°C
dinsdag 23 juli 2024

Hillegomse Hangkous uitgereikt

Foto's gemaakt door:

Hillegom – Tijdens het Hillegomse Muziekfeest op zaterdag 26 juni maakte Burgemeester Arie van Erk van de gelegenheid gebruik om de Hillegomse Hangkous uit te reiken. De heer K.M. Slootweg ontving deze bronzen onderscheiding voor zijn langdurige verdiensten op het terrein van cultuur en ondernemers voor de Hillegomse gemeenschap.

Voorzitter Hillegoms Muziekfeest

De heer Slootweg is niet weg te denken uit Hillegomse gemeenschap. Hij staat altijd met raad en daar klaar voor vele organisaties binnen Hillegom. Zo is hij vanaf het begin betrokken bij het Hillegoms Muziekfeest. Het was dus niet zomaar dat de uitreiking afgelopen zaterdag tijdens de feestavond plaatsvond. Sinds 2014 is hij voorzitter. Het muziekfeest bestaat dit jaar 24 jaar en begon ooit als Smartlappenfestival. Door het Hillegoms Muziekfeest krijgt ons dorp ook buiten de regio steeds meer bekendheid. Het evenement trekt ongeveer 5.000 bezoekers, zowel uit Hillegom als van buiten het dorp. 

Veel verschillende vrijwilligersfuncties

Sinds 2002 heeft de heer Slootweg veel verschillende vrijwilligersfuncties gehad. Hij was oprichter van TV Hillegom, bestuurslid en tijdelijk voorzitter van Stichting Hillegom Promotie, secretaris van Initiatiefrijk Hillegom en voorzitter van Koopcentrum Hillegom. Nu is hij nog steeds actief als secretaris van de Herensociëteit De Club, bestuurslid Stichting Beatles – Treslong Monument, voorzitter van de Programmaraad Bollenstreek Omroep en uitvoerend lid van Hillegom Marketing.  Tijdens zijn werk voor Initiatiefrijk Hillegom heeft de heer Slootweg altijd veel steun en promotie gegeven voor de jaarlijkse intocht van Sinterklaas.

De Hillegomse Hangkous

De Hillegomse Hangkous is een gemeentelijke onderscheiding. Deze onderscheiding is bedoeld om Hillegommers te eren die veel en langdurig iets voor de samenleving hebben gedaan. Ook dit jaar is deze dus weer goed terecht gekomen.

Aankomende evenementen