24 mei heeft de Hillegomse Harmonie Kapel zijn jaarlijkse voorjaarsconcert gegeven. Tijdens het voorjaarsconcert waren er optredens van de harmoniekapel onder leiding van Wim Notenboom en het opleidingsorkest en de AMV-leerlingen onder leiding van Jeroen Bijl. Het thema van het concert was ‘filmmuziek’. Beide orkesten hadden muziek ingestudeerd van films van allerlei genre. Er was een groot Disney- en Pixargehalte maar ook diverse blockbusters zoals The Pirates Of The Caribbean, The Rock en Forrest Gump kwamen langs. Alle muziek werd begeleid met originele filmbeelden die werden vertoond op een aantal schermen.

Tekst gaat verder onder de foto’s.

Tekst en foto’s: PR HHK / Connie Heuseveldt

Na het harmonieorkest kwamen twee jonge leerlingen naar voren. Zij zijn bezig met de basisopleiding muzikale vorming op de blokfluit en mochten met zijn tweetjes hun kunsten laten horen. Zo jong en dan al voor zo’n groot publiek moeten staan, dat is best wel spannend. Maar begeleid door hun leraar Jeroen Bijl op de gitaar, werd het een foutloos optreden wat een groot applaus opleverde.
Na de leerlingen was het de beurt aan het opleidingsorkest ook weer onder leiding van Jeroen. Het mag dan in naam een opleidingsorkest zijn, ze doen niet veel onder aan het grote harmonieorkest. Muziek uit The Godfather, Star Wars en How To Train Your Dragon zijn niet bepaald simpel te noemen. Jeroen is misschien geen prater, maar dirigeren kan hij wel. Het orkest liet door hem een mooi stuk muziek horen.

Aankomende evenementen