°C
donderdag 25 juli 2024

Grote brand in Paintball Hillegom

Foto's gemaakt door:

Hillegom – Zondagavond rond 22.00 uur werd de brandweer opgeroepen voor een brand bij Paintball Hillegom. Bij aankomst van Brandweer Hillegom sloegen de vlammen al meters uit het dak. Er werd dus al snel opgeschaald naar zeer groot, er komen dan acht brandweerspuiten en ander groot materiaal. Wagens uit onder andere Hoofddorp, Leimuiden, Nieuw-Vennep kwamen helpen

Foto: Tonny de Rooij

Er werd water uit de sloot naast de MacDonald’s gepompt, waardoor het kruispunt N207/N208 tijdens het blussen was afgesloten. Rond 5.30 uur gaf de brandweer het sein brandmeester.

Geen gewonden
Ook drie ambulances werden opgeroepen naar de brand. Gelukkig raakte er niemand gewond en hebben ze het woonhuis en omliggende gebouwen kunnen sparen. Tijdens de brand waren de koeien in de verderop gelegen stal duidelijk te horen.

Uiteindelijk was de brandweer voornamelijk gericht op de laatste brandhaard. Deze zat in de een koelcel die in het gebouw aanwezig was. Volgens buurtbewoners begon de brand aan de kant waar de ook de kantine van de Paintball zat.

Rook
Er is tijdens de brand ook opgeroepen om in de wijk Elsbroek de ramen en duren te sluiten. Van de brand steeg een dichte en zwarte rook op gevuld met vonkjes die schuin over Hillegom trok.

Foto’s: Sam Kortekaas & Remco Out

Aankomende evenementen