°C
maandag 15 juli 2024

Rotaryclubs vieren 100 jaar Rotary

Foto's gemaakt door:

Hillegom/Streek – Op 22 oktober 2023 kwamen drie Rotaryclubs uit Hillegom en Lisse samen in Villa Flora voor de overdracht van de ‘100 jaar Rotary Bakfiets’ en de gouden schep van Rotaryclub Roelofarendsveen. Dit markeert het 100-jarig jubileum van Rotary Nederland.

Tijdens de bijeenkomst lichtte voorzitter Trude Hol van Rotaryclub Lisse-Bollenstreek het doel toe: de estafettebakfiets gaat langs alle 500 Rotaryclubs in Nederland voor speciale acties.

De Rotaryclubs in Hillegom en Lisse organiseren een familie fiets- en wandeltocht op 29 oktober voor hun goede doelen (Stichting Fietsmaatjes Hillegom-Lisse en de Stichting HOE in Katwijk). Inschrijven kan via www.rotary.nl/lissebollenstreek en www.rotary.nl/hillegomlisse, of via Facebook.

Gouverneur Wendy Boog en Burgemeester Arie van Erk spraken over de waarde van Rotary en het belang van samenwerken in de maatschappij. De middag werd afgesloten met het symbolisch planten van de eerste bollen in diverse potten door burgemeester van Erk met de hulp van één van de bewoners van Parkwijk, mevrouw Verboom die zeer vereerd was dat ze de burgemeester mocht helpen.

De overdracht van de Rotary Bakfiets markeert het begin voor de lokale Rotary clubs van deze bijzondere Rotary Estafette, waarbij Rotary zich blijft inzetten voor het welzijn van de gemeenschap. Rotary is een bron van inspiratie en verbinding voor de maatschappij.

Aankomende evenementen