°C
woensdag 24 juli 2024

Olympusproject voor slimme leerlingen

Foto's gemaakt door:

Hillegom – Voor kinderen ‘met snelle hersens’ uit Hillegom is vandaag het Olympusproject van start gegaan. Het Fioretti College verzorgt weer wekelijks lessen voor Hillegomse basisschoolleerlingen die meer uitdaging aankunnen.

Dit project is een activiteit van de gezamenlijk basisscholen in Hillegom, samen met het Fioretto College in Lisse. Twee enthousiaste leraren van het Fioretti verzorgen lessen taal-filosofie en science voor basisschoolleerlingen van de groepen 6, 7 en 8. Vorig jaar zijn de scholen in Hillegom hiermee gestart en het is een groot succes.

De leerlingen genieten enorm van de uitdaging in deze lessen. Het is fijn om eens per week onder gelijkgestemden te zijn en samen te leren, soms te ploeteren en ook te lachen. De lessen zijn heel pittig en niet alles lukt in één keer, maar dat is nu juist de bedoeling. Ook voor kinderen met ‘snelle hersens’ is het heel goed om met regelmaat flink uitgedaagd te worden. Leerlingen van Vossepark, Johannesschool, De Giraf, De Fontein, De Daltonschool en Vrijeschool De Toermalijn gaan gezamenlijk een heerlijk jaar tegemoet!

Foto’s: Bert Bouwman

Aankomende evenementen