°C
maandag 15 juli 2024

Julianapark feestelijk geopend

Foto's gemaakt door:

Hillegom – Het Julianapark ligt er al een tijd kleurrijk bij, maar afgelopen zaterdag is het park ook echt feestelijk geopend. De initiatiefnemers van het park hadden een gezellige middag georganiseerd met een springkussen, muziek en een hapje en een drankje.

Rond 16.00 uur was daar eindelijk het moment. Eerst zorgde de Hillegomse Hangkousen, het blaaskapel van de HHK, voor gezellige muziek en gevolgd door verschillende praatjes. De wethouder mocht uiteindelijk met een druk op de knop het park officieel openen, waarna confetti en een hoop rook tevoorschijn kwam. Helaas had het Hillegomse licht- en geluidsbedrijf een foutje gemaakt, waardoor er kleine plastic snippertjes in het park terecht kwamen. De organisatoren wilde het park schoon houden door alleen lange slierten te gebruiken die makkelijk op te ruimen zijn.

Burgerinitiatief
Het Julianapark is een echt burgerinitiatief. Toen de basisschool de Hilmare werd gesloopt, hebben een paar buurtbewoners zich ingezet om hier een echt park te realiseren. Na veel gesprekken met de gemeente en veel werkmiddagen met de buurt is er nu een echt park. De initiatiefnemers hopen dat het een plek wordt om elkaar te ontmoeten. Vanuit het tuinhuisje hopen ze dan ook veel leuke dingen te kunnen organiseren en te ondernemen.

Foto’s: Remco Out

Aankomende evenementen